Józefina Jagodzińska

Józefina Jagodzińska Astrolog, kursy
astrologii i tarota,
Warszawa

Temat: Saturn w Wadze 2009 - 2012

Saturn przejdzie za chwilę do znaku Wagi na całych 5 miesięcy :)
Ingres nastąpi 29 października, a wiec w czwartek, o 17.08.

Zamiast konieczności nieustannego załatwiania spraw pracowych i zdrowotnych czeka nas nieustanna konieczność zajmowania się innymi ludźmi :)

W tej chwili Saturn histeryzuje (a raczej ludzie histeryzują) w ostatnich stopniach Panny, dlatego jest tak dużo mrówczej pracy.

7 kwietnia 2010 o godzinie 18.50 wróci do znaku Panny, a ostatecznie przejdzie do Wagi 21 lipca 2010 o 17.10 i będzie tam aż do 5 października 2012 o 20.34, kiedy nastąpi ingres do następnego znaku, Skorpiona.

Na Saturnie w Wadze czekają nas zmiany w modzie, uzasadnione rozwody i jednocześnie masa ślubów, które dadzą trwałe małżeństwa :)

Ostatnio Saturn był w Wadze w latach 1950 – 1953, a potem w 1980 – 1982. Ciekawe, ile mody z tamtego okresu wróci teraz?Józefina Jagodzińska edytował(a) ten post dnia 21.07.10 o godzinie 15:44
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Pokrewny wątek:
http://www.goldenline.pl/forum/astrologia-ezoteryka-mi...
Beata M.

Beata M. "[...] kiedy się
uczysz czegoś nowego
musisz być dla
sie...

Cudnie, zejdzie mi na moment z Plutona (29 stopni Panny)ale i tak siedzi w IV domu...

Jest moda na lata 50. łączone z 80. Amy Winehouse zgrabnie łączy styl ska z punkowym.
Piotr Legut

Piotr Legut XX wiek: asystent
naHZ wSGPiS,
ceo/board
corporate&small ...

Beata L.:
Cudnie, zejdzie mi na moment z Plutona (29 stopni Panny)ale i tak siedzi w IV domu...
a to źle?:)
Beata M.

Beata M. "[...] kiedy się
uczysz czegoś nowego
musisz być dla
sie...

piotr legut:
Beata L.:
a to źle?:)

generalnie dobrze, choć nie wiem co sądzić...i tak siedzi w IV domu...ciężko...A Pluton łazi mi teraz po Koziorożcu (VI dom) i za moment znów wejdzie na Księżyc

konto usunięte

Fiu fiu 1981 bralam slub ... na razie z tym samym skutkiem-a walsciwie mezem

konto usunięte

Ciekawe co będzie u mnie: ascendent mam w Pannie i okres jakiś taki nie najłatwiejszy. Za to księżyc w Wadze... To czego mogę się spodziewać?
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Kasia Kochańska:
Jest moda na lata 50. łączone z 80. Amy Winehouse zgrabnie łączy styl ska z punkowym.

U Amy lata 50-te, nie wczesne 60-te?
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Popatrzcie na modę z roku 1953:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Fashion_in_...

i z 1981:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Fashion_in_...

Wróci moda na talię i podkreślenie w sylwetce pupy. I jedno i drugie jest związane w astrologii ze znakiem Wagi :)

Józefina Jagodzińska:

Wróci moda na talię i podkreślenie w sylwetce pupy. I jedno i drugie jest związane w astrologii ze znakiem Wagi :)
najwyższy czas, aktualna moda, z podwyższoną talią w okolicy biustu zniekształca sylwetkę poprzez zaburzenie proporcji, jeśli Waga przywróci harmonię, to zaczynam Wagi lubić ;-)
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Anna K.:

najwyższy czas, aktualna moda, z podwyższoną talią w okolicy biustu zniekształca sylwetkę poprzez zaburzenie proporcji, jeśli Waga przywróci harmonię, to zaczynam Wagi lubić ;-)

