Łukasz Plutecki

Łukasz Plutecki Agencja Interaktywna
NetArch,
www.plutecki.net

Temat: Sztuki walki na ulicy ...:)

Szymon Szymański:
umiesz adrenaliną utwardzic skóre tak ze kosa nei przejdzie?
[...]

Świetnie powiedziane!
Maciek D.

Maciek D. Student, Wyższa
Szkoła Zarządzania i
Bankowości w
Krakowie

umie adrenaliną doprowadzic do tego ze jej nie pchniesz ;] albo spudlujesz

która doda sił moim rękom

dla mnie kamikaze to ostateczny termin poświęcenia własnej osoby dla dobra ogółu - najwyższa forma odwagi..
jeśli ktos nie jest w stanie sie postawic w takiej sytuacji, w momencie zagrozenia ucieknie, odda telefon, portfel i pojdzie pozniej na policje..Maciej D. edytował(a) ten post dnia 30.01.08 o godzinie 10:22

konto usunięte

tia bo lepiej za telefon dostać kosę...
Tomasz Kopacz

Tomasz Kopacz Niebawem będzie

Maciej D.:

kiedyś po internecie chodził film o fanie rpg, któremu wydawało się że ma "magiczne buty" i może uciec przed strzałą czy nawet pociskiem. W koncu coś go tam trafiło, ale może coś pokręciłem. Szkoda, że nie mogę znaleźć linku, bo było to niezłe.

Maciek, Twoje odpowiedzi przypomniały mi ten filmik. I to mój skromy komentarz.

konto usunięte

Internetowy Wojownik pierwszej ligi, cholera.
Mateusz Waligórski

Mateusz Waligórski
pl.linkedin.com/in/m
ateuszwaligorski

Hmmm, tak jak w moim przypadku, wracam z dziewczyna z treningow (tanca, nie sztuk walki;), podczas gdy z parkingu wyjezdza samochod pelen lebkow w mniej wiecej moim wieku, na oko 16-20. Jeden opuszcza okno i wola do niej "Hej lala, daj poruchac!" Wierzcie mi, ze gdyby nie to, ze dziewczyna mna szarpnela i krzyknela, zebym dal sobie spokoj, prawdopodobnie bym mu sprzedal strzala przez okno samochodu. Czasami impulsywne dzialanie nie jest madre. Mimo wszystko, nerw zostal do dzisiaj i czasami gdy widze goscia samego na ulicy, korci mnie zeby mu cos zrobic. Ale obiecalem, ze odpuszcze. Sam wkrotce wyjezdzam na studia, i zamierzam zaczac cos trenowac. Wczesniej trenowalem tylko zapasy.
Rafał D.

Rafał D. Head of Production,
Locon Sp. z o.o.

Zatłucz typa ;)
Marek Uzdowski

Marek Uzdowski Starszy Specjalista
- Departament
Kampanii
Bezpośrednich ...

Daj mu popalić... Niech się nauczy szacunku do kobiet ;-)
Błażej C.

Błażej C. Główny specjalista,
Izba Administracji
Skarbowej w Gdańsku

Tu jest ciekawy film o obronie przed nożem. Ku rozwadze..

http://www.youtube.com/watch?feature=related&v=ZRygILt...
Tomasz Kolasa

Tomasz Kolasa szperam w necie

A tu trochę mniej na poważnie, ale też pokazuje, że przed nożem obronić się nie da...

http://www.fit.pl/filmy/smiech_to_zdrowie/jim_carrey__...Tomasz Kolasa edytował(a) ten post dnia 31.01.08 o godzinie 10:25
Łukasz Plutecki

NetArch,
www.plutecki.net

Maciej D.:

To trza ćwiczyć z Kaszpiroskim ;)
Łukasz Plutecki

NetArch,
www.plutecki.net

ps. po to wymyślili broń, żeby dawać rade nieuzbrojonym osobnikom...

Jak tumiesz walczyć rękami i nogami i trafisz na jelenia z bronią, to masz szczęście. Jak umiesz walczyć a trafisz na przeciętnego nożownika to masz pecha (=masz szęście jak uda Ci się uciec).

konto usunięte

B. Stanisław C.:
Tu jest ciekawy film o obronie przed nożem. Ku rozwadze..

http://www.youtube.com/watch?feature=related&v=ZRygILt...

świetny film

może paru gości z tpyu "ja każdego rozwalę" po obejrzeniu przemyśli

konto usunięte

Maciej D.:
jeśli ktos nie jest w stanie sie postawic w takiej sytuacji, w
momencie zagrozenia ucieknie, odda telefon, portfel i pojdzie
pozniej na policje..

Telefon sobie odkupisz i wymienisz dość szybko... Na niektóre organy trzeba długo czekać, a niektórych się nie wymienia...

Tomasz Kolasa:
A tu trochę mniej na poważnie, ale też pokazuje, że przed nożem obronić się nie da...

