Katarzyna
Kalarus
artystka i
projektantka,
podobno wariatka
(tez cos!)
Olga
Remisiewicz
Sprzedaż mebli
fryzjerskich :)
Temat: Stieg Larsson
Anita L.:Oj nie wiem czy film byl lepszy od ksiazki... tak na dwa razy Anitka:)
konto usunięte
Katarzyna Kalarus:
Mysle, ze "Lsnienie", tez Kinga, mozna tu rowniez zaliczyc :)
I "Misery" Kinga też genialny film. Szczególnie rola Kathy Bates.
Dorota
Szymańska
specjalista żywienia
dzieci, nauczyciel,
Zauważyliście ile oni kawy piją w tej książce? :) hektolitry! Książka jest rewelacyjna, zaczęłam właśnie 3 część. Miał gość "pomysła" na książkę :)konto usunięte
Przeczytałem wszystkie trzy części ... historia przyzwoita, raz lepsza raz gorsza ... za to indoktrynacja polityczna na poziomie mistrzowskim. Wiecznie żywi Mao, Fidel, Che i Ziutek Słoneczko oraz cała redakcja wyborczej są dumni ... .Rafał Śliwowski edytował(a) ten post dnia 29.12.10 o godzinie 22:56Arkadiusz Szwabowski copywriter
Rafał Śliwowski:
Przeczytałem wszystkie trzy części ... historia przyzwoita, raz lepsza raz gorsza ... za to indoktrynacja polityczna na poziomie mistrzowskim. Wiecznie żywi Mao, Fidel, Che i Ziutek Słoneczko oraz cała redakcja wyborczej są dumni ...
I nie ma choćby jednego cytatu z Wojtyły? Rozumiem i podzielam Twoją złość.
konto usunięte
aj tam, aj tam, popuść trochę panie leming z tym wyłapywaniem "niesłusznie ideologicznych i nie po myśli partii" po całym gl bo ci łatkę przyszyją jakowąś :)no chyba że ci za to płacą ?:)
widzę że wprawiamy się w szufladkowaniu ludzi :):) spoko, wybaczam tak po "katolowemu" :)Rafał Śliwowski edytował(a) ten post dnia 30.12.10 o godzinie 00:27
Arkadiusz Szwabowski copywriter
Rafał Śliwowski:>
aj tam, aj tam, popuść trochę panie leming z tym wyłapywaniem "niesłusznie ideologicznych i nie po myśli partii" po całym gl bo ci łatkę przyszyją jakowąś :)
no chyba że ci za to płacą ?:)
Oczywiście. Michnik przelewem.
konto usunięte
No to poleciało SLU na gl o 20 punktów w górę :)konto usunięte
Książki Larssona "wciągają" mnie i podobają mi się, tym bardziej, że słucham audiobooków :) Uważam, że są to bardzo dobre powieści.konto usunięte
konto usunięte
Agata Chani S.:
http://www.polskatimes.pl/artykul/1069076,powstanie-cz...
""To będzie książka oparta na świecie znanym z trylogii Stiega Larssona, ale nowy autor będzie mógł stworzyć coś własnego" - twierdzi Susanna Romanus z wydawnictwa Norstedts."
Tzn skok na kasę. Lepiej się sprzeda jak powiemy, że to kolejny tom Millenium, połowa roboty marketoidów z głowy. Jak powiemy, że jakiś szwed napisał powieść na spuściźnie Larssona to będą mniejsze szanse, a tak fani Millenium się skuszą.
Mam awersję do takich praktyk.
konto usunięte
Arkadiusz Z.:Ja też. Ale pewnie przeczytam jak wydadzą - z ciekawości.
konto usunięte
Czwarty tom "Millenium"Jesteście ciekawi, co wydarzy się w czwartym tomie "Millenium"? Będziecie mogli się o tym przekonać już w sierpniu - David Lagercrantz, który za przyzwoleniem spadkobierców Stiega Larssona napisał nową część trylogii, ukończył już pracę nad książką.
Nowa część "Millenium", której tytuł będzie brzmiał „Det som inte dödar oss” (szw. „To, co nas nie zabije”), ukaże się w przynajmniej 35 krajach, między innymi we wszystkich krajach skandynawskich oraz w Anglii, Holandii, Niemczech, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Polsce, Kanadzie i USA. Światowa premiera książki została zaplanowana na 27 sierpnia.
Za: portalkryminalny.pl
konto usunięte
" "The Girl in the Spider’s Web", czwarta część słynnej serii "Millennium", jest już gotowa. Wydawca pokazał okładkę i zdradził, że książka napisana przez szwedzkiego dziennikarza Davida Lagercrantza ukaże się 27 sierpnia. Akcja dzieje się w Dolinie Krzemowej. Jest kontynuacją historii Lisbeth Salander i Mikaela Blomqvista.Ponad 10 lat po śmierci Stiega Larssona, autora bestsellerowej serii kryminałów "Millennium", wydawnictwo ujawniło tytuł i okładkę czwartej części z cyklu. Po angielsku książkę zatytułowano "The Girl in the Spider’s Web" ("Dziewczyna w pajęczej sieci"), a okładka przedstawia nagie plecy kobiety z charakterystycznym tatuażem smoka. "
http://www.tvn24.pl/czwarta-czesc-millenium-gotowa-akc...
Sebastian Woźniak Finansowanie firm
Ale "szał pał" z tą nową książką Millennium. Gdzie się nie ruszę tam widzę okładkę.Strach zajrzeć do lodówki :)
konto usunięte
Sebastian W.:Nie wiem gdzie Ty zaglądasz generalnie, ale mnie info rzuciło się w oczy raz i to parę tygodni temu :D
A przepraszam, dzisiaj w The Guardian widziałam małą wzmiankę, ale nie klikałam :)Ten post został edytowany przez Autora dnia 27.08.15 o godzinie 09:56
Sebastian Woźniak Finansowanie firm
Agata Chani S.:U nas wszystkie portale się podniecają. Od wielu dni wiszą plakaty na każdej księgarni. Nawet mają dołożyć do najnowszej Polityki....
Mona
S.
plastyk,
arteterapeuta
Racja...u nas wszedzie:Dkonto usunięte
Będziecie czytać?Następna dyskusja: