Katarzyna
Z.
radca prawny,
zarządca
nieruchomości
konto usunięte
Temat: doktorat z nieruchomości :)
znam kogoś, kto napisał z gospodarki gruntami sprzedawanymi przez ANR.konto usunięte
Mam kolegę z seminarium doktoranckiego, który pisze pracę o tematyce nieruchomości - coś z najmem lokali(o ile pamiętam chodzi m.in. o umowy na czas określony).Zbyszek PYT edytował(a) ten post dnia 07.09.07 o godzinie 22:35
Katarzyna
Z.
radca prawny,
zarządca
nieruchomości
serio? o fajowo, no ja wlasnie sie zbieramten kolega z Warszawy moze jest? ;)
konto usunięte
Tak tak. z Wawy. Pracuje w Wawie i razem jesteśmy na seminarium. Teraz w połowie października mamy spotkanie z naszym Profesorem, to możesz przyjść na seminarium i pogadać jak chcesz. ewentualnie jak kontakt chcesz wcześniej to daj znać to zapytam kolegę czy mogę dać jego namiar.Rafał P. Rzecznik patentowy
O jaką dyscyplinę naukową Ci chodzi? Jeżeli o prawo to znam kilka osób? Co konkretnie Cię interesuje?
Katarzyna
Z.
radca prawny,
zarządca
nieruchomości
no wlasnie - widze, zes z SGH :) ja sie wybieram do prof. Bryxa na rozmowechce pisac z windykacji naleznosci we wspolnotach mieszkaniowych
Rafał P. Rzecznik patentowy
Katarzyna S.:
no wlasnie - widze, zes z SGH :) ja sie wybieram do prof. Bryxa na rozmowe
chce pisac z windykacji naleznosci we wspolnotach mieszkaniowych
Właśnie dlatego pytam. Jeżeli chciałabyś podejść do tematu administracyjno-prawnie to myślę, że Niewiadomski (też SGH przy okazji sędzia NSA) byłby dobrym kontaktem.
Katarzyna
Z.
radca prawny,
zarządca
nieruchomości
Niewiadomski przez pewien czas byl promotorem mojej pracy mgr :)swoja droga nie wiedzialam, ze on wyklada na SGH............dzieki za informacje :)
a o Ty masz z nim wspolnego? :) jest/byl Twoim promotorem?
konto usunięte
Jeśli mogę podpowiezieć to Pan Profesor Cieślak z PAN (prowadzi zajęcia też na UW) specjalizuje się w postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Może spróbuj też do Niego. Bardzo sympatyczny Pan.Zbyszek PYT edytował(a) ten post dnia 21.09.07 o godzinie 08:42Rafał P. Rzecznik patentowy
Niewiadomski jest szefem Katedry Prawa Gospodarczego na SGH.Dwie osoby z katedty piszą u niego doktorat. Ja z nieruchomościami nie mam zbyt wiele wspólnego.
Katarzyna S.:
Niewiadomski przez pewien czas byl promotorem mojej pracy mgr :)
swoja droga nie wiedzialam, ze on wyklada na SGH............dzieki za informacje :)
a o Ty masz z nim wspolnego? :) jest/byl Twoim promotorem?
Katarzyna
Z.
radca prawny,
zarządca
nieruchomości
hehehehehe, Cieslak byl recenzentem mojej pracy magiusterskiej :) jaki ten swiat maly, co? :)Rafał P. Rzecznik patentowy
Katarzyna S.:
hehehehehe, Cieslak byl recenzentem mojej pracy magiusterskiej :) jaki ten swiat maly, co? :)
Czy chodzi o "Kolegę Cieślaka"? ;))
Na WPiA UW zdawałem KPA u Cieślaka. Nie pamiętam imienia. Na dzień dobry powiedział "Kolega Cieślak nie zrobi panu Krzywdy" czy coś w tym stylu :)
Katarzyna
Z.
radca prawny,
zarządca
nieruchomości
hahaha, to chyba ten, Zbigniew, swego czasu szef / o ile sie nie myle/ Sluzby Cywilnej, a obecnie sedzia Trybunalu Konstytucyjnego :)Rafał P. Rzecznik patentowy
Katarzyna S.:
hahaha, to chyba ten, Zbigniew, swego czasu szef / o ile sie nie myle/ Sluzby Cywilnej, a obecnie sedzia Trybunalu Konstytucyjnego :)
Masz rację :)
konto usunięte
Witam,siłuję się z doktoratem na Wydziale Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej w tematyce ustalania granic nieruchomości (stanów prawnych),
czy ktoś jeszcze ma coś z wspólnego tą problematyką?
Kamil
Tyszkiewicz
Commercial Leasing
Manager
Witam fanów SGH...ja Kasiu, skromnie polecę Ci prof. Szachułowicza na UW...pozdrawiam :)
Sławomira
P.
radca prawny (po
aplikacji sądowej),
mediator sądowy,
dok...
ja piszę!
Przemysław
B.
MBA, Aby dojść do
źródła trzeba płynąć
pod prąd.
A czy może ktoś wie coś na temat uczelni bliżej trójmiasta w tym temacie?
Joanna
Kędziora
Przedsiębiorstwo
Gospodarki
Komunalnej i
Mieszkaniowej w ...
Zastanawiam się właśnie nad zrobieniem doktoratu z tej dziedziny w szczególności wspólnoty mieszkaniowe i zarządzanie nimi może polecicie gdzie warto zacząć. ?Podobne tematy
-
doktoranci i doktorzy,... » Doktorat z nieruchomości -
-
doktoranci i doktorzy,... » Doktorat / studia doktoranckie w zakresie nieruchomości -
-
doktoranci i doktorzy,... » Z "czego" piszecie doktorat -
-
doktoranci i doktorzy,... » okazja na fajny doktorat i 500000 $ -
-
doktoranci i doktorzy,... » doktorat - efektywność marketingu spółek giełdowych -
-
doktoranci i doktorzy,... » Gdzie piszecie doktorat? -
-
doktoranci i doktorzy,... » doktorat z wolnej stopy -
-
doktoranci i doktorzy,... » doktorat po nowelizacji... -
-
doktoranci i doktorzy,... » Doktorat poza Polandiąąą -
-
doktoranci i doktorzy,... » Doktorat, a praca zawodowa? -
Następna dyskusja: