Maciej Adamczak

Maciej Adamczak kapitan jachtowy i
motorowodny żeglugi
wielkiej

Temat: Królik po berlińsku

Spodziewałem się rzeczywiście czegoś przełomowego, a tu film zrobiony na zasadzie wyczytanej wiele lat temu w Podręczniku Filmowca Amatora - "jak nie wiesz jak podejść nowatorsko do tematu, bo wszystko wydaje się już powiedziane, to zniż się do pozycji żaby i opowiedz wszystko z jej perspektywy?". Naciąganie na maxa - porównywanie NRDowców do królików i dopasowywanie wszystkiego do tej tezy. Zgrabnie dobrany materiał archiwalny.
NUDY !

konto usunięte

Dla tych, co tego filmu jeszcze nie widzieli:

STRONA TVP1:

http://www.tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/historia...
Łukasz Parzuchowski

Łukasz Parzuchowski fotograf -
parzuchowscy.com

zgadza się...

Maciek Adamczak:
Spodziewałem się rzeczywiście czegoś przełomowego, a tu film zrobiony na zasadzie wyczytanej wiele lat temu w Podręczniku Filmowca Amatora - "jak nie wiesz jak podejść nowatorsko do tematu, bo wszystko wydaje się już powiedziane, to zniż się do pozycji żaby i opowiedz wszystko z jej perspektywy?". Naciąganie na maxa - porównywanie NRDowców do królików i dopasowywanie wszystkiego do tej tezy. Zgrabnie dobrany materiał archiwalny.
NUDY !

konto usunięte

taki sobie średni film...
Magdalena G.

Magdalena G. Gdziekolwiek
pojedziesz- tam
będziesz:)

Lidia S.:
taki sobie średni film...

Masz fantastyczne motto, Lidio. Wróciłam ze spaceru i muszę powiedzieć, że właśnie dzisiaj po raz pierwszy poczułam wiosnę, jest coś takiego w powietrzu:)))

konto usunięte

dziękuje bardzo!;))) mam nadzieję, że dobą energie wysłałam w gwiazdy tym cytatem:)))
Dorota Baran

Dorota Baran Rekrutacja dla
Ericsson

A mnie się dla odmiany bardzo podobał i uważam pomysł z zastosowaniem królików za oryginalny i zabawny :)

konto usunięte

:) al to jest film o królikach a zbieżnośc ich losów z losami Niemców jest niejako przypadkowa :)

Wyślij zaproszenie do