Temat: Wielce Szanowni Panstwo "Profesjonalisci" nie pracujacy...

Szanowni Panstwo "Profesjonalisci" (wylacznie Ci, ktorych dotyczy ponizszy problem)

wiemy juz - nie pracujecie za darmo.. (nikt nie pracuje za darmo, chyba, ze niewolnik, albo pieprzony hobbysta)

mam prosbe - nie zabijajcie kazdego wątku wyliczaniem tego, czego to Wy jeszcze nie będziecie za darmo robić - bylo napisane raz i wystarczy.. mozna przykleic jakies haslo w naglowku grupy, ze zawodowcy nie pracuja za darmo.. ale dajcie spokoj z wyzywaniem ludzi, czy wpieprzaniem sie w watek "szukam fotografa" z takimi tekstami (bo moze wlasnie ktos CHCIAL zaplacic, ale przeszla mu ochota na kontakt z kims, kto go atakuje, jak skin Rumuna na skrzyzowaniu)

po pierwsze - nikt Wam nie każe robić nic za darmo, posty o bezgotowkowej wymianie czasu zwyczajnie nie są do Was

po drugie ta grupa jest otwarta dla wszystkich.. polecam grupe dla zawodowców - i jak tam ktos poprosi o zjecie, sesje, porade, pomysl i powie, ze chce za darmo - to go zwyzywajcie od hien.. chocby to byla Tyra Banks

a tu czasem ktos, kto nie jest zawodowcem pomoze komus innemu dla wlasnej przyjemnosci, wiec guzik Wam do tego, jasne?

ja wiem, ze patrzycie na to, jak taksowkarze na kierowcow biorących autostopowicza, ale nie widzialem, zeby taksowkarze jezdzili po rogatkach i linczowali autostopowiczow albo strzelali do kierowcow, a tu sie ostatnio to wlasnie odbywa

swinska grypa zachlannosci jakas, kurde.. "sam nie zrobie, bo mam daleko, albo za malo by mi zaplacili, albo nie mam pojecia, jakbym to mial zrobic, ale zrobie tak, zeby nikt nie mial ochoty nawet beknąć na forum o sesji TFP"

nie macie ochoty gadac do rzeczy - nie piszcie nic..

niedlugo kazde pytanie zamiast oklepanego "poszukaj se w guglu" albo "poszukaj se w innym watku" bedzie kwitowane "zaplac, to ci powiem" albo "zaplac, to ci skomentuje zdjecie"

niektorym sie poprzewracalo tu i owdzie od tej "profesjonalnosci"

(konsekwentnie pisze w nawiasach, bo najglosniej zdają się krzyczeć ci, ktorzy.. no oglednie mowiac - jakby jeszcze nie osiagaja 51% swoich dochodow z fotografowania)

pozdrawiam
Jarek B.

Jarek B. Life goes on...

Temat: Wielce Szanowni Panstwo "Profesjonalisci" nie pracujacy...

Proponuje wątek zamknąć żeby nie wywoływać pyskówek i zostawić tak poglądowo....Jarek B. edytował(a) ten post dnia 18.11.09 o godzinie 11:00

Następna dyskusja:

Nie "jak?", ale "dlaczego?"...

Wyślij zaproszenie do