Temat zamknięty.

potrzebuje www

potrzebuje www

konto usunięte

Temat: potrzebuje www

Andrzej Kwedo:
Szukanie projektu za frajer i nazwyanie tego pomocą. eee.

...i jeszcze dodatkowo rzucać na lewo i prawo "k**wa" i zwymyślać innych od "pustaków" - tylko dlatego, że ktoś ośmielił się ocenić sposób w jaki szuka się osoby do wykonania strony i wyglądu samej strony... tylko kto tu w tym wszystkim jest "pustak" ??
Z mojej strony EOT - tłumaczenie innym czym się różni pomoc charytatywna od darmowej pracy nie ma sensu...Piotr Lewandowski edytował(a) ten post dnia 10.10.08 o godzinie 17:46

wszyscy powinniście wyluzować a Ty Kaja jak widzisz.. i pewnie już to zauważyłaś jakiś czas temu - "inwestycja" nie zawsze się zwraca. Gdyby to było takie proste..

Pozdr.
D.
Marcin Kamiński

Marcin Kamiński E-commerce / Buzz
marketing

Jeżeli nie przeszkadzało mi to, a wręcz uprzyjemniło czas na współpracy z Kają, to dlaczego całą naszą współpracę sprowadzacie do tematu pieniędzy? Śmieszny jest ten wyścig szczurów. Cieszę się że można było wolny czas spożytkować pomagając komuś, a przy tym mając nadzieję, że ten projekt może przyczyni się do sukcesu zawodowego Kaji i spełnią się jej cele życiowe? Czy to Wam przeszkadza? Zawiść że ktoś potrafi wynegocjować IDEALNE warunki bez rozrzutnych inwestycji?

Czy np jak jakiemuś kierowcy podholujecie za darmo samochód z własnej chęci będzie czuli że osoba której oferowaliście pomoc MUSI zapłacić? Taksówkarza już byście nie podholowali?Marcin Kamiński edytował(a) ten post dnia 10.10.08 o godzinie 17:51

konto usunięte

Podholowalibyśmy.
Ale to słaba analogia. Czy zaprojektowałbyś taksówkarzowi stronę, z której dostawałby zlecenia kursów? Jeżeli nie taksówkarz trochę się boi pionierskiej usługi, to niech sam zaryzykuje.
Jeżeli taksówkarz powie, że sorry nie ma kasy na inwestycje, albo j/w boi się tę kasę stracić, ale za to proponuje parę bezpłatnych przejazdów, to bym się zastanowił.
Nie musi chodzić o kasę, barter też jest ok.
Gdyby Kaja od razu zaproponowała bezpłatne konsultacje dot. zakupów w haemie, czy gdzieś tam, to myślę że nie pojawiłoby się tyle krytyki.
Kaja W.

Kaja W. Event manager

mi tylko jest przykro ze tyle osob mnie zaatakowało i dokopało i wszyscy sie poczuli jakbym ich do czegos zmuszala ze musza mi zrobic za free... wydawalo mi sie ze ja normalnie spytalam czy ktos pomoze i zaoferuje swoja pomoc, nie pamietam zebym kogos szantazowala i zmuszala ze musi... a tyle osob musiało wtracic tu swoje 3 grosze i wpisac cos zlosliwego jakby bylo zmuszonym do ciezkiej pracy za free;/
Kaja W.

Kaja W. Event manager

Gdyby Kaja od razu zaproponowała bezpłatne konsultacje dot. zakupów w haemie, czy gdzieś tam, to myślę że nie pojawiłoby się tyle krytyki.

po 1 na poczatku spytalam czy sie ktos pomoze za free, po 2 pisalam w innym watku ze pomoge ze swojej dziedziny chetnie...tyle osob mowi ze im przeszkadza ze napisalam o tym na kilku watkach wiec napewno te osoby doczytaly tez o pomocy z mojej strony... wiec nie pisz teraz ze ja chcialam cos za nic...

konto usunięte

Jest obyczajem panującym na GL, że piętnuje się niatrakcyjne propozycje biznesowe.
Kaja W.

Kaja W. Event manager

to nie jest obyczaj panujacy na GL... to jest paskudna cecha tego społeczenstwa... z ktora ja sie nie utozsamiam..

i to ze 90 % nie chce pomagac za free nie oznacza ze ja nie pomoge jak mnie ktos o pomoc taka poprosi..

a jesli nie bede umiala lub chciala pomoc to juz napewno bede miala wazniejsze zajecia niz kopanie osoby ktora o taka pomoc poprosila...kaja widawska edytował(a) ten post dnia 10.10.08 o godzinie 18:08
Marcin Kamiński

marketing

Podporządkowanie materialistycznemu systemowi.

