Marcin Wojciech
Kiwior
matematyk finansowy,
informatyk
Patryk
Nowicki
Finanse
korporacyjne,
zarządzanie
finansami firm i
banko...
Temat: początek korekty ...
Dominika P.:Spodziewałam się korekty w pierwszym tygodniu marca, (cykliczna realizacja zysków po publikacji wyników za ubiegły rok). Złożyłam zlecenia odkupienia jednostek polskich FIO akcyjnych w ostatniej chwili, teraz czekam na większą "czerwoną promocję" ;-)
Moim zdaniem tak silna reakcja GPW na sytuację w Chinach była głównie pretekstem do początku głębszej przeceny. Na bessę w PL jeszcze za wcześnie, dobre wskaźniki makro, niezłe wyniki większości spółek....
Z zakupami jeszcze się wstrzymam. Myślę, że najbliższe sesje kończyć się będą na raz na lekkich plusach, raz na większych minusach, dzięki czemu indeksy zniżkują kumulacyjnie jeszcze o jakieś 10 %.
Oficjalne prognozy analityków biorę po uwagę, pamiętając jednocześnie ile było w nich racji chociażby w maju 2006. Naganiacze bydła... ;-)
Zgadzam sie z Tobą Dominiko w 100%,
od siebie dodam że obecnie wstrzymałbym sie conamniej kilka tygodnii z zakupem akcji, będzie jeszcze spadać !
Dominika C. Product Manager AXA
:-) gdyby jeszcze tak bez Belki...Karol Sadowski Grupa REDAN SA
Dobra opcje poszły na panice teraz znów próbujemy :). Niby 3 luka w spadkach :). Linia trendu głównego na ok.3150. Jak będzie zawał pod 3150 i zamkniecie niżej to ratuj sie kto może :D. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze jakiegoś niewielkiego zjazdu na dobicie do minów dzisiejszych :).To tylko moje zdanie żeby nie było :). pozdro
Karol Sadowski edytował(a) ten post dnia 05.03.07 o godzinie 10:21
Eryk N. ...
w Australii dalsze spadki, w Japoni stopy % do gory, Hedge Funds likwiduja pozycje na calym swiecie bo porzyczaja w Yenach :) A to oznacza ze lecimy w doll ponizej 2900Eryk N. edytował(a) ten post dnia 05.03.07 o godzinie 10:54
Karol Sadowski Grupa REDAN SA
Nie mówię nie :). Pożyjemy zobaczymy z trendem sie nie żeniłem zabezpieczenia działają póki co mam małą górkę :) wiec na spadającym rynku kiedy niewielu zarabia jest nieźle, a w portfelu nie ma tragedii :). Nadbagaż zamknięty :) PLNy zabrane luzik. Portfel w równowadze :). pozdroTomasz Bar finanseosobiste.pl
Dzisiejszy dzien na straty -3,8% i oby na tym zakonczyć bo sesja w USA raczej od dołka sie zacznie. Kontrakty DJ i Nasdaq leca w dół. Gorzej ze Chiny znów - 7%. Chyba sie obsuniemy jeszcze ze 2 dni do 2900-2950 pkt.. To by byla zdrowa korekta.Eryk N. ...
Wykres DJ http://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frame... wyglada jak by ktos sie wlasnie rzucil z okna :)Next stop = 10500
Eryk N. edytował(a) ten post dnia 05.03.07 o godzinie 14:42
Karol Sadowski Grupa REDAN SA
No to czysty nie ma co fikać z długimi jak leci :). Zobaczymy co jankesi wykombinują i coś trzeba będzie sensownego wymyśleć. pozdro
Damian
Jędrusik
Szukam możliwości
rozwoju zawodowego.
Najpierw DJ musi złamać dołek 28 listopda 2006 roku. Najniższy kurs DJa wyniósł wtedy 12 072,60 pkt. Poza tym po takich spadkach indeks ten może przez jakiś czas pozostać w okolicy właśnie 12 100 pkt. Jak będzie pokaże czas.
Patryk
Nowicki
Finanse
korporacyjne,
zarządzanie
finansami firm i
banko...
Dominika P.::-) gdyby jeszcze tak bez Belki...
a tak na marginesie to masz bardzo ładne zdjęcie, i chciałem sie Ciebie zapytać czemu tak mało kobiet gra na giełdzie, może gdyby wiecej kobiet grało wówczas spadki nie miałaby tak drastycznego przebiegu , wiadomo kobiety łagodzą emocje, ........chociaż nie zawsze.... .
konto usunięte
giełda się z dnia na dzień pogrąża a komuś się na amory zbiera :)ale co fakt, odsetek płci pięknej na giełdzie jest strasznie niski ... a szkoda
Tomasz Bar finanseosobiste.pl
Dziś wszystkie indeksy w Azji w górę po raz pierwszy od tygodnia.Czyżby powolne uspokojenie.
Pierwsze komentarze z dzisiaj mówią, że rynek się schłodził a ceny wielu spółek urealnilły się. Więc najgorsze juz za nami?
Oby.
Też jestem za tym aby więcej pań właczyło się do dyskusji.
Przyłaczam się do kolegi.
Dominiko - miłe dla oka zdjęcie.
Eryk N. ...
Krotka przerwa w drodze na dol :)Kasia G. ...
WIG20 na poziomie 2900. To mój typ do połowy marca.
Damian
Jędrusik
Szukam możliwości
rozwoju zawodowego.
Korekta przebiega w zakresie fal ABC. Jeżeli mnie nie myli wyczucie sytuacji teraz mamy do czynienia z falą B. Odbicie teraz może być około 200 pkt. Później powinna nastąpić fala C. Jedynym pewniakiem jest to, że skończy się o na poniżej dołka fali A.konto usunięte
kiedy?dobre pytanie :)
mógłbym się trochę podratowac.
Mieczysław M. Menadżer
tak.... można przejśc przez gwałtowną korektę bez poczucia uszczerbku:)))Aleksander W.:giełda się z dnia na dzień pogrąża a komuś się na amory zbiera :)
ale co fakt, odsetek płci pięknej na giełdzie jest strasznie niski ... a szkoda
Łukasz K. Analysis, Investment
Nie ma na razie takich danych fundamentalnych aby WIG20 miał iść na 2900 pkt, czy jak twierdzą forumowicze na Onecie do 2500pkt.Trzeba czekać i obserwować dane makro z USA (np. koniunktura w budownictwie, podwyżka stóp procentowych) i również to czy,a raczej kiedy w Polsce RPP podwyższy stopy procentowe,bo wtedy na giełdzie na pewno będą spadki już nie spowodowane nagłą paniką :/
Łukasz K. Analysis, Investment
Damian J.:Korekta przebiega w zakresie fal ABC. Jeżeli mnie nie myli wyczucie sytuacji teraz mamy do czynienia z falą B. Odbicie teraz może być około 200 pkt. Później powinna nastąpić fala C. Jedynym pewniakiem jest to, że skończy się o na poniżej dołka fali A.
Czyli patrzysz na kurs WIG20 os strony teorii fal Elliotta.
A która wg ciebie jest teraz fala wzrostowa na tym indeksie?
Czyżby już powoli kończyła się 5 fala wzrostu? :/