Temat: CO SąDZICIE O fIRMIE NOVISION Z BIELSKA BIALEJ??

PROSZE O SZCZERE OPINIE:d
Z GóRY DZIEKUJE

Z tego co słyszałem to taka firma "doradztwa finansowego" jak setki innych tego typu, czyli generalnie zajmuje się wciskaniem ludziom tego typu rzeczy: http://www.eportfel.com/?q=node/243
Michał Stolarczyk

Michał Stolarczyk Konsultant kariery,
kierownik projektów,
trener, psycholog.

Pośrednik finansowy działający w systemie Multilevel Marketing. Oferuję tylko 1 produkt - polisę inwestycyjną Skandii Życie S.A. Współpracowałem z nimi przez 4 miesiące,ale zrezygnowałem. Osobiście nie mam dobrej opinii o tej firmie, jednak jest pewna przyczyna, dla której nie chciałbym publicznie się o niej wypowiadać. Jeśli chcesz wiedzieć jakie mam zdanie, możesz napisać mi prywatną wiadomość.Michał Stolarczyk edytował(a) ten post dnia 02.09.08 o godzinie 21:20
Piotr R.

Piotr R. Selectum

sekta ;]

konto usunięte

dużo prawdy piszą w tym artykule ale proszę pamiętać, że jesteśmy narodem (być może generalizuję) który nie zmuszony do czegoś nie zrobi tego, a teego typu programy zmuszają do systematyki. ile osób próbowało już oszczędzać ale widząc, że giełda spada sprzedawały wszystko i nie wpłacały więcej pomimo, że zakładali 10 letni horyzont czasowy?
Maciej Węgorkiewicz:
Z tego co słyszałem to taka firma "doradztwa finansowego" jak setki innych tego typu, czyli generalnie zajmuje się wciskaniem ludziom tego typu rzeczy: http://www.eportfel.com/?q=node/243

konto usunięte

.Agnieszka S. edytował(a) ten post dnia 03.09.08 o godzinie 20:37
Joanna M.

Joanna M. Starszy Analityk
Finansowy

Współpracowałam z Novision krótki czas. Nie masz kasy ani ewentualnych klientów więc lipa się pakować.

konto usunięte

Poczytaj sobie to a będziesz miał odpowiedź na pewne pytania:).
http://www.inwestowanie.org.pl/wp/?p=50

konto usunięte

Artur, czy miałeś podobne doświadczenia z tą firmą, czy też po prostu przeklejasz jedną z opinii, którą znalazłęs w internecie/na forum?

konto usunięte

Adam Kozłowski:
Artur, czy miałeś podobne doświadczenia z tą firmą, czy też po prostu przeklejasz jedną z opinii, którą znalazłęs w internecie/na forum?
Osobiście nie z tą natomiast mam sporo znajomych i jednego dyrektora regionu hehe więc mogę coś powiedzieć na ich temat jak działają itd.
Robert Knapczyk

Robert Knapczyk Menadżer Finansowy,
ACMA, CGMA

Artur B.:
Poczytaj sobie to a będziesz miał odpowiedź na pewne pytania:).
http://www.inwestowanie.org.pl/wp/?p=50

W pełni mogę potwierdzić treści zawarte w artykule. Na szczęście moja przygoda z opisywaną firmą skończyła się, zanim na na dobre się rozpoczęła, czyli w trakcie opisywanego dwudniowego szkolenia. Pech chciał, że "merytoryczne" treści związane z funduszami inwestycyjnymi były czymś, co poznałem już w trakcie studiów i mogłem ocenić jakość przekazywanej wiedzy. Poza tym nie lubię jak ktoś stosując mnóstwo mało wyrafinowanych socjotechnik i manipulacji próbuje mi zrobić pranie mózgu. Chociaż sama możliwość spotkania się osobiście z tak zmasowaną manipulacją była niewątpliwie interesującym doświadczeniem.

