Temat: Świńska sprawa
Magdalena B.:
"Ja, Aneta Kornecka, w pelni wladz fizycznych i umyslowych nie zgadzam sie na szczepienei dzieci moich i wnukow, uwazajac, ze jest to ludobojstwo. Zapoznalam sie swiadomie z wszystkim dostepnymi na ten temat publikacjami naukowymi i w zwiazku z tym gotowa jestem poniesc wszelkie konsekwencje, lacznie z materialnymi konsekwencjami leczenia powiklan w wypadku zachorowan moich dzieci na choroby, przeciwko ktorym nie zostaly zaszczepione".
Podpisalaby to Pani?
Pani Anetko? Tak szczerze???
Oczywiście
Ale ja mam oświadczenie dla lekarza do podpisania, można korzystać:
Oświadczenie.
Ja, niżej podpisany oświadczam ze, Sszczepionka (tutaj nazwa szczepionki)_________
Wyprodukowana przez:_____________________Seria i numer:___________________________
Zawierająca następujące składniki:____________________________________________________
Zastosowana jest, celem zapobiegnięcia: (nazwa choroba) ___________
Ta szczepionka wolna jest od wszelkich zanieczyszczeń i aplikuje ja dzisiaj...........................
Panu/Pani/Dziecku (imię nazwisko, data urodzenia)
Nie powoduje żadnych bezpośrednich szkód ani tez późniejszych komplikacji zdrowotnych takich jak paraliżu, uszkodzenie mózgu, ślepoty, gruźlicy, rakowym owrzodzeniem w miejscu zaszczepienia lub gdzie indziej, uszkodzenia nerek, zapalenia wątroby itp.
Zapewniam ze zaaplikowana szczepionka przez _____ lat zabezpiecza szczepione dziecko przed ta wyżej wymienioną chorobą.
W przypadku wystąpienia w/w choroby przed tym okresem, zobowiązuję się do dobrowolnej wypłaty (bez procesu sadowego) odszkodowania w wysokości 20 średnich wynagrodzeń wg GUS.
W przypadku wystąpienia psychicznych lub fizycznych powikłań w związku z dzisiejszym zaszczepieniem, zobowiązuje się, pokryć wszelkie koszty leczenia, rehabilitacji a w przypadku trwałych następstw renty inwalidzkiej będącej równowartością 2 średnich rent ZUS. Jednocześnie w przypadku wystąpienia tych powikłań, wypłacam zaliczkowo na poczet leczenia 5 średnich wynagrodzeń wg GUS.
Wypłata odbędzie się bez odwlekania i wzywania sądów. w przeciwnym przypadku wysokość odszkodowania będzie podwojona."