Marcin B. Bezrobotny i gupi
Temat: Aegon - PIN Dolar - jak wycofać bez straty ? Proszę o radę
Witam,4 miesiące temu dostałem spadek w dolarach. Za radą znajomego z Open Finance wpłaciłem wszystko w jednej składce na PIN Aegon Dolar. W sumie mam do SIEBIE duży żal, bo nawet dokładnie nie przeczytałem i nie zwróciłem uwagi na problemy z wypłatą. Zaufałem koledze - doradcy, ale teraz tego żałuję. Oczywiście rozumiem motywy jego działania i nie widzę w nich złej woli, tak więc winny jestem sam sobie.
Jeśli chodzi o efekty inwestowania to jestem w tej chwili w punkcie wyjścia - zainwestowałem bardzo asekuracyjnie i cały zysk zjada prowizja. Kwota jest zdecydowanie niemała.
Mój problem polega na tym, że nadarza mi się okazja kupienia taniego mieszkania od znajomego wyjeżdżającego za granicę. Absolutnie odpada branie kredytu pod pieniądze na Aegonie, itp kombinacje.
Czy jest jakiś sposób na to, żeby przed upłynięciem 1 roku wyjąć te pieniądze z Aegona bez płacenia 7% kary ? Bardzo bym prosił o poradę, sugestię, jakiś pomysł.
Oczywiście rozwiązaniem byłoby zarobienie tych 7% i wtedy wyjęcie, ale jakoś zarabianie nie idzie mi najlepiej. W tej chwili dolar ma niezły kurs i raczej wolałbym przewalutować się na PLN, bo przyszłości dolara nie widzę kolorowo.
Czy jest możliwość przewalutowania w ramach Aegona ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
MarcinMarcin Bobrowieski edytował(a) ten post dnia 03.09.08 o godzinie 16:30