Temat: Kuchnia egipska
Katarzyna C.:
Roqaya Agata N.:
Katarzyna C.:
Roqaya Agata N.:
na zyczenie zakladam taki watek
ponizej wklejam linki do watkow o baklazanach
http://www.goldenline.pl/forum/egipt/877204/s/2#17458300
dzięki Agata, ale to nadal nie jest to czego szukam ;)
ja mysle ze Tobie chodzi o baba ghanoug
bardzo możliwe, nie mam pojęcia jak się to nazywało. Na pewno było z bakłażana z czymś pikantnym do beretów idealnie wchodziło
ja przyrzadzam cos podobnego tylko nie z baklazanow,a z ostrych papryczek nie tych romy;)odcina sie lepki tak by nie zrobic dziurki od gory,nacina sie krzyzowo od spodu,myje i smazy,a zadnym razie nie czysci z nasion;) smazy az beda lekko przypalone,zmiekna.
wrzuca sie je do gotujacej salsy,chwile na ogniu i pozniej do ostygniecia,robi sie z tego zwarta pasta z papryczkami i to wklada do chleba.
ja najczesciej podje to tameyi ;)
mozna zrobic takze z normalna papryka romy badz baklazanami.