konto usunięte

Temat: REJS PO JEZIORACH MAZURSKICH - SIERPIEŃ

Radek D.:
marcin styrylski:
Let's begin !

Oto wstepna lista potencjalnych żeglarek i zaglistów,

W kolejności postów:

1. Marcin Styrylski
2. Kasia Bedyńska
3. Janusz Gryziecki
4. Pawel Ożarowski
5. Bogdan Turek
6. Ewa Godwod
7. Monika Pawlik
8. Donata …
9. Kasia Chimko ?
10. Ula Kochan ?

zaczynamy dzialac,

zdecydowanych zeglarzy i oczywiscie zeglarki prosze o kontakt na maila lub kom

pozdrawiam
marcin

kom: 501 66 24 00
mail: styrylski@gmail.commarcin styrylski edytował(a) ten post dnia 05.06.08 o godzinie 09:18

Witam!

Służę łajbą... Typ "Narwal", podrasowana do ścigania się, zarejestrowana na osiem osób. Będę na niej siedział całe lato, woduję za dwa tygodnie. Chętnie przyłączę się do imprezy.
Tu link z żeglowania w zeszłym roku na YouTube: http://youtube.com/user/icille1
Pozdrawiam,
Radek

Narwal!! Niesamowita rzadkość miałem okazję pływać narwalem kumpel ma takiego na Zalewie Wislanym, pływał nim nawet po morzu północnym, ostatnio przeszedł remont kapitalny, testowałem go w weekend majowy, może mógł byś podesłac jakis link do fotek??

konto usunięte

Arek Kartanas:
Radek D.:
marcin styrylski:
Let's begin !

Oto wstepna lista potencjalnych żeglarek i zaglistów,

W kolejności postów:

1. Marcin Styrylski
2. Kasia Bedyńska
3. Janusz Gryziecki
4. Pawel Ożarowski
5. Bogdan Turek
6. Ewa Godwod
7. Monika Pawlik
8. Donata …
9. Kasia Chimko ?
10. Ula Kochan ?

zaczynamy dzialac,

zdecydowanych zeglarzy i oczywiscie zeglarki prosze o kontakt na maila lub kom

pozdrawiam
marcin

kom: 501 66 24 00
mail: styrylski@gmail.commarcin styrylski edytował(a) ten post dnia 05.06.08 o godzinie 09:18

Witam!

Służę łajbą... Typ "Narwal", podrasowana do ścigania się, zarejestrowana na osiem osób. Będę na niej siedział całe lato, woduję za dwa tygodnie. Chętnie przyłączę się do imprezy.
Tu link z żeglowania w zeszłym roku na YouTube: http://youtube.com/user/icille1
Pozdrawiam,
Radek

Narwal!! Niesamowita rzadkość miałem okazję pływać narwalem kumpel ma takiego na Zalewie Wislanym, pływał nim nawet po morzu północnym, ostatnio przeszedł remont kapitalny, testowałem go w weekend majowy, może mógł byś podesłac jakis link do fotek??

Wszystkich "Narwali" jest zaledwie kilkanaście sztuk. Tego zbudował mój Ojciec (wszystko zaczęło się gdy miałem 6 lat...).
Oto fotki:

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek

7.
Obrazek

8.
Obrazek

9.
Obrazek

10.
Obrazek

11.
Obrazek

12.
Obrazek

13
Obrazek

Łajba jest "podkręcona" na regaty, mimo że waży blisko 3 tony, dzięki wysokiemu masztowi i kupie żagla już przy dwójce jest bardzo szybka. Dla żeglarzy wymarzona zabawka.
Pozdrawiam,
Radek
Andrzej M.

