konto usunięte
Temat: IBM we Wrocławiu
Generalnie ta cała rozmowa to był jakiś żart. Sprawdzanie znajomości manuali ;-)
Niech zgadne: Google? ;)
konto usunięte
Generalnie ta cała rozmowa to był jakiś żart. Sprawdzanie znajomości manuali ;-)
konto usunięte
Łukasz S.:
Niech zgadne: Google? ;)
konto usunięte
Hm, mnie ludzie z Goole nie pytali o znajomość manuali a raczej o ciekawe problemy ;) Takie naprawdę ciekawe :)
Szymon
P.
Databricks, Azure
Data Factory, MS SQL
SERVER
Rafal M.:
Witajcie,
Wróciłem właśnie z Wrocławia z rozmowy.
Ogólnie, piękne słowa, piękna idea, wspaniała wizja ścieżki kariery, itp.
Podziękowałem i wróciłem. Zmarnowałem dwa dni urlopu, kasę na bilety, czas (dodatkowo opóźnienia pociągów z racji pogody).
P.S. Trudny kontakt z HRami. Na maila z adresem spotkania i ogólnym potwierdzeniem czekałem 6 dni. Otrzymałem go gdy już wyjechałem na spotkanie. Żenada i ogólny brak szacunku.
Dlatego zgadzam się z kolegą piszącym wcześniej i od dziś zaczynam pytać o widełki płacowe zanim gdziekolwiek się ruszę.
A odpowiadając na pytanie o motywację: Nie, kasa to nie wszystko. Liczą się przede wszystkim ciekawe wyzwania oraz codzienna chęć przychodzenia do pracy. Tyle że samą pasją nie napełni się żołądka.
konto usunięte
Łukasz S.:
Hm, mnie ludzie z Goole nie pytali o znajomość manuali a raczej o ciekawe problemy ;) Takie naprawdę ciekawe :)
Mnie wrecz przeciwnie (Google UK i Google Ireland).
konto usunięte
konto usunięte
Marcin Bojko:tragedia
Administrator Unix za 2.4 netto?
Poprawcie mnie jeżeli mnie się wydaje to lekko chore.
konto usunięte
Michał
Ł.
Doświadczenie jest
czymś, co zdobywasz
wtedy, gdy
przesta...
konto usunięte
Marek Borkowski Administrator Linux
konto usunięte
Przemysław R.:
jakby zatrudnili jako outsourcing było by jeszcze taniej
konto usunięte
Andrzej Kosela:
Przemysław R.:
jakby zatrudnili jako outsourcing było by jeszcze taniej
To *jest* outsourcing, tylko zamiast hindusów zatrudniają polaków. Jak ktoś dobrze powiedział wychodzą z założenia -- tanio, taniej, IBM.
konto usunięte
Michał
Ł.
Doświadczenie jest
czymś, co zdobywasz
wtedy, gdy
przesta...
konto usunięte
Michał Ł.:To nie nazywamy tego adminem tylko operatorem koparki, tfuu helpdesku ;)
Jestem trochę zdziwiony tym, że na Unix oferowane jest tak niskie wynagrodzenie tym bardziej, że dorwać dobrego Unixowca jest bardzo ciężko(mówię o takim, który widział więcej niż 50+ serwerów na raz).
... ale może być tak, że to tylko takie IMCC - całymi dniami patrzysz czy coś się nie zepsuło i jak się psuje to wywołujesz 3 komendy a potem dzwonisz na 3-cią linię.
Michał
Michał
Ł.
Doświadczenie jest
czymś, co zdobywasz
wtedy, gdy
przesta...
konto usunięte
Michał Ł.:Tak, Konserwator Powierzchni Płaskich ;)
:)
No wiesz ... chodzi o prestiż :D
Michał
Michał
Ł.
Doświadczenie jest
czymś, co zdobywasz
wtedy, gdy
przesta...
Następna dyskusja: