Temat: Trasy rolkowe

Witam,
powiedzcie mi proszę, gdzie w Trójmieście można pojeździć na rolkach? Szukam dobrych tras o gladkiej nawierzchni. Na kostce bauma można stracic zęby. Odpada więc trasa nadmorska z Sopotu do Gdańska. Bulwar w Gdyni też raczej wyszczerbiony.... :(

kawałek z Oliwy do Wrzeszcza - trzeba uważać na przejazdy przy Castoramie itp. Wszystko zalezy jak jeździsz:)
Jest jeszcze fajny kawałek kilkukilometrowy na gdańskiej Olszynce gładki, prawie bez aut. ma jednak wadę = nie ma drzew i jak świeci słońce mózg roztapia:)Magdalena Nieczuja - Goniszewska edytował(a) ten post dnia 21.06.07 o godzinie 21:52

Magdalena Nieczuja - G.:
kawałek z Oliwy do Wrzeszcza - trzeba uważać na przejazdy przy Castoramie itp. Wszystko zalezy jak jeździsz:)
Jest jeszcze fajny kawałek kilkukilometrowy na gdańskiej Olszynce gładki, prawie bez aut. ma jednak wadę = nie ma drzew i jak świeci słońce mózg roztapia:)Magdalena Nieczuja - Goniszewska edytował(a) ten post dnia 21.06.07 o godzinie 21:52

dzieki :)
Andrzej S.

Andrzej S. Doradca Zarządu,
Konsultant, Dyrektor
Zarządzający

Cześć

cytat ze strony gdzie znalazłem trasę kiedy je szukałem
od tamtej pory 3-4 razy w tygodniu wieczorem

2. OKSYWIE

jak dojechać: :

W Gdyni Estakadą Kwiatkowskiego do końca, potem jeszcze do góry. Tam na światłach w prawo w płk.Dąbka i na najbliższych światłach w lewo w ulicę Zieloną.

OPIS

2,5 km ścieżka rowerowa poprowadzona równolegle do ulicy. Asfalt bardzo dobrej jakości. Ostatnie 500 lekko pod górę. Niewątpliwym atutem jest to, że trasa jest dobrze oświetlona. W weekendy dosyć tłoczno - rolkarze, rowerzyści, spacerowicze, także najlepiej po zmroku albo z rańca. Uwaga na samochody wyjeżdżające z parkingów przy działkach i przystanek autobusowy z działkowiczami, zwłaszcza jadąc z góry przy dużej prędkości.

źródło : http://www.zico-skating.com/rolkimapa/rolkigdansk.htm

pozdrawiam
Andrzej
(też rolkowiec)

"Tymczasowa" trasa rolkowa jest na drodze Różowej w Gdyni.Z okazji remontu droga jest zamknieta dla ruchu od piekarni do Reala, mozna bezpiecznie śmigac po pieknym asfalcie:)

Polecam tez trase od molo w Brzeźnie do Hotelu Marina w Sopot.

do zoba na roltrasie
magda

konto usunięte

Babie Doły koło lotniska :)

:)
Dzięki wszystkim stokrotne :)
wybieram sie na tygodniowy urlop do Gdyni, wpadając tylko na weekendy nawet nie miałam czasu myśleć o roklach... Teraz mam zamiar to i parę innych rzeczy nadrobic

Wyślij zaproszenie do