Temat zamknięty.

konkurs

konkurs

Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Temat: konkurs

Klub Singla Połówki Pomarańczy ogłasza konkurs na layout magazynu dla klubowiczów:

1. Projekt powinien nawiązywać stylistyką do strony internetowej klubu http://polowki.pl.

2. Wymiar docelowy: A6. Jesteśmy jednak otwarci na wszelkie niestandardowe propozycje.

3. Pełną ofertę - projekt (okładki i rozkładówki) wraz z wyceną należy przesłać do dnia 03.sierpnia 2007 r. na adres: konkurs@polowki.pl

4. Autor wybranego projektu otrzyma propozycję stałego kontraktu - będzie odpowiedzialny za graficzną oprawę magazynu, jego skład i przygotowanie do druku.

W przypadku pytań prosimy o kontakt mailowy

konto usunięte

A gdzie regulamin konkursu, skład jury, wysokość nagród?
Patryk Pawlikowski

Patryk Pawlikowski Rób to co kochasz,
wtedy zrobisz to
dobrze!

Krzysztof B.:
A gdzie (...) wysokość nagród?

a tu :P

4. Autor wybranego projektu otrzyma propozycję stałego kontraktu - będzie odpowiedzialny za graficzną oprawę magazynu, jego skład i przygotowanie do druku.
Krzysztof K.

Krzysztof K. (grafik, rysownik)

hehehehe...:)

konto usunięte

ja pytam poważnie, bo słowo konkurs nieco zobowiązuje...

...choć niektórzy zdają się o tym nie wiedzieć lub zapominać.
Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Jak słusznie zauważył Patryk - konkurs ma na celu wyłonienie 'nadwornego' grafika, który będzie odpowiedzialny za powstawanie magazynu, jego skład, itd.

To jest coś w rodzaju przetargu - tu wygrywa najlepszy projekt :)
Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Zapomniałam dodać, że w skład jury wchodzę ja, manager odpowiedzialny za powstawanie magazynu i 2 osoby z naszego zespołu.

konto usunięte

Czyli jeśli zrobicie konkurs/przetarg na remont toalet w waszej firmie, to będzie trzeba najpierw go wykonać a wynagrodzenie dostanie się dopiero po ewentualnej wygranej?
Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Nie - przetarg to jest poszukiwanie najlepszego wykonawcy - płaci się zawsze po wykonaniu zlecenia, nie znam innych zasad.
A to jest konkurs na layout okładki i rozkładówki - nikt nie oczekuje przygotowania pełnego projektu.
Wybrany zostanie najlepszy projekt, a jego autor stałe zlecenie i to całkiem spore - magazyn będzie miał ok 60 stron.
Decyzja należy do Ciebie - jeśli warunki Ci nie odpowiadają, nie musisz przecież przystępować do konkursu.

konto usunięte

Jak rozumiem zapłacicie wszystkim którzy wykonają projekt okładki i rozkładówki i go prześlą? Skoro jak piszesz płacicie po wykonaniu zlecenia a nadesłane projekty już będą wykonane.

Moim skromnym zdaniem są dwie drogi.
Albo się wybiera wykonawcę na podstawie dorobku i podpisuje z nim konkretną umowę na konkretną pracę. Albo się organizuje w konkurs ze wszystkimi tego kroku meandrami i konsekwencjami. Czyli dokładnie tym co napisałem powyżej. Pełny regulamin z uwzględnieniem wszystkich aspektów prawnych i logistycznych.
Jak na razie pachnie mi to Koliba Konkurs Bis.
Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Uparty jesteś...
To nie jest zlecenie, tylko konkurs.
Powtarzam, jeśli nie odpowiadają Ci warunki, nie składaj pracy.
Prowadzę agencję marketingową i wiele razy startowałam w konkursach, z których nie miałam zleceń - takie ryzyko, ale albo zgadzam się na takie warunki, albo nie.
Zapłacimy za gotowy - pełen projekt - tej osobie, z którą podpiszemy kontrakt.

konto usunięte

Skoro konkurs to gdzie regulamin?

