Joanna Andersson

Joanna Andersson zarzadzanie
jakoscia, logistyka

Temat: halo halo

co slychac w moim ukochanym miescie?? :)) Czy dzieje sie cos ciekawego??
Jacek Kotarbiński

Jacek Kotarbiński kotarbinski.com

Joanno
wybory. ...wybory ... wybory :)))
Panujacy milosciwie prezydent zgarnie pewnie cala pule :)))
I bardzo dobrze :))
Pzdr
Jacek
Magdalena B.

Magdalena B. Wirtualna Polska
S.A., absolwentka
Biznesu
Elektronicznego

zimę mamy.. ale to już pewnie wiesz z bardziej dostępnych źródeł :D

pozdrawiam
Joanna Andersson

jakoscia, logistyka

Aaa no tak, ja mam dostep do polskiej tv ale niestety nie mam programu lokalnego gdanskiego wiec nie wiem za duzo o wyborach w Gdyni.
Czyli prezydentem Szczurek??

Jacek K.:Joanno
wybory. ...wybory ... wybory :)))
Panujacy milosciwie prezydent zgarnie pewnie cala pule :)))
I bardzo dobrze :))
Pzdr
Jacek
Joanna Andersson

jakoscia, logistyka

My tez mielismy chwilowa zime, ale znowu zrobilo sie jesiennie :)
Podobno w weekend ma u nas padac deszcze ze sniegiem :(( Juz tesknie za latem....

Magdalena W.:zimę mamy.. ale to już pewnie wiesz z bardziej dostępnych źródeł :D

pozdrawiam
Jacek Kotarbiński

Tak, prezydentem ponownie zostal Szczurek - i w zasadzie z najlepszym wynikiem w Polsce - 86% :)
Joanna Andersson

jakoscia, logistyka

Super!!! Uwazam ze jest bardzo dobrym prezydentem.
Jacek Kotarbiński

Joanno, powinnas sie kiedys wybrac do Gdyni :) ostatecznie nie masz daleko. Choc teraz pogoda bardziej sprzyja pubom niz spacerom :) Pzdr przedswiatecznie :)
Joanna Andersson

jakoscia, logistyka

W Gdyni bylam przez 2 tyg :)) Cale swieta i Sylwka spedzilam w moim ukochanym miescie.
Staram sie byc co jakis czas w Gdyni, w koncu to moje rodzinne miasto i mam do niego straszny sentyment
Arkadiusz C.

Arkadiusz C. znowu tylko 35 lat
do emerytury

Joanna A.:Super!!! Uwazam ze jest bardzo dobrym prezydentem.

Niestety, w Gdyni nie ma dla niego żadnej konkurencji. A moim zdaniem, przydałaby się wreszcie zmiana władz. Choćby dlatego, że w mieście z morza i marzeń jest jeszcze zbyt wiele miejsc, których rozwój zatrzymał się zanim na dobre się zaczął. Gdynia to nie tylko Świętojańska, o czym niestety wielu zapomina.
Małgorzata Baranowska

Małgorzata Baranowska Purchasing Manager,
Schmith Polska

Gdynia i tak jest o wiele lepsza od Gdańska,czyli lokalny patriotyzm górą :D!
Arkadiusz C.

do emerytury

To się w pewnym momencie niestety skończy. Prawdopodobnie tuż po tym jak Adamowicz przesanie być prezydentem Gdańska.

Nie od razu Rzym zbudowano, zreszta warto przypomniec ze Swietojańska przed remontem wygladała znacznie gorzej

Oczywiscie wiele miejsc pozostawia sobie wiele do zyczenia, ale osobiscie bardzo doceniam to co Szczurek zrobił dla Gdyni
Arkadiusz C.

do emerytury

Uściślijmy - dla części Gdyni.
Bartosz Bruski

Bartosz Bruski If it's not fun, You
are not doing it
right ;)

Arkadiusz C.:Uściślijmy - dla części Gdyni.

Ok dla części, ale jak Bartosz zauważył nie od razu Rzym zbudowano. Nie da się wszystkiego od razu zrobić. Też uważam, że narzekanie na to co się w Gdynii za kadencji Szczurka dzieje jest z lekka przeginką. W porównaniu do poprzedników na tym stanowisku radzi sobie naprawdę nieźle i nie widzę wystarczających powodów by należało go zmieniać. Gdynia się bardzo dobrze rozwija na wielu frontach i na tle innych polskich miast prezentuje się delikatnie mówiąc "całkiem nieźle" pod tym względem.
Arkadiusz C.

do emerytury

No właśnie, skoro nie da się wszystkiego zrobić od razu, to może warto pomyśleć o bardziej zrównoważonym rozwoju miasta, nie zapominając o jego dzielnicach poza centrum. Tymczasem jest tak, że często wstyd kogoś przyjezdnego zabrać gdzieś dalej. Dla mnie sztandarowym przykładem jest ulica Morska. Udajcie się w okolice skrzyżowania z Chylońską, a zobaczycie koleiny na pół koła. Co takiego wspaniałego zrobiła ekipa Szczurka na Grabówku, Chyloni, Cisowej?