Wagi słyną z harmonii :)
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Znajdźmy punkty wspólne dla mody z pierwszego i drugiego okresu, np. gorset:

Obrazek

W roku 1953, spójrzcie na Marylin:

Obrazek

I rok 1981, Suzanne Somers:

Obrazek
Józefina Jagodzińska edytował(a) ten post dnia 28.10.09 o godzinie 16:34
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

W wersji romantycznej także nietrudno znaleźć punkty wspólne:

1953:

Obrazek

1981:

Obrazek

:)
Zbyszek Stell

Zbyszek Stell poeta słów i myśli
nie wypowiedzianych

Józefina Jagodzińska:

Tak, tak ! :) Elegancja, wdzięk, szyk. Ale cały ten wątek przypomina mi, że nieuchronnie Saturnisko zawita i do mojego znaku :(
I wcale mi się to zbytnio nie podobuje :) Jest teraz w mojej drugiej ćwiartce cyklu i kończąc ją wejdzie na moje urodzeniowe Słońce - zbytek łaski!

konto usunięte

To bac sie go czy nie bać?
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Wieczorek I.:
To bac sie go czy nie bać?

Gratulować z okazji saturnicznych godów w Twoim wypadku :)

Jak tłumaczyłam ostatnio na zajęciach astro grupie "Ceres", na Saturnie w Pannie wciry dostają niegrzeczne Panny, a grzeczne mają duzo pracy, na Saturnie w Wadze grzeczne Wagi będą miały masę rzeczy do zrobienia (i pozostałe znaki powietrzne też), a niegrzeczne będą musiały pić to, co wcześniej nawarzyły.
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

Zbyszek Stell:
Józefina Jagodzińska:

Tak, tak ! :) Elegancja, wdzięk, szyk. Ale cały ten wątek przypomina mi, że nieuchronnie Saturnisko zawita i do mojego znaku :(
I wcale mi się to zbytnio nie podobuje :) Jest teraz w mojej drugiej ćwiartce cyklu i kończąc ją wejdzie na moje urodzeniowe Słońce - zbytek łaski!

A jakie masz aspekty urodzeniowe Słońca do Saturna? Ja np. czekam na ten tranzyt, będzie za dobre parę lat. Nigdy wcześniej ani potem nie miałam tak świetnych wyników w nauce i tak doskonałej pamięci, jak wtedy. Mam jednak twardy aspekt Saturna do Słońca natalnie, więc Saturn siłą rzeczy jest stałym towarzyszem i dyskutantem mojego Słońca.
Zbyszek Stell

Zbyszek Stell poeta słów i myśli
nie wypowiedzianych

Józefina Jagodzińska:
niegrzeczne będą musiały pić to, co wcześniej nawarzyły.

Ojtam, ojtam :) Ja, jestem bardzo grzecznym chłopczykiem, ale ta ćwiartka rozpoczęła mi się nieciekawie i tak jest dotychczas! Wprawdzie nie mogę mówić o siedmiu chudych latach, bo w finansach jest całkiem całkiem, a może nawet i lepiej :) Ale pozostałe to kaszana! Brrr. Jeszcze ta kwadratura Jowisza!
Na wątku Skorpioniastych narzekaliśmy sobie ostatnio, że niech już lepiej to całe gwiezdne dobrodziejstwo przejdzie sobie na inne znaki :)
Saturn budzi grozę, rozpoczyna się to narastającymi wibracjami, później przechodzi do trzęsienia ziemi i żadnych widoków na poprawę!
Jeśli komuś się tak dzieje w życiu, to w 90% przypadków, właśnie Dziadzio Saturn sobie o nas przypomniał :) I może na mnie, osobiście aż tak nie działa, ale ścisłe aspekty zazwyczaj nie są sympatyczne!
Józefina Jagodzińska

astrologii i tarota,
Warszawa

A masz jakikolwiek aspekt Saturna do świateł? Jeśli nie, to po części wyjaśnia to, co piszesz.

Następna dyskusja:

Saturn w wadze

Wyślij zaproszenie do