Temat: Zegarek - decyzja ostateczna ! Dobra ?

Zdecydowałem się w 80% na zakup zegarka, padło na model :

http://allegro.pl/item539141307_timex_t2b971_idealny_p...

Dysponuje takim funduszem, wiec w tej cenie myślę, że to dobry wybór, chciałbym poznać jednak Wasze zdanie, co sądzicie o tym modelu ?
Wydaje się przyzwoity i warty swojej ceny...mylę się ?
Kuba Przybyła

Kuba Przybyła Jakość i perfekcja w
dążeniu do
satysfakcji

Witam,

Nie chcę wyrażać się jako ekspert, bo nim nie jestem, aczkolwiek posiadam wieloletnie doświadczenie w tej branży. Ja na Twoim miejscu wybrał bym to:

http://allegro.pl/item538251423_swiss_made_adriatica_1...

Z podobną cenę kupujesz klasyczny, aczkolwiek bardzo ciekawy ponadczasowy zegarek. Co bezdyskusyjny – Szwajcarski.

Radzę się zastanowić.

konto usunięte

Cześć. Mam pytanie do Was. Ponieważ zawsze mam czas w komórce. Jakie są zalety noszenia zegarka oprócz ciągle spoconego nadgarstka oraz odcisku, nie wspominając już o czasie straconym na ściąganiu go i zakładaniu ?

Pozdrawiam
Krzysiek
Konrad Brywczyński

Konrad Brywczyński menedżer ds.
handlowych - PTC
Polymer Trade Center
Sp. z ...

Kuba Przybyła:
Witam,

Nie chcę wyrażać się jako ekspert, bo nim nie jestem, aczkolwiek posiadam wieloletnie doświadczenie w tej branży. Ja na Twoim miejscu wybrał bym to:

http://allegro.pl/item538251423_swiss_made_adriatica_1...

Z podobną cenę kupujesz klasyczny, aczkolwiek bardzo ciekawy ponadczasowy zegarek. Co bezdyskusyjny – Szwajcarski.

Zgadzam się z Kubą. Za 15 zł więcej, zegarek jednak wyżej cenionej marki. Timex ma trochę ciekawych zegarków, ale akurat ten nie należy do tej kategorii i nie jest wart swojej ceny.
Bartosz Konarzyński

Bartosz Konarzyński Robimy internety,
dobrze. A gdy mamy
przerwę to jesteśmy
...

Zdjecie jakie masz na golden line jest raczej w stroju "biurowym". Jesli do garnituru zalozysz timexa czy inne casio to Twoj stroj bedzie mowil: "nie znam sie", albo co gorsza: "nie umiem sie ubrac" lub "nie mam gustu". Gdy zalozysz do tego samego stroju adriatice (niekoniecznie ta z linka) albo seiko (np. 5) to Twoj stroj bedzie mowil: "moze i nie mam duzej kasy, ale mam gust". Mysle, ze warto doplacic za to 15 zl :)

A co do pytania Krzysztofa Dolinskiego.... Masz takie fantastyczne nazwisko, ktore nosi jeden z najlepszych wroclawskich zegarmistrzow, a zadajesz takie pytanie :)) a tak powaznie... kobiety maja swoje pierscionki, kolczyki, wisiorki i wszystko inne, a faceci maja zegarki. To po prostu rodzaj bizuterii, ktora przy okazji jest uzyteczna. Poza tym duzo mniej czasu zajmuje mi spojrzenie na nadgarstek niz wyjecie komorki z kieszeni.

Pozdrowienia

konto usunięte

Otóż to zegarek jest elementem biżuterii, rzeczą (moim zdaniem przynajmniej) na którą ludzie zwracają uwagę. Więc czasami warto troszeczkę dołożyć do tego "interesu" i mieć coś porządnego, w szczególności, że człowiek przyzwyczaja się do jego obecności na ręku... więc chyba lepiej przyzwyczaić się do rzeczy z pewną klasą i gustem :) Pozdrawiam.