Na marginesie - pisze się Gdyni, przez jedno "i".

Arkadiusz C.:Tymczasem jest tak, że często wstyd kogoś przyjezdnego zabrać gdzieś dalej. Dla mnie sztandarowym przykładem jest ulica Morska. Udajcie się w okolice skrzyżowania z Chylońską, a zobaczycie koleiny na pół koła.

Proponuje spobowac przejechać przez Łódź lub Włocławek chociazby.

Osobiscie uważam ze Gdynia do nie Londyn bo Polska to nie Wielka Brytania.
Bartosz Bruski

are not doing it
right ;)

Arkadiusz C.:No właśnie, skoro nie da się wszystkiego zrobić od razu, to może warto pomyśleć o bardziej zrównoważonym rozwoju miasta, nie zapominając o jego dzielnicach poza centrum. Tymczasem jest tak, że często wstyd kogoś przyjezdnego zabrać gdzieś dalej. Dla mnie sztandarowym przykładem jest ulica Morska. Udajcie się w okolice skrzyżowania z Chylońską, a zobaczycie koleiny na pół koła. Co takiego wspaniałego zrobiła ekipa Szczurka na Grabówku, Chyloni, Cisowej?

Na marginesie - pisze się Gdyni, przez jedno "i".

Skoro się tak upierasz to powiedz, kto według Ciebie byłby lepszy na tym stanowisku od Szczurka i dlaczego...

Łatwo ponarzekać, trudniej dostrzec pozytywy. Ok, krytyka jest potrzebna ale twórcza, a nie destrukcyjna...

W większości miast nawet najbogatszych czy to w Polsce czy to na świecie, znajdą się dzielnice lepsze i gorsze. Myślisz, że w Paryżu, Londynie, Wiedniu, Warszawie czy nawet w ślicznej Pradze nie znajdziesz dzielnic odstających od tych bogatszych??. Podawanie przykładu, że na Chylonii,Grabówku, Cisowej są koleiny i na tej podstawie ocenianie sumarycznych + i - jest słabym planem. Jest to akurat główna trasa łącząca obwodnicę z bazą kontenerową i błąd to został popełniony poprzez niedocenienie letnich temperatur, które z roku na rok są coraz większe i poprostu asfalt pod ciężarem tirów i na skutek temperatury najprościej w świecie zmiękł. Jakby trasa prowadziła, przez Orłowo, Redłowo, Dąbrowe czy jakąkolwiek inną dzielnicę efekt byłby taki sam. I zwalając odpowiedzialność tylko na Szczurka jest pójściem na łatwiznę. Biorąc całokształt zdecydowanie za kadencji Szczurka można znaleźć dużo więcej pozytywów niż negatywów.
Arkadiusz C.

do emerytury

Ależ ja nie odmawiam zasług tejże ekipie (choć moim zdaniem bardzo nierównej). Nie twierdzę też, że inne miasta są idealne. Co gorsza, na razie nie widać sensownej alternatywy dla Szczurka.

Natomiast nie wycofam się z tezy, że nakłady inwestycyjne miasta zostały nieproporcjonalnie rozdzielone.

Co do Morskiej, to problemem nie jest temperatura, tylko brak remontu.

Bartosz Bruski

are not doing it
right ;)

Arkadiusz C.:Ależ ja nie odmawiam zasług tejże ekipie (choć moim zdaniem bardzo nierównej). Nie twierdzę też, że inne miasta są idealne. Co gorsza, na razie nie widać sensownej alternatywy dla Szczurka.

Natomiast nie wycofam się z tezy, że nakłady inwestycyjne miasta zostały nieproporcjonalnie rozdzielone.

Co do Morskiej, to problemem nie jest temperatura, tylko brak remontu.

Te koleiny powstały bardzo szybko po oddaniu nowego asfaltu do użytku :). Co do remontów, to odcinkami Morska praktycznie co roku jest robiona, przez co w pewnych okresach tworzą się duże korki. Problem w tym, że wytrzymałość tego jest do bani. A trudno by trasa była więcej w remoncie niż w użytku.

Wyślij zaproszenie do