konto usunięte
Temat: Protesty katolików przeciwko koncertowi Madonny w Polsce
Narastają protesty środowiska katolickiego przeciwko koncertowi Madonny w Polsce. Piosenkarka wystąpić ma bowiem w naszym kraju 15 sierpnia, w Święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny.- Organizacja koncertu tego dnia to prowokacja. Rani to nasze uczucia religijne. Poza tym występy Madonny są antychrześcijańskie - stwierdził Krzysztof Zagozda z Katolickiego Stowarzyszenia Unum Principium, które zainicjowało protest.
- Madonna nie może śpiewać w dniu Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny - uważa radny sejmiku mazowieckiego Marian Brudzyński.
Pomysłodawcy akcji protestacyjnej planują zebrać pod kościołami podpisy, które zostaną wysłane do organizatorów i głównego sponsora polskiego koncertu Madonny.
- Jeśli to nie poskutkuje, będzie pikieta podczas koncertu. Zagłuszymy Madonnę! - ostrzega Brudzyński.
http://muzyka.onet.pl/0,1988149,newsy.html
Miałem tego nie komentować, ale czegoś takiego nie można zostawić bez komentarza.
Czy szacowne środowiska katolickie uważają, że są centrum świata? Że zagraniczne gwiazdy planują swoje trasy międzynarodowe w oparciu o święta religijne w innych krajach?
Mnie obraża głupota i ogarnia mnie wstyd związany z tym, że Polacy w ogóle wpadają na takie pomysły.
Nikt im nie każe na ten koncert iść, mogą sobie świętować swoje święto jak chcą, nawet cały dzień w kościele. Jakim prawem mają nakazywać innym jak mają spędzać ten dzień?
I jak ten koncert będzie obrażać ich "uczucia religijne", jeśli ich na nim nie będzie?
Rozumiem, że sama świadomość, że inni ludzie będą się tam bawić jest dla nich nie do zniesienia.