konto usunięte

Temat: Kurs hiszpańskiego w Krakowie

Witam,
Czy orientuje sie ktoś z was, która szkoła (w Krakowie) języków obcych jest najlepsza bądź dobra w nauczaniu j. hiszpańksiego? Od lipca chce sie zapisać na kurs hiszpaksiego ale nie wiem gdzie będzie najlepiej..proszę pomóżcie mi..:)

Pozdrawiam,
Marzenka
Ali W.

Ali W. Senior RtR
Controller

Hola Marzenka,
ja uczylam sie w Instytucie Cervantesa na Kanoniczej oraz w El Abanico na Szlak (przy Kleparzu Nowym). Bardziej podobalo mi sie El abanico - moją prowadzaca byla Maylen wiec jesli mialabys wybor to zglos sie do niej :) Podobno fajny jest tez Hugo. Pozdrawiam
Alina

konto usunięte

Alina W.:
Hola Marzenka,
ja uczylam sie w Instytucie Cervantesa na Kanoniczej oraz w El Abanico na Szlak (przy Kleparzu Nowym). Bardziej podobalo mi sie El abanico - moją prowadzaca byla Maylen wiec jesli mialabys wybor to zglos sie do niej :) Podobno fajny jest tez Hugo. Pozdrawiam
Alina

hej:)
Ooo dziekuje Ci bardzo za wiadomość:) Ja wlasnie mialam sie wybrac do El abanico bo natrafilam do nich na stronke:) tylko chcialam zeby mi ktos cos od siebie polecil:) takze dzieki wielkie, teraz tylko musze znalesc wiecej czasu na kurs;)
Pozdrawiam,
Marzenka
Magdalena Moskal (Sanetra)

Magdalena Moskal (Sanetra) Wydawczyni, autorka
tekstów i książki
Emil i my
(Karakter...

Cześć,
A ja polecam Cervantesa, tam jest porządna biblioteka, jak już trochę znasz język, to można pożyczać filmy i książki, a nawet muzykę. Pozdawiam,
Magda

konto usunięte

Magdalena S.:
Cześć,
A ja polecam Cervantesa, tam jest porządna biblioteka, jak już trochę znasz język, to można pożyczać filmy i książki, a nawet muzykę. Pozdawiam,
Magda

No wlasnie ja podstawy znam i oczywiscie slucham latynoskiej muzyki dokladnie to Thalia- znasz ja ? :) mysle ze powinnas bo to najwiesza gwiazda latynoska i ma swietne piosenki :) polecam jej najnowsza plytke "El Sexto Sentido" podrawiam

konto usunięte

Muy bien pero aqui se habla solo en espanol!
Yo puedo recomendar Porto Alegre en la calle Gertrudy.

konto usunięte

Ja mam za sobą rok w Cervantesie, teraz w wakacje korzystam z usług El Abanico (3 dzień kursu) póki co jestem zadowolony.

konto usunięte

Ktoś moze wie jakie firmy w Polsce a w szczególności w Krakowie poszukują ludzi ze znajomoscią hiszpańskiego i angielskiego?

konto usunięte

W miejscach gdzie odbywają się kursy j.hiszpańskiego (np. El Abanico, Inst. Cervantes, etc.) na tablicach ogłoszeń często wiszą jakieś ogłoszenia, spróbuj tam.

konto usunięte

Marcin N.:
Ktoś moze wie jakie firmy w Polsce a w szczególności w Krakowie poszukują ludzi ze znajomoscią hiszpańskiego i angielskiegoZ

Zależy w jakim stopniu jest ta znajomość tych jezykow ?

Pozdrawiam ,
Marzenka
Magdalena Moskal (Sanetra)

Magdalena Moskal (Sanetra) Wydawczyni, autorka
tekstów i książki
Emil i my
(Karakter...

