Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Temat: Brak mi przyjacioł

Kiedys miałem przyjaciol a teraz nie mam,poniewaz kazdy ma prace jest zajety zapomnieli o mnie niektorzy zapomnieli ze chodziłem z nimi do szkoly.Nie odzywaja sie mam dwoch najblizysz przyjaciol tyle mi nie wystarcza jestem zazdrosny ze kazdy ma kkilku a ja tylko dwoch
Rafał Winnicki

Rafał Winnicki PKO BP Departament
Restrukturyzacji i
Windykacji Klienta
...

Mariusz Ogórek:

"Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
Od przyjaciół chroń mnie Boże z wrogami sobie poradzę"

A jaka ilość przyjaciół by cię satysfakcjonowała? Mieliby jakąś kolejność w jakości, czy byliby równorzędni?

Ja mam z 2 może trzech przyjaciół dużo bardzo dobrych znajomych i setki znajomych.... Ale może dlatego że to ja pierwszy sięgam po słuchawkę telefonu, wysyłam maila, albo wysiadam z autobusu kiedy zobaczę kogoś znajomego.....
RaV
Piotr Jaczewski

Piotr Jaczewski Ciebie, Twoich
handlowców i resztę
pracowników
sprowokuję...

Mariusz Ogórek:
Kiedys miałem przyjaciol a teraz nie mam,poniewaz kazdy ma prace jest zajety zapomnieli o mnie niektorzy zapomnieli ze chodziłem z nimi do szkoly.Nie odzywaja sie mam dwoch najblizysz przyjaciol tyle mi nie wystarcza jestem zazdrosny ze kazdy ma kkilku a ja tylko dwoch
Tak dużo? :)) Z iloma osobami z tej listy sam utrzymujesz regularny kontakt, dzwonisz, odzywasz się, zaglądasz, umawiasz się?
Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Dzwonie smsuje wysylam email umawiam sie od czasu do czasu bywa ze zapominam jak jestem zajety czyms lub cos robie.Ale z tej listy jak to rozumiec?Mi chodzi o tych zliceum i podstawowki bo tak przez internet musze poznac ludzi dokladnie a poznie sie umawiac pozdro:)
Piotr Jaczewski

handlowców i resztę
pracowników
sprowokuję...

Mariusz Ogórek:
Dzwonie smsuje wysylam email umawiam sie od czasu do czasu bywa ze zapominam jak jestem zajety czyms lub cos robie.Ale z tej listy jak to rozumiec?Mi chodzi o tych zliceum i podstawowki
Widzę że jest ci obca koncepcja zjazdu absolwentów i koszmaru z tym związanego. Cóż, pogadamy za lat 10 ;)

bo tak
przez internet musze poznac ludzi dokladnie a poznie sie umawiac pozdro:)
Straaaszneee..casting jakiś powinieneś może urządzić? Tak hurtem by się odbębniło, myślałeś o tym?
Rafał Winnicki

Restrukturyzacji i
Windykacji Klienta
...

Mariusz Ogórek:
Mi chodzi o tych zliceum i podstawowki

Może nie byłeś lubiany.....
RaV
Joanna D.

Joanna D. Ceń słowa! Każde
może być twoim
ostatnim.

Ja myśle, ze odpowiedzi dwóch panów powyżej, to taka lekka filozofia.
Jest jak najbardziej rzeczą naturalną, ze znajomosci ze szkoły podstawowej czy średniej w większości umieraja śmiercia naturalną. Pozostaje tylko kilka i to "mało kilka" ludków, z którymi będziesz kontaktował się do końca świata i jeden dzień dłużej.
Ja osobiście z okresu podstawówki, szkoły średniej czy studiów kontaktuję się dosłownie z osobami, które można policzyć na palcach. Ale nie boleję nad tym. Są to osoby, które ze mną były przez czasami 40 lat. I chwała im za to!! I to, ze nie widzimy się często, że nie rozmawiamy ze sobą miesiacami, wcale nie oznacza, ze ich nie ma blisko mnie. Wiem, ze są to prawdziwi przyjaciele/b.dobrzy znajomi, gdzie niewazna jest częstotliwość kontaktu. Ważna jest jakość.
Raczej dobieraj sobie ludzi wartościowych i nie patrz na ilość, bo ta nikomu i do niczego nie jest potrzebna

Mariusz Ogórek:
Dzwonie smsuje wysylam email umawiam sie od czasu do czasu bywa ze zapominam jak jestem zajety czyms lub cos robie.Ale z tej listy jak to rozumiec?Mi chodzi o tych zliceum i podstawowki bo tak przez internet musze poznac ludzi dokladnie a poznie sie umawiac pozdro:)joanna domostowicz edytował(a) ten post dnia 12.01.10 o godzinie 12:06
Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Rafał Winnicki:
Mariusz Ogórek:
Mi chodzi o tych zliceum i podstawowki

