konto usunięte

Temat: Sklepy komputerowe w Gdańsku

Przymierzam sie do zakupu nowego komputera i chciałbym poznać Wasze doświadczenia z gdańskimi firmami komputerowymi.
Która z firm pomoże mi rzetelnie i tanio złożyć zestaw?

konto usunięte

ja kupwoalem w wista.info i w miare
Tomek U.

Tomek U. finanse i kontroling

esc pl
Patrycja Pestka D.

Patrycja Pestka D. Online video, Video
Marketing, Filmy
Promocyjne, Relacje
...

noteboobki.pl, sa we wrzeszczu, b. dobra obsluga.
esc tez ok, ale sprzet, ktory ja kupowalam, zawsze byl w notebookach najtanszy.

Jak wybierzesz sposrod tych dwoch, na pewno bedziesz zadowolony.
Tomek U.

Patrycja D.:
noteboobki.pl, sa we wrzeszczu, b. dobra obsluga.
esc tez ok, ale sprzet, ktory ja kupowalam, zawsze byl w notebookach najtanszy.

Jak wybierzesz sposrod tych dwoch, na pewno bedziesz zadowolony.

notebooki pl do notebookow i owszem
jesli o stacjonarke chodzi to w notebookach chyba go nie kupi? :)

konto usunięte

Tomek Usarek:
notebooki pl do notebookow i owszem
jesli o stacjonarke chodzi to w notebookach chyba go nie kupi? :)

Otóż to:)
Z notebooki.pl mam dobre doświadczenia i też szczerze polecam. Ja jednak poszukuję firmy od "stacjonarek".
Mimo wszystko dzięki wielki. Może ktoś jeszcze coś zaproponuje.
Tomek U.

Neksus, Rzeznicka, Gdansk

konto usunięte

Polecam ESC , bardzo miła obsługa, znają się na rzeczy i doradzą. Serwis pierwsza klasa!
Kiedyś kupowałem w Gralu, niestety po za reklamowaniu dysku i przygodami z serwisem zaprzestałem tam kupować.
Michał Koral

Michał Koral Czytam. Słucham.
Uczę się. Na
razie.;)

Wspomniany ESC (Wrzeszcz - wysepka vis a vis Galerii), kupowałem u nich trochę części, generalnie niczego nie mogę zarzucić.

Gral (Wrzeszcz - w tym fioletowym C.H. przy Miszewskiego)- ceny nieco wyższe niż w ESC, dłużej na wszystko czekałem (serwis), i jakoś obsługę odebrałem jakoś tak "na odwal się".

Był PTR/Sferis (Alfa Centrum, Manhattan i chyba Madison) - kiedyś u nich kupowałem. Zawiodłem się niestety na serwisie, a po obecnych ich witrynach...coś poodupadli.

Balta (Wrzeszcz - Słowackiego) - ponoć dobrzy, ale drodzy.

Znak - ceny porównywalne do ESC, ilość sprzętu wg strony niemal imponująca;) Jednakże nic u nich nie kupowałem, nie serwisowałem, więc nie mogę się za bardzo wypowiedzieć. Obsługa via e-mail bardzo sprawna i rzeczowa.

Camino (Wrzeszcz - vis a vis baru GreenWay, ul. Dmowskiego) - ceny pamiętam mają niezłe, ale też nic nie kupowałem, nie serwisowałem, więc nie wiem:(

Tyle pamiętam;) Są oczywiście jeszcze Vobisy itp, ale oni chyba tylko gotowe zestawy mają i drogie jak diabli;)
Bo za oczywiste rozumiem że od wszelkich marketowych komputerów trzymał się będziesz z daleka?:)

Napisz czego potrzebujesz, do czego będzie komputer, jaki budżet, to postaramy się doradzić;) Najlepsi eksperci są na Goldenline:D
I mają tą przewagę, że w przeciwieństwie do wielu sprzedawców - nie polecają tego co akurat w sklepie zalega na półkach;)

Pozdrawiam!

konto usunięte

Przewertowałem dziś kilka stron gdańskich sklepów komputerowych i w zasadzie najbardziej rozsądne ceny prezentuje ESC.
Krzysztof Drozd