Marzena B.:
Magdalena S.:
Cześć,
Magda

No wlasnie ja podstawy znam i oczywiscie slucham latynoskiej muzyki dokladnie to Thalia- znasz ja ? :) mysle ze powinnas bo to najwiesza gwiazda latynoska i ma swietne piosenki :) polecam jej najnowsza plytke "El Sexto Sentido" podrawiam

Hej, nie zaglądałam na forum, bo byłam na urlopie - nie znam Thalii, zaraz poszukam ;-) ja uwielbiam flamenco i dla kontrastu Shakirę, serdeczności,
m

konto usunięte

Alina W.:
Hola Marzenka,
Alina

Ja skończyłam kilka poziomów w El Abanico. Nie do opisania miła atmosfera, super nativos, sympatyczna obsługa, duży wybór zajęć dodatkowych. Miałam zajęcia z Maylen, Hugo, Alejandro i jestem bardzo zadowolona. Od nowego semestru zaczynam tam kolejny poziom:)
salu2

konto usunięte

Własnie skończyłem podwójne intensywne w El Abanico, skład: Hugo, Mylen i Alejo - są świetni, nie dość, że atmosfera świetna to jeszcze można wyskoczyć na piwko albo się umówić na gotowanie :)

konto usunięte

Cześć :)
właśnie przeglądam szkoły językowe i problem mam taki, że nie ma podanych cen w El Abanico. Na pewno niektórzy z was coś na ten temat wiedzą. Proszę więc o jakieś informacje na ten temat.

Dzięki.

Madzia

konto usunięte

GENTE! AQUI HABLAMOS EN ESPANOL!!!

konto usunięte

Magdalena D.:
Cześć :)
właśnie przeglądam szkoły językowe i problem mam taki, że nie ma podanych cen w El Abanico. Na pewno niektórzy z was coś na ten temat wiedzą. Proszę więc o jakieś informacje na ten temat.

Dzięki.

Madzia

Tienes llevar a ellos o ir a la escuela (es en Szlak calle, dentras Krowoderska y Łobzowska). Yo no se porque no tenian los precios, pero es mas barato como el por ejemplo Cervantes (600 para el semestro, no recuerdo...).
Barbara P.

Barbara P. Subject Matter
Expert - HR Services

Hola

Soy de Cracovia y a partir de octubre quiero empezar el curso de espanol. Lo que es muy importante para mi es tener el profesor/la profesora de Espana, no de los otros paises (por ejemplo de Sudamerica). Alguien me ha dicho que la mayoria de los profesores en El Abanico y Instituto Cervantes no son de Espana. Que es vuestra experiencia? Todavia he aprendido espanol solo en la Universidad y Espana pues no conozco las escuelas de espanol en Cracovia.

Saludos :)

konto usunięte

Yo escuche que en El Abanico la mayoria es de America Latina, no de Espana...pero no se, no lo he comprobado.
En Porto Alegre hay dos profesores de Espana (Jose y Jaume) entonces puedes preguntal alli.
Barbara P.

Barbara P. Subject Matter
Expert - HR Services

Gracias. Pues recomiendas Porto Alegre, verdad? Y que piensas sobre la oferta cultural de la escuela o clases extras, por ejemplo de conversacion?

Estoy muy curiosa que profesora de espanol te enseno en AE :) Kowaleczko?

konto usunięte

jejeje :) claro que tenia clases con Kowaleczko ;)

Porto Alegre me parece muy bien. Hay ambiente muy bueno, como con familia :) Hay clases de conversaciones, hay proyecciones de peliculas en espanol, tambien hay biblioteca.
Una cosa importante es que ellos no tienen muchos anuncios, vallas publicitarias en la calle, pero siempre tienen mucha gente que quiere estudiar en esa escuela. Es que gente que estudiaba alli, la recomienda a sus amigos. Y para mi es la mejor recomendacion que alguien me puede dar :)

Pero yo no se casi nada sobre otras escuelas, por eso quiza no estoy objetivo :)

Wyślij zaproszenie do