Może nie byłeś lubiany.....
RaV
Jesli chodzi o tych z liceum i podstawowki to byłem przez niektórych lubiany,ale nie przez wszytskich.
Tylko podejrzewam ze poprostu chca tylko z Kobietami byc co niektorzy czyli pannami niz z przyjaciolmi znajac zycie i co przeszedłem to juz więc wiem jak to jest.
Tylko nie moge pojąc dlaczego z tymi co chodziłem do posdtawowki czy liceum zapominaja i niedzywaja sie do mnie ale ja kiedys odzywałem sie ale postanowiłem olac to i ze zwoimi ktorymi jestem i mam kontakt mniejszy i smsuje wysyłam emaile.
Czemu to tak jest urzadzone.Ze zliceum czy podstawowki maja swoich bliskich maja kobiety i nie chca sie spoytkac zinnymi zapominaja o iinych chociarz z podstawowki sie odezwał kolega i kolzeanka a reszta nic.
Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Piotr Jaczewski:
Mariusz Ogórek:
Dzwonie smsuje wysylam email umawiam sie od czasu do czasu bywa ze zapominam jak jestem zajety czyms lub cos robie.Ale z tej listy jak to rozumiec?Mi chodzi o tych zliceum i podstawowki
Widzę że jest ci obca koncepcja zjazdu absolwentów i koszmaru z tym związanego. Cóż, pogadamy za lat 10 ;)

bo tak
przez internet musze poznac ludzi dokladnie a poznie sie umawiac pozdro:)
Straaaszneee..casting jakiś powinieneś może urządzić? Tak hurtem by się odbębniło, myślałeś o tym?
No cóz tak to bywa,trudno pogadamy za 10 lat.Ale mozesz doradzac,pomoc mi jak bede mial problemy w zyciu
Joanna Małgorzata W.

Joanna Małgorzata W. Wiceprezes
Zarządu/Dyrektor
zarządzający J4J Sp
z o.o.

Nie ilość się liczy a jakość.
W liceum, na studiach miałam wielu znajomych teraz zdecydowanie mniej za to przyjaciół tylko kilku (3,4) ale za to takich, którzy rozumieją znaczenie słowa przyjaźń.
W szkole są inne tematy, dorosłe życie wiąże się jeszcze z innymi, na każdym etapie swojego życia dogadujemy się z kimś kto w danym jego momencie nas rozumie, to naturalna kolej rzeczy.
Katarzyna K.

Katarzyna K. Ośrodek "Do Celu" -
właścicielka

Jesli chodzi o tych z liceum i podstawowki to byłem przez niektórych lubiany,ale nie przez wszytskich.
Tylko podejrzewam ze poprostu chca tylko z Kobietami byc co niektorzy czyli pannami niz z przyjaciolmi znajac zycie i co przeszedłem to juz więc wiem jak to jest.
Tylko nie moge pojąc dlaczego z tymi co chodziłem do posdtawowki czy liceum zapominaja i niedzywaja sie do mnie ale ja kiedys odzywałem sie ale postanowiłem olac to i ze zwoimi ktorymi jestem i mam kontakt mniejszy i smsuje wysyłam emaile.
Czemu to tak jest urzadzone.Ze zliceum czy podstawowki maja swoich bliskich maja kobiety i nie chca sie spoytkac zinnymi zapominaja o iinych chociarz z podstawowki sie odezwał kolega i kolzeanka a reszta nic.

Mariusz, życie toczy się dalej, każdy idzie swoją drogą, podstawówka się skończyła, liceum też. Ale na każdym etapie życia poznajemy ludzi - sąsiadów, współpracowników, na pewno da się wyłuskać nowych przyjaciół. To naturalne że chłopcy dojrzewają, zakochują się, zakładają rodziny,poświęcają czas pracy,zmieniają się priorytety. Przyjaciele są potrzebni, ale jeżeli liczyć podstawówkę i liceum to jest to ok 50 osób o różnych zainteresowaniach, osobowościach - kto to ogarnie?
Piotr Jaczewski

handlowców i resztę
pracowników
sprowokuję...