Natomiast nasunęło mi się pytanie: co sądzicie o "kwadratowych" zegarkach? Pod względem ich "oficjalności" i wyglądu- jeżeli chodzi o wygląd wydaje mi się, że ile ludzi tyle będzie opinii na ten temat ale chętnie je przeczytam. :)

PS. Jest ktoś zarejestrowany na bao.pl? Jeśli tak prosiłbym o przesłanie mi maila ponieważ jestem zainteresowany ich oferta. Z góry dziękujeMateusz Marek edytował(a) ten post dnia 30.01.09 o godzinie 11:49
Łukasz Strzelecki

Łukasz Strzelecki Członek Zarządu

Mateusz Marek:
Natomiast nasunęło mi się pytanie: co sądzicie o "kwadratowych" zegarkach? Pod względem ich "oficjalności" i wyglądu- jeżeli chodzi o wygląd wydaje mi się, że ile ludzi tyle będzie opinii na ten temat ale chętnie je przeczytam. :)

Witam,

Ja osobiście zakupiłem ten zegarek:

http://www.allegro.pl/item540616075_atlantic_zegarek_5...

Długo chodziłem za zegarkiem. Nie chciałem takiego klasycznego z okrągłą kopertą, ponieważ uważam, że takie zegarek pasuje do garnituru, ale do stroju luźniejszego już nie bardzo. Chciałem coś bardziej uniwersalnego. Nie żałuję tego zakupu. Bardzo dobrze wygląda na ręce i pasuje w każdych okolicznościach.

konto usunięte

Mój ostatni zakup: http://www.deluxury.pl/index.php?p9189,zegarek-emporio.... I właśnie stąd moje pytanie ponieważ ten zegarek jest dosyć "krzykliwy". Ma stosunkowo dużą kopertę i nie można o nim powiedzieć "skromny zegarek" przez co zawsze zastanawiałem się czy nie jest właśnie zbytnio "szpanerski" na np rozmowę kwalifikacyjną badź inne spotkanie na którym liczy się to jak człowiek wygląda...
Anna G.

Anna G. Common Sense

Mateusz Marek:
Mój ostatni zakup: http://www.deluxury.pl/index.php?p9189,zegarek-emporio.... I właśnie stąd moje pytanie ponieważ ten zegarek jest dosyć "krzykliwy". Ma stosunkowo dużą kopertę i nie można o nim powiedzieć "skromny zegarek" przez co zawsze zastanawiałem się czy nie jest właśnie zbytnio "szpanerski" na np rozmowę kwalifikacyjną badź inne spotkanie na którym liczy się to jak człowiek wygląda...

krótko: za takie pieniadze mozna bylo kupic cos całkiem porzadnego, szkoda by mi bylo wydawać 1200 PLN na cos takiego.
od reszty komentarzy sie powstrzymam.Anna Grabowska edytował(a) ten post dnia 30.01.09 o godzinie 13:31

konto usunięte

Od razu zaznaczam zegarek mi się bardzo podoba tylko po prostu zastanawiała mnie jego "uniwersalność"

Klasyczny zegarek, duża okrągła koperta - chyba czegoś takiego właśnie szukam...

konto usunięte

A np nie byłbyś w stanie wstrzymać się teraz z zakupem, odłożyć jeszcze trochę pieniędzy i zakupić sobie coś lepszego? Ja gdy nie miałem wystarczających środków do dyspozycji wychodziłem z założenia, że nie stać mnie na tanie rzeczy. I to podejście jest wg mnie bardzo dobre. Przemyśl sobie to. Pozdrawiam
Anna G.

Anna G. redaktor map /
obserwator stereo

Kasyka klasyką, ale ja pomyślałabym nad materiałem. Polecam tytanowe zegarki, nie uczulają i są bardzo lekkie. Sama nie mogę nosić ani stali, ani ałota. ani srebra, przetestowałam tytan i jest świetny.
Marcin Gołoś

Marcin Gołoś Expect the
unexpected....

