konto usunięte
Michał
B.
Administrator SAP
CO, PGNiG SA
Temat: Blindness - Miasto Ślepców
Dziwny, ciężki, nieprzyjemny i momentami nudnawy.konto usunięte
Ciekawy pod względem przemiany człowieka i tego co może zrobić pod wpływem potrzeby, ale czy mógłbym się nim fascynować? raczje nieSławomir Kuziak I feel you...
Patrycja K.:Cześć Pati.
Ktoś już widział? Co sądzicie o tym filmie?
Filmu nie widziałem.
A Ty nadal w goglach i zawsze w goglach :)
konto usunięte
Sławomir Kuziak:Cześć :)
Cześć Pati.
Filmu nie widziałem.A Ty jak zwykle nie na temat :P
A Ty nadal w goglach i zawsze w goglach :)
konto usunięte
Michał B.:Co wg Ciebie znaczy "dziwny" ?
Dziwny, ciężki, nieprzyjemny i momentami nudnawy.
konto usunięte
Dawid D.:A gra aktorska?
Ciekawy pod względem przemiany człowieka i tego co może zrobić pod wpływem potrzeby, ale czy mógłbym się nim fascynować? raczje nie
Michał
B.
Administrator SAP
CO, PGNiG SA
Patrycja K.:
Michał B.:Co wg Ciebie znaczy "dziwny" ?
Dziwny, ciężki, nieprzyjemny i momentami nudnawy.
Męczące przejścia, częsta nieostrość kamery w warstwie wizualnej niby naśladująca brak wzroku.
w sumie brak fabuły, schematyczne podejście do tematu przemiany społeczeństwa w warunkach zamknięcia i odosobnienia - było juz wielu filmach choćby we Władcy Much (nie chodzi mi o serial animowany).
Aktorzy poza Julianne Moore właściwie nie istnieją,
konto usunięte
Patrycja K.:
Dawid D.:A gra aktorska?
Ciekawy pod względem przemiany człowieka i tego co może zrobić pod wpływem potrzeby, ale czy mógłbym się nim fascynować? raczje nie
Ciężko mi się wypowiedzieć, ponieważ nie przywiązywałem wagi do tego aspektu. Fakt, często wybieram filmy, w którym aktorzy są znani, jednak kino ostatnio idzie na samo dno:(
Powstaje coraz więcej produkcji a coraz mniej jest gwiazd z prawdziwego zdarzenia... Przestawiłem się przez to na fabułę a nie fascynację aktorami.
Mało tego, że pomysł był naprawdę dobry na film, to wg. mnie oczywiście nie poszli dobrą drogą...
konto usunięte
Dawid D.:
Ciężko mi się wypowiedzieć, ponieważ nie przywiązywałem wagi do tego aspektu. Fakt, często wybieram filmy, w którym aktorzy są znani, jednak kino ostatnio idzie na samo dno:(Ja nie kieruje sie wybierając film tym, kto gra, jednak lubie obserwować grę aktorską.
Powstaje coraz więcej produkcji a coraz mniej jest gwiazd z prawdziwego zdarzenia... Przestawiłem się przez to na fabułę a nie fascynację aktorami.Dlatego zapytałam właśnie o aktorów :)
Mało tego, że pomysł był naprawdę dobry na film, to wg. mnie oczywiście nie poszli dobrą drogą...
konto usunięte
Patrycja K.:
Cóż - ujmę jeszcze inaczej - nie do końca mój gatunek;)
Zdecydowanie bardziej wolałbym obejrzeć po raz kolejny "Obsługiwałem angielskiego króla"
konto usunięte
Dawid D.:
Cóż - ujmę jeszcze inaczej - nie do końca mój gatunek;)Ok, ok - przeca tylko zapytałam :)
konto usunięte
Patrycja K.:
Dawid D.:Ok, ok - przeca tylko zapytałam :)
Cóż - ujmę jeszcze inaczej - nie do końca mój gatunek;)
Ale nie złość się dziewczynko - w końcu przegryziesz sobie wargę;)
konto usunięte
Według mnie film trochę nudnawy. Wizja katastrofy na świecie wywołąna przez ślepotę. Ciekawy pomysł na scenariusz, ale trochę żle zrealizowany. Dobra Julienne Moore, ponieważ gra aktorska innych przechodzi obok filmu.konto usunięte
Dawid D.:Kto sie złości :)
Nie offtopuj ;)
konto usunięte
Paweł Brzeszcz:Że też oni zawsze muszą coś sknocić.
Ciekawy pomysł na scenariusz, ale trochę żle zrealizowany.
konto usunięte
Patrycja K.:
Dawid D.:Kto sie złości :)
Nie offtopuj ;)
Sorry, nie mogłem się powstrzymać - zresztą napisałem już wszystko o filmie i widzisz - kto nie wejdzie to poniekąd powtarza moje słowa;)
Anna
B.
Insurance
underwriting, risk
management, internal
audit
Moja opinia: dziwny, momentami ciężki i przytłaczający, czasem drażniący. Aktorów oprócz Moore nie zauważyłam.
Oli
M.
Let's do something
for somebody
Niestety nudny i obrzdliwy. Zakończenie tendencyjne. Chcieli zaskoczyć motywem zachować społecznych w nowym środowisku , ale ... to juz było. Nie zaskoczyli mnie niczym.Pawel R. www.roogmedia.pl
masakra. po filmie nasuwa sie pytanie...po cooo!Podobne tematy
Następna dyskusja: