Michał Stradomski @konferencje.pl
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
Temat: Katowicki Spodek zdetronizowany - Łódź ma największe...
Podane są jakieś dziwne dane:Największa sala konferencyjna - 13400 osób - ok zgoda, ale...:
- Największa sala bankietowa - 100 osób ?? tylko??
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
Poza tym nie wiem czy Spodek do końca taki zdetronizowany - przecież i tak się rozbudowuje i powstaje nowoczesne Centrum Konferencyjne przy Spodku, do tego właśnie powstał nowy projekt, który promuje Katowice jako atrakcyjne miejsce kongresów i eventów - Convention Bureau: http://www.convention.katowice.eu/?page=filmy&movie=/c...wg mojej opinii to w tej chwili najlepsza strona internetowa CVB w Polsce :)
pięknie podany produkt na tacy dla organizatorów - poza tym na stronie są podane super źródła i wiedza dla branży MICE - mam co czytać nareszcie :)
http://www.convention.katowice.eu/pl/?page=dokumenty i Wy przeczytajcie koniecznie to również!!
wiedziałam, że jeszcze zobaczę znajome nazwisko z branży w kolejnych projektach :) brawo dla Edyty :)Iwona K. edytował(a) ten post dnia 03.07.09 o godzinie 20:13
konto usunięte
Uważam, ze ta hala jest większym zagrożeniem dla Wrocławia i Poznania niż dla Katowic, bo wszystkie imprezy halowy typu Sensation, Armin Only, RMI Trance Explosion, Godskitchen itp przeniosą sie właśnie tu ;) Jak dla mnie super - bliżej ! :Ppozdrawiam i miłego dnia życzę
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Iwona K.:
Podane są jakieś dziwne dane:
Największa sala konferencyjna - 13400 osób - ok zgoda, ale...:
- Największa sala bankietowa - 100 osób ?? tylko??
Czyli dla VIP?
P. Iwono: Prosze się nie martwic. Pani się kwalifikuje.
A jesli już chodzi o parametry to zero miejsc noclegowych? trochę dziwne, czy tylko dla mnie?
Pozdrawiam serdecznieDamian Hajduk edytował(a) ten post dnia 04.07.09 o godzinie 14:03
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
Panie Damianie, jak zawsze Pan miły :) na pewno Pan też się załapię do tej setki VIP !zero miejsc noclegowych, ale na pewno skorzysta na tym cała baza noclegowa w mieście. Dobrze by było, żeby chociaż była strona tego obiektu :D no i informacje o ewentualnej współpracy z hotelami...a tu nic :)
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Aż taki zawsze miły to nie jestem ;)Ale się Pani czepia z tą stroną!
Jak można w gogóle wymagać, żeby
budżet "286 mln zł (wraz z wyposażeniem
i otoczeniem)"
zawierał stronę internetową ???
Przecież to jeszcze ktoś by musiał pomyśleć.
Albo - brrr, aż strach mówić to słowo - zaplanować.
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
:)dlatego przytoczyłam przykład Katowic - jeszcze nie ma centrum wybudowanego, a już świetnie przygotowana promocja miasta, oferta kulturalna itp. Miasto również musi brać w tym udział, aby wypromować halę...a tu jakoś cichooo... dowiaduję się o tym dopiero z postu Michała ;)
dlatego na stronie Katowic są przytoczone casy Goteborga, Niemiec...
podoba mi się ten projekt "Seven Centers of Germany" :)
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Nie dość że NIE MA hali [czego nie ma w internecie, to nie istnieje], która powstała kosztem 285 mln złotych to jeszcze nie można liczyc w niej na dobrą kompleksową obsługe.To chyba juz Najwyższa Izba Kontroli powinna się zająć, lub CBA.