Mariusz Ogórek:
No cóz tak to bywa,trudno pogadamy za 10 lat.Ale mozesz doradzac,pomoc mi jak bede mial problemy w zyciu
Po co ? Od spraw takowych w pierwszym rzucie są przyjaciele, nie rozpędzaj się, ciężko zdobyć nowych przyjaciół jak w pierwszym rzucie są roszczenia i wymagania. Takie: zostańmy przyjaciółmi, do twoich obowiązków należy dzwonienie, zaglądanie do mnie 2 razy w tygodniu, doradztwo no i bezinteresowne lubienie mnie i zainteresowanie moją osobą to zupełnie do mnie nie przemawia :)
Dużo wymagań, marna płaca. Mówiłem, że casting jest potrzebny? Bezrobocie jest wysokie.
Rafał Winnicki

Restrukturyzacji i
Windykacji Klienta
...

Mariusz Ogórek:

"Przyjaciele to rodzina którą sami sobie wybieramy...."

Znajomych, z których część stanie się Twoimi przyjaciółmi trzeba w życiu cały czas "dobierać". Przychodzą odchodzą.... Męskie przyjaźnie oscylują wokół hobby. Kończy się hobby, temat, kończy się znajomość.... Jeśli masz jakieś hobby to tam szukaj znajomych. Popisz trochę na forach dyskusyjnych poznasz wielu wartościowych ludzi, potem na piwo i masz znajomego któremu będzie tak samo zależało jak i Tobie i co ważne będziecie mieli tematy do niekończących się rozmów,
RaV
Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Katarzyna C.:

Mariusz, życie toczy się dalej, każdy idzie swoją drogą, podstawówka się skończyła, liceum też. Ale na każdym etapie życia poznajemy ludzi - sąsiadów, współpracowników, na pewno da się wyłuskać nowych przyjaciół. To naturalne że chłopcy dojrzewają, zakochują się, zakładają rodziny,poświęcają czas pracy,zmieniają się priorytety. Przyjaciele są potrzebni, ale jeżeli liczyć podstawówkę i liceum to jest to ok 50 osób o różnych zainteresowaniach, osobowościach - kto to ogarnie?
To co napisałas i powiedziałas piszac mi tutaj to jest prawda co piszesz kazdy układa sobie zycie i ma prawo sobie ułozyc zycie zakladajac rodzine majac na celu rodzine trzeba pracowac na rodzine ,kazdy ida swoja strone,a ja postaram sie poznawac ludzi ,w sumie mam jednego kolege poznał mnie ze swoimi ja ze swoimi i jestesmy przyjaciolmi ale malo sie widzimy osttanio mam nadzieje ze w wakacje wiecej bedziemy sie widywac gdy beda brali urlop.Wiec mam troche znajomych nie zadurzo ale mam troche.Tylko chcialbym wiecej miec .Ale moze lepiej miec troche prawdziwych przyjaciol niz zaklamanych wiesz o co mi chodzi?pozdrawiam
Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Joanna W.:
Nie ilość się liczy a jakość.
W liceum, na studiach miałam wielu znajomych teraz zdecydowanie mniej za to przyjaciół tylko kilku (3,4) ale za to takich, którzy rozumieją znaczenie słowa przyjaźń.
W szkole są inne tematy, dorosłe życie wiąże się jeszcze z innymi, na każdym etapie swojego życia dogadujemy się z kimś kto w danym jego momencie nas rozumie, to naturalna kolej rzeczy.
Ja też miałem kilku przyjaciól i znajomych w liceum podstawowce i na studjum.Treaz mam tylko zosiedla kilku rozumieja mnie,staraja sie bym sie niemartwił niczym,pomagaja mi itp,nietylko.Czasem chodzimy na piwko albo na imprezy ale juz dawno na zadnej imprezie nie bylem.

konto usunięte

Mariusz, a zalozmy ze bedziesz mial kolejnych 3,4,5 nowych przyjaciol (tylu ilu chcesz) i nagle o Tobie "zapomna" to tez bedziesz zazdrosny i zle sie bedziesz czul? Never ending story. To biznes innych ludzi czy o Tobie pamietaja czy nie. Masz niepowtarzalna okazje odprogramowac sie na koniecznosc posiadania przyjaciol i troche przebudzic z bolaczki.
Zawsze jest wybor szukaj przyjaciol ( i jestes nastawiony znowu na ta sama zazdrosc) albo uswiadom sobie i zrozum pojawiajaca sie zazdrosc.

