Temat: Etyka lekarska
Jerzy B.:
Jan Pankaú:
Jerzy B.:
Jan Pankaú:
1. Skąd takie poglądy, że socjalista? Ciekaw jestem, na jakiej podstawie wyciągnął Pan takie ciekawe wnioski?
Na podstawie Pana podejścia do tematu.
Ma Pan takie typowo socjalistyczne:)
Czyli tylko tyle Pan potrafi napisać. Szkoda, bo to uzasadnienia z konwencji "cykliści, masoni, komuniści"...
Mogł Pan coś mniej oklepanego wymyślić:)
2. Jak się przerzucą na skarpetki, to może się okazać, że nie będzie komu sprawdzić, czy pobierana przez Pana renta i Pana dodatkowe zajęcia nie są w sprzeczności. "Kapitalistycznej" sprzeczności... albo socjalistycznej.
W wolnej gospodarce nie ma ludzi, zawodów oraz usług niezastąpionych.
Wolna gospodarka nie znosi luk. Na to miejsce pojawi się konkurencyjnie bardzo dużo innych osób nierozczeniowych a wykorzystujacych tą lukę.
Tu również przykład Pana socjalistycznego myślenia typu: jak niew bedzie jego to co wtedy?
Odpowiadam nic, ale w wolnej gospodarce.
Cóż, Pana wiara w mechanizmy samoregulacji pochodzi z XIX wieku A jednak. Doktór to doktór. Diagnoze nawet przez internet postawi:)
Otóż nie szanowny Panie.
Pomimo tak rozwlekłego socjalizmu jeszcze istnieje wolność gospodarcza i to w krajach europejskich.
A chyba mamy XXI w, prawda?
i jest obecnie nie do utrzymania.
W naszym socjalistycznym kraju to nie. Wierzę Panu. Zresztą moje trzydziestopiecioletnie doświadczenie pracy na własny rachunek to potwierdza.
Zresztą nigdy nie była,
Nie nie była ale pracowaliśmy prywatnie mimo ucisków socjalistycznych.
to konstrukt teoretyczny nie do obronienia w cywilizowanym świecie. Jak Pan zna tylko Polskie i jaj zasady funkcjonowania to się z Panem zgodzę.
Jeżeli Pan myśli, że inni są głupsi od Pana to nigdy się z tym nie zgodzę:)
Niech Pan poczyta czym się różni liberalizm od neoliberalizmu. Ale to nie jest tematem.
I tak idziemy nie w tym kierunku:)
Albo niech Pan poczyta wypowiedzi osób o podobnych poglądach: http://www.goldenline.pl/grupa/iv-rzeczpospolita
Mnie nie interesują poglądy. Mnie interesują fakty.
Zdrowia życzę! W imieniu mojego portfela.
A Pański dziadzio jak tam na moim portfeliku czuł się?
3. Jeśli ma Pan inny pomysł, żeby lekarze chcieli się u nas kształcić, byli dobrymi lekarzami i pracowali, to chętnie posłucham.
Jeszcze raz. Uwolnic gospodarkę a studia płatne.
Nic wiecej.
I dlatego najbardziej do niedawna kapitalistyczna gospodarka USA ma ogromne problemy z pielęgniarkami i lekarzami oraz podkupuje gdzie się da tych specjalistów :-))))
A polacy kształcą i dają bo ich na to stać.
Ma Pan ewidentny przykład. To nie jest kłopot a tylko korzyść dla kraju.
Szanowny Panie. Przestań pan mysleć tą socjalistyczną ekonomią.
Z głodu zdechniemy i zawsze biedni bedziemy.
Czy Pan tego nie widzi?
Proszę się nie martwić i nie wymyślać problemów socjalistycznych.
Pan nie wie o czy mówi.
Pewnie nie, ale Pan mnie to wytłumaczy:)
Ale... mi nikt nie płaci za edukowanie na GL.
To jednak Pan nie wytłumaczy.
Szkoda. Tak zajeżdzało tym socjalem:)
Gwarantuję Panu, ze rynek próżni nie znosi.
Zaraz pojawi się inny, który wykorzysta lukę. 4. Testy osobowości można wykonywać tylko w szczególnych przypadkach umocowanych w ustawach,
Tak. I jaki problem wpisać to do ustawy?
Może wazniejsze są kłutnie sejmowe kto z kim dzisiaj w nocy spał niż przegłosowanie takiego wpisu aby wariaci czy zboczeńcy nie dostawali się do zawodów publicznego zaufania.inaczej jest to sprzeczne z ogólnymi prawami.
.w.Na studia przyjmuje się w oparciu o cenzus wykształcenia/wiedzy.
Oraz pschofizycznego badania, które nawet kierowca przechodzi a nie alkocholik czy łapówkarz lekarz.
Przecież wiem o tym, Panie doktorze:)
Tak się składa, że wiem doskonale. W przeciwieństwie do Pana znam kilka ustaw, którym te kwestie podlegają.
Jasne. Z góry Pan zakłada, że ja nic nie wiem a tylko Pan. To też takie socjalistyczne.
Powiem Panu wiecej. Wtedy nawet sprzątaczka mówiła, a wie pan kim ja jestem?:)
Ja rozumię ludzi młodych, którzy nie wiedzą co to socjaliżm a nawet etyka. Znam również młodych, ktorzy z tym walczą i też tu są.
Co innego zawody wymagające specjalnych predyspozycji psychofizycznych (są osobno regulowane)
Których zakres należy jak naszybciej rozszeżyć.
a co innego prawo do zdobywania wykształcenia.
Nikt nie broni wylształcenia w zawodzie do którego ma predyspozycje a nawet wskazane jest.
Nygusy za burtę nawet na szerokim morzu:)
Nie jesteśmy w Indiach,
Jesteśmy bo mamy kasty nie tylko lekarskie ale i prawnicze.
żeby tworzyć kasty już na poziomie liceum. Na razie "tylko" do kilkuset zawodów dostęp wymaga odpowiedniego wykształcenia a do kilkudziesięciu predyspozycji.
A powinno być do wszystkich zawodów społecznego zaufania.
Temat to etyka lekarska, prawda?
Czy lekarz alkocholik mieści się w tej etyce?
A morze lekarz zabawiajający się seksualnie z dziecmi uznający to za terapie mieści się w tej etyce?
Oni na wstepie powinni być niedopuszczeni do na uki w tym zawodzie.
Zawodów jest o wiele więcej...
No jest i powinno się w koncu uporzadkować.
... lekarz może być neurotykiem, byle umiał leczyć. Tak jak kierowca może być homoseksualistą, byle nie pił i nie ćpał.
I jeżdził cięzarówą a nie autobusem z ludzmi.
Ksiądz nie powinien być homoseksualistą
Pewnie, ze nie.
(powołanie)
Zawód to się teraz nazywa:)
ale jak będzie pił,
To taki sam jak lekarz i też z zawodu powinien zostać usunięty.
to jedynie będzie grzeszył. Itd.
Wszyscy grzeszymy. Budując socjalizm najbardziej:)