Błażej ma rację. Nie jest tajemnicą, że Kaja zaoferowała formę barteru. Zaoferowała się jako stylistka w razie gdybym kiedyś potrzebował takowej. Może skorzystam z oferty, może nie, a może kiedyś w przyszłości. W każdym bądź razie zasady barteru zostały zachowane. Jeżeli będę czuł kiedyś taką potrzebę to Kaja jest przygotowana na udzielenie mi fachowej pomocy na tym czym się dobrze zna.

konto usunięte

Nie mówię, że chciałaś coś za nic - domyślam się, że zgodziłabyś się na w/w propozycję. Jednak ona z twojej strony na początku nie padła i w to graj tropicielom scam-ów.

konto usunięte

A ja Wam powiem, że pieprzycie farmazony. I to takie, że aż głowa boli. Przecież tutaj padła zwyczajna propozycja rozliczenia barterowego.
Mało razy widzieliście ogłoszenie zamieszczone przez programistę, który za wykonanie projektu graficznego oferuje oprogramowanie czegoś w zamian? Ja widziałem takich mnóstwo. I nikt się pod nimi nie pieklił.
Kaja nie jest programistką, więc zaoferowała w rewanżu usługi ze swojej branży. Marcin się zgodził, zrobił coś dla przyjemności (a dla przyjemności pracuje się bardzo przyjemnie) i oboje są szczęśliwi. Nie rozumiem dlaczego i Wy nie możecie?
Marcin Kamiński

marketing

Nieprzekonanym mogę zachęcić do odwiedzenia grupy http://www.goldenline.pl/grupa/barter - tam chyba nie znaleźlibyście z rozmówcami wspólnego języka.
Wojciech A.

Wojciech A. "sie umie, sie ma"
:)

Edward Łuska:
Przecież tutaj padła zwyczajna propozycja rozliczenia barterowego.
a nawet gdyby kaja chciala strone ZA DARMO to i tak nic wam do tego..

kaja, pisz na priv jak bedziesz chciala odswiezac :)
Kasia Polus

Kasia Polus Designer. powiedzmy.

kaja, troche wiary we własny biznes życzę :)
Z nastawieniem, że "może i tak nie wypali" najprawdopodobniej nie wypali. To taki OT ode mnie, bo na to zwróciłam szczególną uwagę.

To, że robisz coś niecodziennego nie musi oznaczać klęski, a wydaję mi się, że wręcz przeciwnie.

Co do komentarzy - gdybym miała czas i sikała pieniędzmi to najchętniej bym robiła same strony za darmo, niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Ale zazdroszcze tym, którzy mogą.
Kaja W.

Kaja W. Event manager

dzieki za pozytywne słowa, podtrzymały mnie na duchu bo troche straciłam dzis wiare w ludzi po poprzednich wpisach...
zrobiło mi sie przykro ze musze pracowac calymi dniami i nie mam czasu siedziec tu i szukac ludzi ktorym moge posłac pare przykrych słow i dokopac...

heh

milego wieczorku zycze:)
Marek Mareksy Szewczyk

Marek Mareksy Szewczyk creative & art
direction, branding,
advertising, graphic
...

Fragmenty wypowiedzi stad: http://www.goldenline.pl/forum/design-art/523910

Wiesz co, Kaja, ale graj uczciwie, skoro chcialas zaoszczedzic, to nie rob teraz za skrzywdzona krolewne ;) co traci wiare w ludzi... bo jak na trendseterke to takie zdanie:
kaja widawska:
prosta tzn wizytowka:) podstron moze 2

za darmo... bo moze sie uda otrzymac taka pomoc za darmo..jak sie nie uda bede myslec:)

niezbyt o Tobie - nie personalnie ale zawodowo - jako trendseterce swiadczy. Co ty za tryndy chcesz mi zaproponowac, skoro masz strone byle jaka (lub zadnej)? Tryndy za 5 zl?
Wybacz ironie, ale zaczelas prace w branzy ktora "biedakow" nie znosi, niestety. Ani ta prosba, ani teraz ta dyskusja nie napedzi Ci bogatych klientow, ktorych tak pragniesz. Ta strona, ktora masz tez nie - przperaszam tworce, ale przynajmniej linki moglyby dzialac...

