Monika
Goszczyńska
Promocja, Marketing,
PR
konto usunięte
Temat: co zabrać do Egiptu
Monika Goszczyńska:siebie i ciuchy... ;)
Zastanawiam się co warto zabrać ze sobą do Egiptu. Na pewno aparat jednorazowy do fotografowania pod wodą, okulary przeciwsłoneczne, krem z wysokim filtrem, czapkę/kapelusz... co jeszcze?
Monika
Goszczyńska
Promocja, Marketing,
PR
Maciej R.:
siebie i ciuchy... ;)
jeśli już wymieniamy wszystko to na pewno także paszport i pieniądze ;-)
konto usunięte
Monika Goszczyńska:i więcej już chyba nie trzeba :)
Maciej R.:
siebie i ciuchy... ;)
jeśli już wymieniamy wszystko to na pewno także paszport i pieniądze ;-)
Sprawdź również informacje o klątwie faraona (tam jest info o lekach)
Łukasz
Buszka
www.dadadesign.pl
projektuje,
fotografuje,
podróżuje, gotuje
Monika Goszczyńska:
Zastanawiam się co warto zabrać ze sobą do Egiptu. Na pewno aparat jednorazowy do fotografowania pod wodą, okulary przeciwsłoneczne, krem z wysokim filtrem, czapkę/kapelusz... co jeszcze?
buty do wody, pusta walizke na to co przywieziesz.
konto usunięte
dobry humor :)reszte można kupić na miejscuKatarzyna W. edytował(a) ten post dnia 31.08.08 o godzinie 18:26
konto usunięte
a z anegdot, mialam kiedys klientke, ktora, UWAGA, przywiozla ze soba 5 butelek wody kranowej z Polski do mycia zebow i mialy ze soba tylko zlotowki. a przyjechala sama z dzieckiem ktore jezdzilo jeszcze w spacerowce. jako wyjasnienie powiedziala ze pani w biurze podrozy powiedziala ze ma ta wode zabrac - przypuszczam ze pani jej mowila aby nie myc zeby egipska woda kranowa :-)konto usunięte
Roqaya Agata N.:do tego mi jeszcze znajomy powiedział, że widzi jak poniektórzy biorą z polski konserwy w puszkach LOL :)) hehe
a z anegdot, mialam kiedys klientke, ktora, UWAGA, przywiozla ze soba 5 butelek wody kranowej z Polski do mycia zebow i mialy ze soba tylko zlotowki. a przyjechala sama z dzieckiem ktore jezdzilo jeszcze w spacerowce. jako wyjasnienie powiedziala ze pani w biurze podrozy powiedziala ze ma ta wode zabrac - przypuszczam ze pani jej mowila aby nie myc zeby egipska woda kranowa :-)
konto usunięte
nic tylko pogratulowac wyobraźni...jak sie jedzie z dziećmi (nie tylko ale przede wszystkim)to dobrze jest wiedzieć gdzie się jedzie, miec świadomość zagrożenia słońcem, wodą... i jednak mieć ze sobą właściwą walutę :))
konto usunięte
Maciej R.:
Roqaya Agata N.:do tego mi jeszcze znajomy powiedział, że widzi jak poniektórzy biorą z polski konserwy w puszkach LOL :)) hehe
a z anegdot, mialam kiedys klientke, ktora, UWAGA, przywiozla ze soba 5 butelek wody kranowej z Polski do mycia zebow i mialy ze soba tylko zlotowki. a przyjechala sama z dzieckiem ktore jezdzilo jeszcze w spacerowce. jako wyjasnienie powiedziala ze pani w biurze podrozy powiedziala ze ma ta wode zabrac - przypuszczam ze pani jej mowila aby nie myc zeby egipska woda kranowa :-)
Spotkałam się z ludźmi proszącymi w barze o wrzątek do zupki chińskiej :)))
konto usunięte
nasłuchali się mitów i bajek :) nie ich wina chyba... ;) Chińskie zupki sa wszędzie w końcu :Pkonto usunięte
Maciej R.:
nasłuchali się mitów i bajek :) nie ich wina chyba... ;) Chińskie zupki sa wszędzie w końcu :P
wszędzie jak sie je weźmie ze soba, nie widziałam żadnej w sklepie ale też nie szukałam...
Anna D. leasing
do tego mi jeszcze znajomy powiedział, że widzi jak poniektórzy biorą z polski konserwy w puszkach LOL :)) hehe
Polak potrafi.. to na zasadzie.. super fura z poj. studni ale gaz zamontowany :-)
a wracajac do meritum wątku... i matki z dzieckiem i walutą..czy warto wymieniać dolary na funty egipskie ?? wiem, że wszelkie napiwki mile widziane są w walucie "światowej" ale zastanawia mnie czym lepiej płacić robiąc zakupy na targowiskach etc. Jadę pierwszy raz stad pytanie :-)
pozdrawiam
ania
konto usunięte
Anna D.:
do tego mi jeszcze znajomy powiedział, że widzi jak poniektórzy biorą z polski konserwy w puszkach LOL :)) hehe
Polak potrafi.. to na zasadzie.. super fura z poj. studni ale gaz zamontowany :-)
a wracajac do meritum wątku... i matki z dzieckiem i walutą..czy warto wymieniać dolary na funty egipskie ?? wiem, że wszelkie napiwki mile widziane są w walucie "światowej" ale zastanawia mnie czym lepiej płacić robiąc zakupy na targowiskach etc. Jadę pierwszy raz stad pytanie :-)
pozdrawiam
ania
Aniu mam ten sam dylemat :) Ale biorę i funty i USD - będe na miejscu sie zastanawiał co dalej ;)
w Euro przyjmują?
konto usunięte
Aniu, przyjmują i dolary i euro i LE.Czasem bez wymiany możesz stać się posiadaczką LE płacąc w sklepie dolarami i ubiegając sie o resztę :)))
Na takim bardzo typowym tradycyjnym targowisku mogą przydać sie LE, a poza takimi miejscami wszędzie możesz płacić dolarami.
Co do bakszyszu to dolary mają dla nich wiekszą wartość.
Anna D.:
pozdrawiam
ania
Łukasz
Buszka
www.dadadesign.pl
projektuje,
fotografuje,
podróżuje, gotuje
Katarzyna W.:
haha mayya g-o-r-a-c-a
konto usunięte
Łukasz Buszka:
Katarzyna W.:haha mayya g-o-r-a-c-a
chyba przeceniasz polskich turystów, najczęściej nie mówiących nawet łamanym arabskim... -> prosili o hot water :))
konto usunięte
zupki sa wszedzie, u nas tez ;-)a Polacy to potrafia i po polsku literowa: w-o-de-g-o-r-a-c-a-p-o-p-r-o-s-z-e
Łukasz
Buszka
www.dadadesign.pl
projektuje,
fotografuje,
podróżuje, gotuje
Katarzyna W.:to byl szybki kurs by rodacy statku grzalkami nie spalili :)
Łukasz Buszka:
Katarzyna W.:haha mayya g-o-r-a-c-a
chyba przeceniasz polskich turystów, najczęściej nie mówiących nawet łamanym arabskim... -> prosili o hot water :))
konto usunięte
Roqaya Agata N.:
zupki sa wszedzie, u nas tez ;-)
a Polacy to potrafia i po polsku literowa: w-o-de-g-o-r-a-c-a-p-o-p-r-o-s-z-e
hehehe jednak hasło "Polak potrafi" będzie jeszcze długo aktualne :DKatarzyna W. edytował(a) ten post dnia 01.09.08 o godzinie 19:41