Temat: szkolenie z pentestów :-)
Michał Błaszczak:
W ramach bonusu to może byś chłopakom z grupy udostępnił materiały - dla tych którzy nie mogą zapłacić tej kasy a chcieli by się czegoś dowiedzieć?
Ot, taki mały bonus za reklamę na forum - co ty na to ? ;)
Eee zresztą czego tu się jeszcze idzie nowego dowiedzieć w tej tematyce (znaczy mowie o Twoim szkoleniu - czytałem program) ? Wszystko to i tak tylko ciekawsze pomysły na znane wszystkim ataki ;) a dogłębniej przeszuka się kilka stron związanych z security i mamy co chcemy - czytaj nowoczesne możliwości ataku :D
No na tej zasadzie każda nauka, która nie jest tzw. self study, jest w zasadzie bez sensu. Bo wszystko można znaleźć w necie ;-))
Choć np. realnych kejsów audytowych to chyba nikt w necie nie publikuje (nawet w tzw. zanonimizowanej formie).
A na www staram się powoli, bo powoli, publikować jakieś ciekawostki które mi się uda znaleźć :-)
Gdzieś w tle "czeka" publikacja porównawcza narzędzi do pentestów www. Niebawem na securitum będzie tez mój dość obszerny tekst z październikowego hakin9-u w temacie ataku na routery soho (to taka prezentacja z confidence09 w bardziej 'papierowej' formie).
Michał Sajdak edytował(a) ten post dnia 22.09.09 o godzinie 17:09