Tomasz Dulewicz Coach, trener
Temat: Relacyjny life coaching – symulacja
Relacyjny life coaching – symulacjaPoniżej znajduje się wypowiedź naszego klienta – Artura. Poprowadź jego coaching. Zadaj mu pytanie, on odpowie, potem znowu zadasz pytanie itd. aż Artur osiągnie swój cel.
Jako Artur ja będę odpowiadał. Będę bardzo relacyjnym klientem. Celem tej symulacji jest pokazanie na czym polega relacyjność w coachingu, przećwiczenie jej oraz nauczenie się jej :)
Jeśli nie jesteś coachem, to też możesz wziąć udział. Przeczytaj wpierw e-booka
ABC Coachingu i zadawaj pytania będąc przy tym osobą relacyjną – tzn. empatyczną, otwartą, wyrozumiałą, ciekawą drugiej osoby, wspierającą, ceniącą zaufanie, szanującą ludzi.
Zatem do dzieła!
Klient – Artur:
Przyszedłem na coaching, bo w pewnym momencie uznałem, ze coś robię źle, tylko jeszcze nie wiem co. Mianowicie jeszcze nigdy nie udało mi się stworzyć długiego związku. Mam 30 kilka lat i zazwyczaj moje związki wyglądają tak, że poznaję kobietę, spotykam się z nią kilka miesięcy, a potem ona odchodzi do innego faceta, zazwyczaj swojego byłego chłopaka.
Nie wiem co mam zrobić. Moi znajomi ze studiów już mają dzieci w podstawówce, mają szczęśliwe małżeństwa, a ja...
Nie wiem co mam zrobić, żeby następnym razem mój związek trwał dłużej, a kobieta nie odeszła ode mnie po kilku miesiącach. Co mam zrobić?
--
Jeśli masz pytania co do zasad symulacji, to zadaj je w tym wątku:
http://www.goldenline.pl/forum/coaching-sztuka-mozliwo...Tomasz Dulewicz edytował(a) ten post dnia 25.04.09 o godzinie 19:00