Mariusz Ogórek:
Kiedys miałem przyjaciol a teraz nie mam,poniewaz kazdy ma prace jest zajety zapomnieli o mnie niektorzy zapomnieli ze chodziłem
z nimi do szkoly.Nie odzywaja sie mam dwoch najblizysz przyjaciol
tyle mi nie wystarcza jestem zazdrosny ze kazdy ma kkilku a ja
tylko dwoch
Mariusz Ogórek

Mariusz Ogórek
informatyk/dj/techni
k-informatyk/elektry
k

Paweł Jurdeczka:
Mariusz, a zalozmy ze bedziesz mial kolejnych 3,4,5 nowych przyjaciol (tylu ilu chcesz) i nagle o Tobie "zapomna" to tez bedziesz zazdrosny i zle sie bedziesz czul? Never ending story. To biznes innych ludzi czy o Tobie pamietaja czy nie. Masz niepowtarzalna okazje odprogramowac sie na koniecznosc posiadania przyjaciol i troche przebudzic z bolaczki.
Zawsze jest wybor szukaj przyjaciol ( i jestes nastawiony znowu na ta sama zazdrosc) albo uswiadom sobie i zrozum pojawiajaca sie zazdrosc.

Mariusz Ogórek:
Kiedys miałem przyjaciol a teraz nie mam,poniewaz kazdy ma prace jest zajety zapomnieli o mnie niektorzy zapomnieli ze chodziłem
z nimi do szkoly.Nie odzywaja sie mam dwoch najblizysz przyjaciol
tyle mi nie wystarcza jestem zazdrosny ze kazdy ma kkilku a ja
tylko dwoch
Bywa róznie albo pamietaja albo nie pamietaja.Niektorzy pamietaja dzwonia smsuja czasem ja dzwonie smsuje.Ale bywa tez ze ja cały czas dzwonie smsuje i wysyłam emaile do nich po jakims czasie

konto usunięte

Bywa róznie albo pamietaja albo nie pamietaja.Niektorzy pamietaja
dzwonia smsuja czasem ja dzwonie smsuje.Ale bywa tez ze ja cały
czas dzwonie smsuje i wysyłam emaile do nich po jakims czasie

Nie o to kompletnie chodzilo. Chodzi o zaleznosc. Jesli beda pamietac, bedziesz sie czul dobrze. Jesli nie beda pamietac bedziesz sie czul zle. Zastanow sie czy masz wplyw na innych? Czyny innych pozostaw im samym. Co mozesz zrobic to zmienic (zaobserowac) siebie.

Ten uklad to handel. Jak dragi. Jak napisza to czujesz sie dobrze, endorfiny skacza. Jak nie napisza to czujesz sie zle. Jak napisza jest dzialka, jak nie napisze nie ma. Ciagle boisz sie ze nie napisza. No chyba, ze odragujesz to jakos inaczej. Kiepski uklad. Tymbardziej ze nie mozna tego nazwac przyjaznia tylko handlem.

Boisz sie samotnosci. Boisz sie braku przyjaciol. To naturalne leki EGO. Samotnosc nie istnieje tylko tego w tym momencie nie widzisz, gdybys tego dosiwadczyl nie obawialbys sie. Zacznij obserwowac siebie i swoje leki.
Gośka J.

Gośka J. Urząd
Wojewódzki/Wydział
Bezpieczeństwa i
Zarządzania Kr...

Mariusz Ogórek:

Czas szkoły podstawowej i średniej to w życiu czas zabawy, beztroski, przyjaźni "aż po grób", samobójstw w imię miłości itd...

Kończy się szkoła, kończy się też pewien etap w życiu. Zaczyna się true life. Te wszystkie problemy, które nas wcześniej nie dotyczyły zaczynają przybierać realne kształty i co gorsza stają się już naszymi problemami.
Walka o siebie, o pozycję w brutalnym i trudnym świecie zmienia ludzi oraz ich spojrzenie na wiele rzeczy. Zaczynamy nowy rozdział życia w którym spotykamy nowych ludzi i nowe sytuacje. Często sprawy, od których uzależnione jest nasze jestestwo zaczynają ogarniać cały nasz czas i rezygnujemy z pewnych rzeczy na konto innych. Wielu ludzi bierze ślub, rodzą się dzieci. Kumpli od piwa zaczynamy zamieniać na siostrę i brata żony i męża, spotkania przy piwku na nudne obiadki rodzinne. Często przyjaciół szukamy tylko w gronie współpracowników,bo na wyjścia brakuje czasu.
Tak coraz częściej wygląda życie ludzi, którzy idą naprzód a nie stoją w miejscu rozglądając się za siebie w nadziei, że może popuszczamy sobie jeszcze żabki na wodzie...

Poszukaj sobie nowych przyjaciół.Ja mam jedną przyjaciółkę i wystarczy.Lepiej jeden prawdziwy przyjaciel niż cała armia przyboczna.

konto usunięte

Jedni odchodzą inni przychodzą. Ja nigdy nie szukałam przyjaciół, sami się znajdywali. Mam kilku dobrych i mi to wystarcza. Trzeba stawiać na jakość a nie na ilość.

Następna dyskusja:

Brak satysfakcji z pracy

Wyślij zaproszenie do