Maciej Filipiak właściciel, VizMedia
Temat: Czy takie słowa mają wpły na dyskredytację główny...
zofia K.:
Kierujesz się obiegowymi opiniami,nie podpartymi dowodami.Tak,po prostu bo kolesie w przerwie na kanapkę tak nawijają.Po lekturze twoich postów takie odniosłam wrażenie.Jesteś pewien tego co piszesz,mówisz i myślisz?
Tak jestem pewien.
Skoro uważasz inaczej, niech tak zostanie.
Nie muszę wgryzać się w detale ustawy żeby wiedzieć, że jej nie popieram - nie jestem prawnikiem.
Owszem, kieruję się obiegowymi opiniami - bo tylko takie do nas szarych ludzi docierają. Jeżeli Kaczyński trzymał w tajemnicy swoją politykę to sam sobie winien. Może ktoś to kiedyś odkryje i świat go uzna za wielkiego człowieka. Na razie uznają go za takiego tylko jemu podobni.
Twoja taktyka Zofio jest bardzo nie fair. Nic praktycznie nie napisałaś i zarzucasz tylko brak dogłębnej wiedzy.
Idę o zakład, że sama takiej nie posiadasz. Gdyby Ciebie zapytać o konkretne paragrafy wyjdzie na to, że kierujesz się obiegową opinią swoich koleżanek z biura.
Niestety, pod płaszczykiem manipulacji nie da się ukryć pewnych oczywistości, że znany jest styl polityki Kaczyńskich i PiS
Twoja opinia nie jest wnioskiem z dyskusji - jest od początku ustalona i pielęgnowana.
I pewnie zaskoczę Cię - bo znam ludzi z PiS osobiście, z kancelarii rządowych. Mimo, że wiąże nas prawdziwa przyjaźń - w kwestii spojrzenia na Polskę, politykę, sprawy społeczne i system wartości zupełnie się różnimy.
Popierasz politykę Kaczyńskich - ponieważ przyjmujesz podobny im system wartości. Mój jest zupełnie różny.
Nie można w ocenie czyichś wypowiedzi zupełnie odciąć się od ich relatywnego umocowania w źródłach przekonań.
Bez urazy Zofio - niczym tu nie zabłysnęłaś.