Krzysztof Drozd Administrator
systemów/sieci

Niedawno kupiłem desktopa w ESC (do prywatnego użytku). Wcześniej kupowałem tam sprzęt do firmy, w której pracowałem - zawsze pozytywne wrażenia. Ceny niskie - czasem można ten sam podzespół znaleźć taniej np. w Gralu ale po 1 - zdarza się to rzadko, po drugie mam złe doświadczenia z serwisem Grala - doświadczenia są sprzed paru lat ale wystarczyły, żebym tam nigdy niczego dla siebie nie kupił mimo niskich cen.
Jeśli zależy Ci na serwisie, usłudze door-to-door (uszkodzony sprzęt zabiera i przywozi z powrotem kurier, za którego nie płacisz) - to polecam Baltę, ceny nie należą do niskich ale serwis jest na wysokim poziomie.
Oczywiście najlepiej kupić tanio, i żeby serwis nie był nigdy potrzebny ;)
Ala L.

Ala L. specjalista ds. w s
z y s t k i e g o

notebooki- czekalam na zamowiony komputer ponad miesiac dluzej niz zapewnial mnie sprzedawca. nikomu nie polecam...

konto usunięte

słusznie. Ja mam zaufane miejsca. Ale większość poza Trójmiastem. Dlatego tu nie napiszę. Dobry sprzęt komputerowy przychodzi najczęściej z Wrocławia. Proponuje wycieczkę połączoną ze zwiedzaniem pięknego miasta :)

konto usunięte

kupiłem w Balcie i 3 lata temu i nadal dzaiła :)

konto usunięte

Gral- zamówiliśmy przez internet 3 dni później odebraliśmy w sklepie , wyczad, super
Grzegorz Wszelaczyński

Grzegorz Wszelaczyński Interim Product /
Project / Marketing
Manager

A ja się podczepię z prywatą - nie wiecie czy w 3m można gdzieś kupić (a uprzednio obejrzeć, pomacać i takie tam) komputer w mini obudowie? Typu Shuttle np.: http://us.shuttle.com/Models.aspx albo jakoś takoś. Chodzi o pozbycie się wielkiego, blaszanego pudła.
Anna N.

Anna N. www.trzebamarzyc.org

powiem odwrotnie - NIE POLECAM Komputronika - zarówno tego w Realu Osowa, jak i internetowego. Niemiła obsługa brak profesjonalizmu i niedotrzymywanie terminów wystarczy? Dodam tylko, że zamówienie nie była małe, więc tym bardziej powinni się postarać. Widocznie tej firmie nie zależy na klientach.

konto usunięte

Jutro będę miał po raz pierwszy sprawdzić jak to jest z reklamacjami w ESC - w kupionym miesiąc temu komputerze wysiadł jeden z dysków (SMART pokazuje błędy w polu Spin Retry Count).
Relacja już jutro :)

konto usunięte

Tomasz Tybulewicz:
Jutro będę miał po raz pierwszy sprawdzić jak to jest z reklamacjami w ESC - w kupionym miesiąc temu komputerze wysiadł jeden z dysków (SMART pokazuje błędy w polu Spin Retry Count).
Czekam :)
Justyna Ż.

Justyna Ż. ekonomistka

Tomasz Tybulewicz:

miałam okazję sprawdzić po zakupie 4 komputerów, drukarki itp. itd.. w jednym z komputerów pojawiła się usterka polegająca na nagłym wyświetlaniu pasków na monitorze ;) podmieniliśmy monitor, kable i wszystko inne, więc wina leżała w komputerze. musiałam zawieźć do serwisu ESC. po 2 dniach testowania orzeczono, że można zabrać z powrotem, gdyż usterka nie występuje. oczywiście na miejscu występowała nadal. tylko niepotrzebnie wydałam na transport komputera do serwisu i z powrotem. usterkę zlikwidował własny informatyk. życzę więcej powodzenia ;) ale ogólnie obsługa i ceny OK, dorzucony gratis pendrive trzeba było zasugerować.

Następna dyskusja:

sklepy komputerowe w Gdańsku

Wyślij zaproszenie do