A na koniec, skoro bierzesz 200 zl za godzine, a bierzesz, skoro tak piszesz na www - powinnas wysuplac kilka groszy na przadna strone a nie plakac nad kondyncja ludzka.
Odbieram Twoje zachwanie jako zagranie z pogranicza gry nie fair - skoro Ci nie pomagamy w dziedzinie, ktora wykonujemy zawodowo, to jestesmy be, ale jak ty bierzesz pieniadze za swoje uslugi (i to spore, wielu tutaj zarabia 200 zl ale za dzien i to nie popijajac kawe z klientem w centrum handlowym, tylko nawalając się z bezmyślnością swoich szefów czy ich klientów i "nie płaczą" jak Ty) to jestes ok.

Co mialbym powiedziec klientowi, ktory zaplacilby ze 20.000 za www a potem zobaczyl, jak dziekujesz mi za darmowa pomoc publicznie i zobaczylby Twoje ceny - no co mialbym mu powiedziec, ze w ogole nie robie z niego glupa? Pomyslalas nad tym?

Mimo wszystko tez Ci zycze powodzenia :)marek mareksy szewczyk @ creamteam edytował(a) ten post dnia 13.10.08 o godzinie 05:37

konto usunięte

A czytać umie? To niech przeczyta cały wątek. Tak ze zrozumieniem. Wtedy zobaczy jakie głupoty powypisywał? ;)
Wojciech A.

Wojciech A. "sie umie, sie ma"
:)

marek mareksy szewczyk @ creamteam:
spore, wielu tutaj zarabia 200 zl ale za dzien i to nie popijajac kawe z klientem w centrum handlowym)
smietanateam, nie szerz socjalizmu - nikt nikomu nie zabrania zarabiac 200/h za popijanie kawy w centrum, wiec 'wielu tutaj' tez moze..
Łukasz J.

Łukasz J. Senior Software Test
Engineer

kiedy zobaczylem ten temat bez repostow nie sadzilem ze wywola jakas burze wieksza, ze raczej zawodowi graficy czy webdesignerzy to zignoruja. jak widac po kilku dniach czesciowo sie ma teoria potwierdzila.
nie zwyklem zle oceniac prac innych lecz je konstruktywnie krytykowac, a ta wizytowka do ktorej zamiescilas Kaju link raczej mi sie nie kojazy ze stylizacja i kreacja wizerunku tylko czyms blizej nieokreslonym. me mysli i łancuch skojazen brnie niebezpiecznie w kierunku raczej kiczu czy tandety. jako ze kicz jest forma sztuki i sam czasem lubie popatrzec na ten styl, to juz tandeta jakos nie bardzo przyjemnie sie objawia memu poczuciu estetyki.bez obrazy kolego ktory poswieciles swoj czas na zrobienie tego layoutu, ale wstawienie 3-4 rzeczy i nalozenie efektow do ciezkich prac nie nalezalo, no chyba ze gfrafikiem nie jestes i podstawowych narzedzi pracy sie dopiero uczysz. nie zrozum mnie zle, nie proboje sobie polechatac EGO bo i tak dostatecznie dobrze robi to ktos inny, ale jedynie stwierdzam , i to sie raczej odnosi do osob ktore narzekaja na forme zadoscuczynienia ze tak to nazwe, ze Kaja dostala to za co 'zaplacila'.

mimo ze powyzsze slowa moga dla niektorych stwarzac wrazenie mojego negatywnego nastawienia do projektu, zycze Ci Kaju sukcesow. Ja nie proponuje swoich usług gdyz najzwyczajniej w swiecie mnie na to nie stać. pozdrawiam.Łukasz Jankowski edytował(a) ten post dnia 11.10.08 o godzinie 06:47
Kaja W.

Kaja W. Event manager

Częsci z Was zycze udanego milego weekendu,a częsci dalszego bicia piany...ciesze sie ze mogłam Wam dac temat ktorym mozecie podbudowac swojego ego... jak to niektorym mało do szczescia potrzeba..

ps. kolego ktory żalisz sie ze zarabiasz 100 zl dziennie, moze czas zaczac korzystac ze swoich zdolnosci i umiejetnosci ktore posiadasz jak sadze skoro tak sie chwalisz i krytykujesz moje www i zmienic prace na lepsza?z miejsca moge podpowiedziec Ci gdzie szukaja grafika za wieksze pieniadze, i sama bym poszła gdybym grafikiem była...
moze zamiast tu siedziec i kopac ludzi to warto zaczac szukac lepiej płatnej pracy?kaja widawska edytował(a) ten post dnia 11.10.08 o godzinie 06:57

Następna dyskusja:

strona www - Krajowe Biuro ...

Wyślij zaproszenie do