Pozdrawiam,
Robert

konto usunięte

Witam,

I tak właśnie mówią osoby, które zrezygnowały na samym początku. Eh no co tutaj dużo mówić. W każdym MLM pierwsze pół roku jest decydujące dopiero potem zaczyna się budowanie owej niezależności. Powiem tak: możliwości rozwoju oraz budowania ścieżki swojej kariery są nieograniczone, ale jak w każdym biznesie potrzebna jest wytrwałość. Najłatwiej ugrzęzność na etacie gdzie jest najwygodniej. Współpracuję z Novisionem od 8 miesiący, nie jestem sprzedawcą, ludzie nabywają moje produkty po uprzedniej edukacji, nie chodzi o to, że mam znać 100 definicji tylko żebym uświadomiła klientom po co oszczędzać. Skandia jednym produktem, chyba w takim razie rzeczywiście ktoś w szkoleniach nie uczestniczył. Novision daje możliwości udziału w szkoleniach od technik sprzedaży przez fundusze inwestycyjne po te menadżerskie, tego jest mnóstwo, potrzebne jest tylko zaangażowanie, bo w tej firmie nikt nikogo do niczego nie zmusza. Możesz być wolnym i się rozwijać albo narzekać że na początku nie jest łatwo. No cóż wybór można pozostawić samemu sobie:) Ja zaprosiłam na szkolenie podstawowe jakieś 20 osób współpracują teraz 4 jednak żadna nie powiedziała mi że zastosowałam na niej manipulację itp. po prostu stwierdzili, że to nie dla nich i ok. A we wrześniu jadę do SPA za rozwój struktury, moi współpracownicy zarabiają pieniądze, pokazuję, że można robić coś dla siebie po prostu i pokazywać to innym:) To jest najcenniejsze co może byc w biznesie:) Pozdrawiam

konto usunięte

konto usunięte

konto usunięte

Wow ;) Nareszcie udało mi się to napisać ;) Próbuje od 30 minut. Ciągle coś mi przeskakiwało, wszystko co dotychczas napisałam kasowało... i trzeba było wszystko od nowa ;)

konto usunięte

.Artur B. edytował(a) ten post dnia 29.08.08 o godzinie 22:55

konto usunięte

Danuta Karwacka:
Witam,

I tak właśnie mówią osoby, które zrezygnowały na samym początku. Eh no co tutaj dużo mówić. W każdym MLM pierwsze pół roku jest decydujące dopiero potem zaczyna się budowanie owej niezależności. Powiem tak: możliwości rozwoju oraz budowania ścieżki swojej kariery są nieograniczone, ale jak w każdym biznesie potrzebna jest wytrwałość.

W MLM nie ważny jest produkt, ważny jest system i sama idea. Produkt schodzi na drugi plan. Kilka lat temu każdy z nas zapewne dostał maila z prośbą o wpłatę pewnej sumy pieniędzy na pewne konto a następnie polecenie tego innym. To była zabroniona przez prawo "piramida finansowa" - czyli MLM bezproduktowy. Wprowadzając do systemu produkt system nabiera wiarygodności. Dodając do tego ideę typu: "Zdrowy styl życia z Herbalife" - tworzymy czynnik marketingowy i pojawia się "twór" przypominający firmę.
Mam pomysł: puśćmy zapałkę za 1000 zł w MLM! zaoszczędzimy na szkoleniach bo nie będzie z czego szkolić;)
Pozdrawiam.

konto usunięte

Psy szczekają a karawana robi swoje;)

konto usunięte

Danuta Karwacka:
Psy szczekają a karawana robi swoje;)

* jedzie dalej

Powodzenia w "biznesie" ;-]
Domokrążca, będzie domokrążcą, gdy będzie sprzedawał ziółka nie stanie się lekarzem.

konto usunięte

Agnieszka S.:
Wow ;) Nareszcie udało mi się to napisać ;) Próbuje od 30 minut. Ciągle coś mi przeskakiwało, wszystko co dotychczas napisałam kasowało... i trzeba było wszystko od nowa ;)

Przeciez masz w profilu: polecam Novision :D A ja życzę wam wszystkich ciepłych posadek do roku dwatysiące setnego :)

Następna dyskusja:

NOVISION

Wyślij zaproszenie do