A nie tylko najlepsza na GL para od kontruktywnej krytyki :)
Michał Stradomski @konferencje.pl
Największa sala na 100 osób, to restauracja w podziemiach, jedyna o której udało mi się znaleźć informację. Niestety nie wiem, ile osób można posadzić na środku sali - na pewno więcej ale nie chcę zgadywać. Do dziś też tak na prawdę nie wiadomo, ile osób ostatecznie mieści się na trybunach. Nie udało mi się znaleźć żadnego kontaktu do nich ale wiem, że działają, bo już parę imprez tam branża eventowa organizuje (jest o tym nawet wątek na GL). Jak czegoś się więcej dowiem, to zapdejtuje wpis. Robię to w zasadzie charytatywnie, bo chyba nie sądzicie, że zapłacili mi za to :) skoro nawet strony nie mają?Tak to jest jak się za sprawy promocji bierze biurokracja (lokalna czy centralna), jak w przypadku POT - Katowice są tutaj chlubnym wyjątkiem, ale to efekt świeżości, bo dopiero zaczynają więc mają wszystko nowe i na czasie. Ciekawe tylko, czy ta strona będzie odświeżana co parę lat, czy za 20 będzie ta sama :) , bo ludzie, którzy chcą i, jak na pierwszy rzut oka widać, potrafią, odejdą do biznesu, zniesmaczeni biurokracją, niemocą i układami albo zmiecie ich kolejne rozdanie wyborcze?
Zero miejsc noclegowych, to chyba normalne w hali sportowej :) Andel's się ostatnio otworzył, parę obiektów się buduje/planuje np. Hilton, jak się spojrzy na mapę autostrad to widać, że Łódź niedługo odbije się wyżej niż Wrocław... i nakryje piłkarską Warszawę... czapką ;)
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Michał Stradomski:
(...) Jak czegoś się więcej dowiem,
to zapdejtuje wpis. Robię to w zasadzie charytatywnie, bo chyba
nie sądzicie, że zapłacili mi za to :) skoro nawet strony nie
mają?
Pani Michale,
po pierwsze to nasze uszczypliwe uwagi - to znaczy moje uszczypliwe i Pani Iwony konstruktywne :) - w całości koncetrują się na idiotyzmie skończonym osoby która wydała 286 MILIONÓW złotych na cos czego nie umie nawet w najprostszej formie przedstawić.
Cenny jest i dla nas Pana profesjonalizm i zaanagażowanie w sprawę.
Dzieki temu możemy pozwolić sobie na nasz uzasadniony sarkazm wobec i n w e s t o r a,
bo inaczej o hali byłoby wiadomo jeszcze mniej [może to jakiś projekt wojskowy NATO, a niechcący odkryliśmy że istnieje?:)]
Tak to jest jak się za sprawy promocji bierze biurokracja (lokalna czy centralna), jak w przypadku POT - Katowice są tutaj
chlubnym wyjątkiem, ale to efekt świeżości, bo dopiero zaczynają więc mają wszystko nowe i na czasie. Ciekawe tylko,
czy ta strona będzie odświeżana co parę lat, czy za 20 będzie
ta sama :) , bo ludzie, którzy chcą i, jak na pierwszy rzut oka
widać, potrafią, odejdą do biznesu, zniesmaczeni biurokracją,
niemocą i układami albo zmiecie ich kolejne rozdanie wyborcze?
Na razie kadencja kazała Katowicom oddać serwis niekompletny, bo pewnie nieprzemyślany - na przykład zero geolokalizacji - vide: moja wymiana uwag z P.Iwoną na GL: MARKETING MIEJSC :)
Zero miejsc noclegowych, to chyba normalne w hali sportowej :)
Ja nie mówię o spaniu na części meczowej :)
Lecz o usługach dodanych
Poza tym to hala w i d o w i s k o w o-sportowa
Komuś znowu czegoś zabrakło, piątej klepki w postaci kamienia milowego: "umowy z zewnętrznymi dostawcami usług" pewnie.
Andel's się ostatnio otworzył, parę obiektów się buduje/planuje np. Hilton, jak się spojrzy na mapę autostrad to
widać, że Łódź niedługo odbije się wyżej niż Wrocław... i nakryje piłkarską Warszawę... czapką ;)
Ach - układ komunikacyjny i jego rola w tworzeniu sieci osadniczej i ośrodków wzrostu - Panie Michale - dziękuję za miłe memu oku słowa.
