Barbara
Seidler
"Statek w porcie
jest bezpieczny, ale
nie po to buduje
si...
Temat: CV-raport
Emilia Juraszek:
barbara seidler:
Emilia Juraszek:
Hubert S.:
hmm, ale co komu po wiedzy, ze jego CV zostało otwarte? Lepiej się poczuje? Przeciez bez tego programu czy systemu sprawdzania, jakkolwiek to nazwac, ilosc oddzwonień i zaproszeń na rozmowę kwalifikacyjną bedzie taka sama...
Pomijam tu fakt, ze otwarte CV a przeczytane CV - to często 2 rózne sprawy, ale to zupelnie inna historia.
dokładnie, poza tym co z czytaniem ogłoszeń? Wiele osób ich nie czyta, a wysyła CV..
:]skąd ja to znam....
coś na zasadzie - wyślę, może coś dla siebie wybiorą :)
no i w miejsce "amen" - "szybko się uczę" ;))
teraz dostałam 5 maila od kandydata, któremu na pierwszy mail odpisałam: "musiała zajść pomyłka, nie spełnia Pan ani jednego z wymienionych w ogłoszeniu wymagania". Kandydat odpowiedział mi, że wie, ale może nikt nie spełnia, to będzie pierwszy w kolejce z niespełniających. To było w poniedziałek. Dziś mam już 5 jego zgłoszeń na sto samo stanowisko. AAAAA byłabym niesprawiedliwa, gdybym powiedziała, że wysyła zawsze takie same aplikacje. Teraz czcionka jest zielona i czerwona [bez logicznego estetyzmu] i jakaś taka różnorodna ;/....
A w związku z tym, [już dodając w tej cytowanej wypowiedzi Pani Emilii] proszę z góry o wybaczenie, ale jeśli dostanę wiadomość od tego człowieka też jutro, to nie będę już tam zaglądać. I wolałabym, żeby jakiś dziwny nielogiczny program nie oceniał moich logicznych działań, nie oceniał czy czytałam czy nie, nie oceniał jak profesjonalna jest moja firma.