Temat: Odpowiedzialność zbiorowa na GL?
Ok, ale jesteś w stanie stwierdzić, czy osoba, która zapraszała, to zapraszała Harrego Pottera z Hogwartu - czy Jana Kowalskiego z UW?
a jeśli powiem że w 80% przypadków takich Harrych jestem w stanie stwierdzić na 100% czy ktoś taki profil stworzył czy tylko zmienił po czasie bo mu odbiło? Nie jestem samobójcą, powiedzmy że reakcja była by w momencie w którym faktycznie byłbym pewien że ktoś jest od początku Potter a nie Jan Kowalski.
Temat jest rzecz jasna czysto hipotetyczny więc prosiłbym podejść do niego bez emocji. Byłem ciekaw Waszego zdania i jak widać warto było bo zdania są bardzo odmienne.
To, kogo wpisujemy sobie do swoich kontaktów jest indywidualną sprawą każdego z nas.
to czy pozwole komuś na moich oczach np. ukraść cukierka w sklepie to też indywidualna sprawa... czyn brzmi niegroźnie ale w świetle prawa kradzież...
dokładnie, czasem ktos w szale zaproszeń może przyjąc jakieś Reksia. Ale żeby od razu usuwać go z GL?
Jakieś info się należy, ze nie mozna tolerować łamania regulaminu itp. Dopiero brak odzewu powinien skłonic do dalszych działań,
no więc tak jak wspominałem wyżej, upomnienia brzmią sensownie.
Umówmy się, jakbym miał kasować wszystkich którzy pozwalają na łamanie regulaminu "bez upomnienia" to z czasem musiałbym pewnie skasować i swój profil... zerkne dziś w swoje kontakty, ciekawe ile zdjęć poleci.
Przy okazji wolałbym abyśmy się skupili na przypadkach w których to zawartość "tekstowa" profilu jest fake a nie jego zdjęcie (łatwiej ją zweryfikować).
Nie zamierzam zostać główną bohaterką googla.
- >
http://www.goldenline.pl/ustawienia/prywatnosc "Kto może oglądać mój profil: - > Wszyscy zarejestrowani w GoldenLine".
- konieczność zamieszczania własnych zdjęć
- zakaz używania "nicków" - bo nie każdy musi wiedzieć - bywały już przypadki sławnych inaczej, zobacz wątek o Twoich problemach z telefonem - kto tam Ci doradzał?
III Rejestracja i Konto
§ 13. Użytkownik zobowiązany jest do podania prawdziwych danych. W szczególności wymagane jest podanie następujących danych: imienia, nazwiska, adresu e-mail oraz hasła, a także podać miejscowość, województwo oraz wybrać branżę.(...)
V Korzystanie z usług GoldenLine świadczonych w ramach GoldenLine.pl
§ 28.
Użytkownik może zamieszczać jedynie zdjęcia przedstawiające jego osobę w sposób umożliwiający jej rozpoznanie. (....)
wszystko jest, trzeba tylko przeczytać co się zaakceptowało.
Regulamin to coś co tworzy się razem z Wami, wpływacie na to co się tam będzie pojawiać dlatego wszelkie uwagi jak najbardziej mile widziane :)