Centrum Polski przesuwa się z Piątku koło Łodzi
do Strykowa koło ... Łodzi
---
I w ramach ciekawostki: New Connect Conwention 2008 odbył się w Łodzi. [ A co tam pochwalę się: Dzieki temu dzień moich urodzin obchodziłem w Manufakturze, a przygrywał mi zespół Kombi. ]
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
Michał Stradomski:
Tak to jest jak się za sprawy promocji bierze biurokracja (lokalna czy centralna), jak w przypadku POT - Katowice są tutaj chlubnym wyjątkiem, ale to efekt świeżości, bo dopiero zaczynają więc mają wszystko nowe i na czasie. Ciekawe tylko, czy ta strona będzie odświeżana co parę lat, czy za 20 będzie ta sama :) , bo ludzie, którzy chcą i, jak na pierwszy rzut oka widać, potrafią, odejdą do biznesu, zniesmaczeni biurokracją, niemocą i układami albo zmiecie ich kolejne rozdanie wyborcze?
z tego co zauwazylam, w projekt sa zaangazowani ludzie, ktorzy maja wiele wspolnego z marketingiem i turystyką biznesową, więc nie są to ludzie z przypadku, którzy doradzają i pomagają w projekcie.
widać silną koncentrację na współpracę z różnymi podmiotami, obecność PART, brakuje tylko info o MPI ;-) zartuje :)
ale mimo, ze CB Katowice nie byli jeszcze w pelni dzialajacym podmiotem byli juz obecni w maju na IMEX i wystawiali sie na tych targach we Frankfurcie.
poza tym w Polsce wciaz brakuje instytucji, firm doradczych dla biznesu turystycznego, ktore prowadza badania marketingowe, raporty, analizy...w Niemczech z tego co wiem, jest pelno takich firm, stad analiza rynku jest na pewno dla nich łatwiejsza. Ale widac juz na przyklad taką funkcję PART. nie wiem czy POT i inne rzadowe organizacje moga lub powinny spelniac takie funkcje, aby np. za 20 lat ten projekt ciagle byl aktualny i swiezy. Na pewno to bedzie rola firm prywatnych.
Dlatego wyjade do Niemiec, bede pracowala w Beratung fur Turismus (Doradztwo dla Turystyki), przyjade do Polski i zaloze wlasna firme :D :D co Wy na to? :P
Zero miejsc noclegowych, to chyba normalne w hali sportowej :) Andel's się ostatnio otworzył, parę obiektów się buduje/planuje np. Hilton, jak się spojrzy na mapę autostrad to widać, że Łódź niedługo odbije się wyżej niż Wrocław... i nakryje piłkarską Warszawę... czapką ;)
a Warszawa...hmm...chyba sama sie nakryje ta czapką :)
p.s. Panie Damianie mówiłam, że jest Pan V.I.P. gwiazda na urodzinach :) pozazdrościć :)Iwona K. edytował(a) ten post dnia 04.07.09 o godzinie 21:45
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
to już nie kontynuujemy tematu ?? :((przecież jak to celnie określił Pan Damian, mam konstruktywną krytykę ;-)Iwona K. edytował(a) ten post dnia 07.07.09 o godzinie 17:56
Agnieszka
Nadstawna
Trener &
Arteterapeuta &
Coach. Event
Planner.
Michał Stradomski:
Do dziś też tak na prawdę nie wiadomo, ile osób ostatecznie mieści się na trybunach. Nie udało mi się znaleźć żadnego kontaktu do nich ale wiem, że działają, bo już parę imprez tam branża eventowa organizuje (jest o tym nawet wątek na GL).
W lutym będzie tam koncert Depeche Mode. Policzymy wg ilości biletów. Taka to juz ta nasza robota, że wciąż trzeba szukać na wszystko jakiś lisich sposobów :-)
Agnieszka
Nadstawna
Trener &
Arteterapeuta &
Coach. Event
Planner.
Iwona K.:
w Polsce wciaz brakuje instytucji, firm doradczych dla biznesu turystycznego, ktore prowadza badania marketingowe, raporty, analizy...