Niestety tacy "instruktorzy" też się zdarzają i zdarza się, że od takiego można usłyszeć "bo ty źle atakujesz" ;-)

konto usunięte

Tomasz Kopacz:
Maciej D.:

kiedyś po internecie chodził film o fanie rpg, któremu wydawało się że ma "magiczne buty" i może uciec przed strzałą czy nawet pociskiem. W koncu coś go tam trafiło, ale może coś pokręciłem. Szkoda, że nie mogę znaleźć linku, bo było to niezłe.

Maciek, Twoje odpowiedzi przypomniały mi ten filmik. I to mój skromy komentarz.

To chyba będzie to :

http://youtube.com/watch?v=yUC7HdtqItc

Faktycznie dla niektórych pomiędzy fantazją a rzeczywistością przebiega bardzo cienka granica. W tamtym roku w Łodzi niedaleko pubu Biblioteka miała miejsce "walka" pomiędzy grupką dwudziestokilkuletniej młodzieży a na oko 30 letnim gościem i chociaż samej akcji nie widziałem to był świadkiem jej finału, kiedy przyjechała karetka i reanimacja nic nie dała. Teraz kiedy czytam posty ludzi ,którzy próbują na forach odgrywać ulicznych bonzów to naprawdę jest mi przykro bo być może będą to kiedyś czytać jakieś dzieci.

stare przysłowie:
"Gdzie ludzi kupa tam z mistrza du*a"
Mateusz W.

Mateusz W. Bezpieczeństwo
przede wszystkim

Łukasz Plutecki:
ps. po to wymyślili broń, żeby dawać rade nieuzbrojonym osobnikom...

Jak tumiesz walczyć rękami i nogami i trafisz na jelenia z bronią, to masz szczęście. Jak umiesz walczyć a trafisz na przeciętnego nożownika to masz pecha (=masz szęście jak uda Ci się uciec).

oj, znowu.

helou, co za różnica- cieć z nożem czy nożownik.
nóż to nóż. Czemu ludzie wciąż się łudzą, że trafią na jakąś popierdółkę? generalną zasadą jest przyjmować maksymalne niebezpieczeństwo, to pomoże nam uniknąć niemiłych rozczarowań w stylu:
ojej, mam dziure w brzuchu, teraz założe mu balache, bo pzrecież on nie umie sie posługiwać nożem :D
Tomasz Kopacz

Tomasz Kopacz Niebawem będzie

To chyba będzie to :

http://youtube.com/watch?v=yUC7HdtqItc

Faktycznie dla niektórych pomiędzy fantazją a rzeczywistością przebiega bardzo cienka granica.

dokładnie o to mi chodziło, troche pokręciłem ale było blisko i idea jasna.
Krzysztof B.

Krzysztof B. Product Owner w
Grupie PZU

O fuck, normalnie jesteś moim idolem...
Maciek D.

Maciek D. Student, Wyższa
Szkoła Zarządzania i
Bankowości w
Krakowie

ciesze sie ze was rozbawilem :]]]]]]

zapraszam do konfrontacji na trening do krakowa ];]

mozliwe formy sparingu - walka wręcz, broń białaMaciej D. edytował(a) ten post dnia 31.01.08 o godzinie 16:35
Daniel Wieczorek

Daniel Wieczorek Menedżer projektu,
Agencja Ventus

Sparing to nie walka uliczna :) W czasie takiej walki nikt nie zapowie ani techniki którą będzie atakował ani nie opisze reguł według których rozegra się pojedynek.

Z uzbrojonym przeciwnikiem jest jeszcze trudniej. Nie ryzykujesz już podbitym okiem a o wiele poważniejszymi konsekwencjami.

Zdecydowana większość trenujących w komercyjnych klubach ma bardzo przeciętne predyspozycje psycho-motoryczne. Na kilkudzięciu trenujących ledwie kilku się nadaje do sportu a co dopiero do walki. W zeszłym roku w mojej zaprzyjaźnionej sekcji "Vale tudo" pojawiło się kilkadziesiąt nowych osób. O tym jaki to narybek może powiedzieć to że większość z nich zamyka oczy zadając cios, w czasie ćwiczeń technik wychodzi brak koordynacji ruchowej, wyobraźni przestrzennej, niektórzy uczą się nawet która to lewa a która prawa ręka. Takich fajterów można przełamać samą agresją bez użycia techniki. Ich ego, wnioskując z rozmów prowadzonych w szatni, wzrasta nieproporcjonalnie w stosunku do możliwości i wystawia weksle których ciało nie jest w stanie pokryć. Ciekawe że większość z nich zakłada że z leszczem sobie poradzą, a sami w gruncie rzeczy są na niewiele wyższym poziomie "trenujących" leszczy.Daniel Wieczorek edytował(a) ten post dnia 31.01.08 o godzinie 17:49

Następna dyskusja:

Sztuki walki w programie La...

Wyślij zaproszenie do