Polecam wnikliwą lekturę artykułu.
http://www.2plus3d.pl//artykuly/artykul.html&element_i...
Może pomoże. Tobie nie. Naiwnym którzy zaryzykują udział w końkursie.Krzysztof B. edytował(a) ten post dnia 01.08.07 o godzinie 14:50
Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Nie mam siły...
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

A wystarczy pomyśleć o czym mowa :)

konto usunięte

Brakuje mi jednej informacji. Widełek finansowych ;-) Zrobie projekt, wysle, wygram powiem ile chce i a wy stwierdzicie, ze tyle ie macie. I co wtedy? Czy mam najpeirw przeslac wycene swojej pracy, wycene sklau (60 stron) i jezel zaakceptujecie, to moge przystapic do konkursu?
Bartłomiej Juszczyk

Bartłomiej Juszczyk dyrektor
zarządzający Grupa
Adweb; inwestor,
wykładowca, ...

Zważywszy na to, ile razy już podobne dyskusje na tej i innych grupach dizajnerskich miały miejsce - czuję jakbym cofał się w czasie... do samych podstaw tychże.

Pani Kasiu, może archiwum polecę, by nie było zdziwienia na pytania choćby Krzysztofa.

Pozdrawiam
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Jaśmina Agnieszka T.:
Brakuje mi jednej informacji. Widełek finansowych ;-) Zrobie projekt, wysle, wygram powiem ile chce i a wy stwierdzicie, ze tyle ie macie. I co wtedy? Czy mam najpeirw przeslac wycene swojej pracy, wycene sklau (60 stron) i jezel zaakceptujecie, to moge przystapic do konkursu?
A jak wygrasz Jaśminko to ci zaproponują "...5 zł za stronę bo tyle przewidywali i niestety" - to cytat z mojegokolegi ktory niegdyś do takiego konkursiku był przystąpił i wygrał :)
Agata Wika K.

Agata Wika K. grafik komputerowy,
działania PR w
mediach
społecznościowych

Kasia A.:
Nie - przetarg to jest poszukiwanie najlepszego wykonawcy - płaci się zawsze po wykonaniu zlecenia, nie znam innych zasad.
A to jest konkurs na layout okładki i rozkładówki - nikt nie oczekuje przygotowania pełnego projektu.

A więc wracając do przykładu Krzysztofa z toaletami, to zakładając, że w Pani toalecie jest 6 kabin, każda ma drzwi, pani oglasza konkursna na nowy design owych toalet... zgłasza się 6 agencji... Pani jako uczciwa firma nie zarząda od każdej wykonania projektu, ale wystarczy, ze każda z tych agencji wymieni tylko drzwi w owych toaletach - wybierze Pani tę, która zrobiła to najsprawniej i najładniej??
Droga Pani Katarzyno, proszę być poważną, bo to przestaje być śmieszne...
Kasia A.

Kasia A. marketingowiec,
manager z
wieloletnim
doświadczeniem

Prowadzę agencję marketingową od ponad 5 lat, wiele razy braliśmy udział w przetargach, do których wiele agencji przygotowywało projekty całej kampanii, co trwało czasem tygodniami, a zwycięzca zawsze był jeden i tylko on dostawał zlecenie, a co za tym idzie - wynagrodzenie.
My ogłosiliśmy konkurs na layout magazynu - okładka + rozkładówka, a wyszło na to, że jestem złodziejem, który chce wszystkich okraść i oszukać...
Nie brałabym się za realizację tego projektu, gdybym miała na projekt strony 5 zł, ale ważne dla mnie jest to, kiedy wybiorę najlepszy projekt, żeby wiedzieć, jak wpisze się on w budźet.
Dodam raz jeszcze - jeśli ktoś nie ma ochoty, nie ma problemu.
Chętni się jednak pojawili - widać są tacy, dla których te warunki są oczywiste.
W w kwestii indywidualnych uzgodnień wyceny i innych warunków zapraszam na priv.

konto usunięte

Faktycznie nie ma problemu. Jedynie jakość Twojego zapytania/ogłoszenia/oferty pozostawia wiele do życzenia (jak na osobę prowadzącą działalność 5 lat).
O "specyfikacji technicznej", którą otrzymałem po zapytaniu na priv (bo jako korespondencję tego nie traktuję) nie będę się wypowiadał, pozwolę sobie ją jedynie wkleić w całości:

"Inspiracją do stworzenia layoutu ma być strona naszego klubu: http://polowki.pl. Wszystkie informacje na temat naszej działalności znajdują się na stronie. Na potrzeby stworzenia wstępnego layoutu zdjęć proszę poszukać na stockach"

Resztę, także w kontekście linka który podałem wcześniej, powinni przemyśleć chętni.

pozdrawiam i życzę powodzenia.Krzysztof B. edytował(a) ten post dnia 02.08.07 o godzinie 16:03

Wyślij zaproszenie do