W jakiejś grupie, juz dawno, poruszyłam ten temat. Na pytanie o to czego brak, napisałam własnie o prognozach, badaniach, tezach naukowych itp - forum nakryło się ze śmiechu nogami.
bida
bida
bida
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Agnieszka Nadstawna:
Iwona K.:
w Polsce wciaz brakuje instytucji, firm doradczych dla biznesu turystycznego, ktore prowadza badania marketingowe, raporty, analizy...
W jakiejś grupie, juz dawno, poruszyłam ten temat. Na pytanie o to czego brak, napisałam własnie o prognozach, badaniach, tezach naukowych itp - forum nakryło się ze śmiechu nogami.
bida
bida
bida
No to skoro brak tego, a jest zapotrzebowanie - to nic prostszego - mamy niszę na rynku!
Forum, które się nakryło ze śmiechu nogami widocznie ma dużo pieniędzy a mało rozumu. To dobrze dla tych co mają odwrotnie.
Bo chętnie weźmiemy od rozesmianego forum ich pieniądze. Jak słono zapłacą za usługi to niech się pośmieją wtedy.
Ja dorzuce im wliczony w cenę karnet na Festiwal Zagłębia Kabaretowego. Może nawet dwa. Karnety.
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Iwona K.:
poza tym w Polsce wciaz brakuje instytucji, firm doradczych dla biznesu turystycznego, ktore prowadza badania marketingowe, raporty, analizy...w Niemczech z tego co wiem, jest pelno takich firm, stad analiza rynku jest na pewno dla nich łatwiejsza. Ale widac juz na przyklad taką funkcję PART. nie wiem czy POT i inne rzadowe organizacje moga lub powinny spelniac takie funkcje, aby np. za 20 lat ten projekt ciagle byl aktualny i swiezy. Na pewno to bedzie rola firm prywatnych.
Dlatego wyjade do Niemiec, bede pracowala w Beratung fur Turismus (Doradztwo dla Turystyki), przyjade do Polski i zaloze wlasna firme :D :D co Wy na to? :P
Jestem za. Całkiem poważnie mówiąc.
Jeśli zaś firma bedzie miała siedzibę na Krakowskim Przedmieściu z filią 24h na Dworcu Centralnym, to jestem za potrójnie.
p.s. Panie Damianie mówiłam, że jest Pan V.I.P. gwiazda na urodzinach :) pozazdrościć :)
Pssst. To miała być tajemnica.
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
hmmm...Panie Damianie, Krakowskie Przedmieście jest przepiękne i nie ukrywam, że fajnie było by biegnąć do biura właśnie tam ;) ale mi to się bardziej marzy filia w jednym z Warsaw Tower ;-)a z tym 24h to musiałabym pomyśleć ;) teraz pora tylko na biznes plan, aaaa i jeszcze wcześniej wyjazd do Niemiec ;)
może tam jest moje miejsce :)
Polska to jednak nudny i mały rynek.Iwona K. edytował(a) ten post dnia 26.08.09 o godzinie 19:47
Damian
Hajduk
TSL, SCM, PM, MICE :
projekty,
organizacja,
koordynacja, ...
Iwona K.:
hmmm...Panie Damianie, Krakowskie Przedmieście jest przepiękne
i nie ukrywam, że fajnie było by biegnąć do biura właśnie tam
;) ale mi to się bardziej marzy filia w jednym z Warsaw Tower ;-)
a z tym 24h to musiałabym pomyśleć ;) teraz pora tylko na biznes plan, aaaa i jeszcze wcześniej wyjazd do Niemiec ;)
może tam jest moje miejsce :)
Polska to jednak nudny i mały rynek.
Ależ Pani Iwono co Pani - no to jak mały i nudny to co Pani by tu robiła z tą firmą. Nudziła się?
Nudny? To trzeba ożywiać ożywiać, nie narzekać nie narzekać.
Iwona
K.
Cluster Sales
Manager MICE:
Polonia Palace
Hotel, Metropo...
Damian Hajduk:
Ależ Pani Iwono co Pani
ach pomarzyć można ;-)
- no to jak mały i nudny to co Pani by
tu robiła z tą firmą. Nudziła się?
Nudny? To trzeba ożywiać ożywiać, nie narzekać nie narzekać.
to nie narzekanie, to stwierdzenie faktu ;)