Okrągła czy kwadratowa koperta...to już kwestia gustu, ale pasek zdecydowanie na skórzanym pasku. Jak się ostatnio dowiedziałem paski w formie branzolety jak kolega wrzucił ostatni link nie są już w modzie. Poza tym zegarek na skórzanym pasku może być również uniwersalny. Popieram również kolege co do jakości. Faktycznie lepiej poczekać trochę i kupić coś faktycznie wysokogatunkowego. Póki co nie mam takiej potrzeby, ale pewnie któregoś dnia nadejdzie pora i na taki "gadżet" i z pewnością długo się zastanowię przed wybraniem odpowiedniego modelu. Z pewnością będzie musiał być ponadczasowy, ale też nie przesadnie drogi.

konto usunięte

ja także sugeruję odłozyc troche pieniędzy i zakupić np. festine, atlantica czy tissot-a, a może i uda sie roamer-a:)
jesli chodzi o koperty to mnie podobaja sie wyłacznie kwadratowe. lubie po prostu ten kształ bo jak dla mnie jest bardziej oryginalny.
co do zaś kwestii pocenia sie ręki pod paskiem czy bransoletą to...argumentacja taka jest smieszna..wystarczy że nie bedzie sie zapinało tak aby ściśle przylegał do reki choć ja osobiście nie miałem nigdy problemu o którym napisał kolega wcześniej w temacie "zasadnosci posiadania zegarka":)
Jakub Król

Jakub Król chief marketing
officer

Rafał M.:
ja także sugeruję odłozyc troche pieniędzy i zakupić np. festine, atlantica czy tissot-a, a może i uda sie roamer-a:)
Albo kupić coś z drugiej ręki na początek.
jesli chodzi o koperty to mnie podobaja sie wyłacznie kwadratowe. lubie po prostu ten kształ bo jak dla mnie jest bardziej oryginalny.
Hehe, zobaczymy jak długo będzie oryginalny, biorąc pod uwagę, że koperty są albo okrągłe, albo kwadratowe ;)
wystarczy że nie bedzie sie zapinało tak aby ściśle przylegał do reki choć ja osobiście
O ile luźne zapięcie zegarka, tak żeby się kręcił czy opadał przed nadgarstek jest ok w casualu czy strojeniu się na imprezę, to do garnituru to już jednak nie wygląda porządnie.

konto usunięte

Jakub Król:
Rafał M.:
Albo kupić coś z drugiej ręki na początek.
Hehe, zobaczymy jak długo będzie oryginalny, biorąc pod uwagę, że koperty są albo okrągłe, albo kwadratowe ;)
wystarczy że nie bedzie sie zapinało tak aby ściśle przylegał do reki choć ja osobiście
O ile luźne zapięcie zegarka, tak żeby się kręcił czy opadał przed nadgarstek jest ok w casualu czy strojeniu się na imprezę, to do garnituru to już jednak nie wygląda porządnie.
hehehe...co do kształtu koperty to jak bedą na topie TYLKO okrągłe to bede miał argument aby wymienić zegarki zaś co do luźniejszego paska czy bransolety to kto powiedział ci ze luźniejsze zapięcie powoduje od razu efekt obkrecania?!:) poluzowanie nie oznacza zapiecia o 2-3 dziurki mniej:)

konto usunięte

Marcin Gołoś:
pasek zdecydowanie na skórzanym pasku. Jak się ostatnio dowiedziałem paski w formie branzolety jak kolega wrzucił ostatni link nie są już w modzie.
A kto o tym decyduje co jest modne a co nie?
Wszystko zalezy od stylu i charakteru osoby noszącej dany zegarek, niektorym pasuja takie a niektorym inne, nie dajmy sie zwariowac.
Łatwiej kupic zegarek z bransoletą i wymienic ją w razie potrzeby na skorzany pasek, w druga strone zdecydowanie trudniej... bo co bedzie jak sie moda zmieni ? ;)
Marcin Gołoś

Marcin Gołoś Expect the
unexpected....

Cóż drogi imieninniku.... Takie pytanie myślę, że najlepiej będzie zadać kobietom. One z pewnością wiedzą jak brzmi odpowiedź. A swoją drogą jestem częstym czytlenikiem miesięcznika LOGO, gdzie można znaleźć wiele ciekawych pomysłów między innymi i na zegarki. Pytanie skąd oni wiedzą co jest modne....tego już nie wiem niestety.

konto usunięte

Marcin Gołoś:
Cóż drogi imieninniku....
podobnie jak i Ty jestem czytelniekiem LOGO ale nie traktuje tego jako wykladnie trendow lecz pewną wskazówke. Powiedz czy w kwestii ubioru tez traktujesz propozycje z LOGO jako godne nasladowania ? ;]
No chyba nie zawsze co ? :)

Wyślij zaproszenie do