Andrzej M. Żagle i media

hej,
ładna łódka,
a mozesz podac jakieś parametry ?
albo czy ktoś ją czarteruje, jakieś namiary ?
naprawde fajnie wygląda

pozdr.
Andrzej

konto usunięte

Andrzej Minkiewicz:
hej,
ładna łódka,
a mozesz podac jakieś parametry ?
albo czy ktoś ją czarteruje, jakieś namiary ?
naprawde fajnie wygląda

pozdr.
Andrzej

Jacht jest wyposażony w kambuz, umywalkę z bieżącą wodą z 30l zbiornika, WC chemiczne w kingstonie, kompletną instalacja elektr.z prostownikiem,wejścia do ładowania telefonów, wlew paliwa w falochronie, lodówkę na prąd itd.

Dł 8.12m, szer.2.85m, wys. w kabinie 1.75m, wys.masztu 12.5m, zanurzenie ok.0.4m (falszkil wypełniony balastem), z opuszczonym mieczem 1.3m, pow. podstawowego ożaglowania 40.5m2, waga 2960 kg.

Grot na pełzaczach pełnolistwowy (dwa refy), fok rolowany, dwie genuy (czerwona i czarna), (jedna blisko 40m2), fok sztormowy (wszystkie żagle nowe). Miecz obrotowy, bramka do kładzenia masztu, krzyżak na stałe na rufie, kadłub przekładkowy, pełne wyposażenie (gaśnica, kapoki, itd...), obsługa z kokpitu.

Silnik doczepny Johnson 4KM z rewersem i długą kolumną, czerosuw zasilany z baku stacjonarnego, trzyletni.

W czartery oddaję tylko doświadczonym i zaufanym sternikom, to wymagający jacht. Wolałbym jednakże pływać z załogami, przy okazji bardziej zielonych trochę nauczyć.
Cieszę się, że łajba się podoba!
Pozdrawiam,
Radek

konto usunięte

marcin styrylski:
pieknie pieknie ;>
narazie jest 9 (albo 10) osob o ile sie nie myle zatem jedna lodka odpada ;)....musza plynac dwie lajby,
Kto chetny na drugiego sternika?
Proponuje start 16.08-23.08 (start sobota), ewentualnie mozemy zabalowac od 23.08-30.08.
Start z gizycka, udezymy na polnoc, sztynort, mamry, wyspa kormoranow i wszedzie lejemy piwko!
lub poludnie, przez niegocin, kanalami az do sniardw... i tez lejemy piwko...
slucham sugestii
musimy dzialac szybko bo z lodkami moze byc problem.

Jeżeli dałoby radę i zdecydowanej większości by to pasowało to chętnie ruszyłbym z "Giża" za Śniardwy na "Kacze Łajno", bądż "Sexty" ;)
Na Śniardwach chrzest dla neofitów...(gorąco polecam niewtajemniczonym - TAAAKA IMPREZKA!)
W dwa jachty ubezpieczalibyśmy się w razie czego na jeziorze, a jeżeli będzie zbyt ostro wiało zawsze można odbić z "Mikołajów" na "Druciane".
Jestem otwarty na inne pomysły,
pozdrawiam
Radek
Marcin Styrylski

Marcin Styrylski Advanced Mechanical
Engineer

mysle ze ok,

Nie widzialem sniadrw od 3 lat, to zdecydowanie za dlugo! ;)
dla mine bomba! Z tego co wiem jeszcze jedna lodka tez chetnie na poludnie, trzeba sie bedzie szybko uporac z kanalami i... zeglowac zeglowac, ciagnąc chociaz mokre plecy, ciagnac rany wiatr uleczy...

konto usunięte

Hej,

Czy znajdzie się jeszcze miejsce dla dwóch osób i psa? Będzie miał (pies oczywiście) pół roku i ma tatę żeglarza :-)

Pozdrufka

konto usunięte

Ahoj,

Żeglowałem z psiakiem, wiele lat, zwał się Pagaj.
Prawdziwy Żeglarz, po drabince rufowej potrafił z wody wskrobać się na łajbę. Gdy cumowaliśmy na dziko, wskakiwał na dziób, który był na wysokości moich oczu. Ganiał Łabędzie, ale tak bezpiecznie, w wodzie im nie podskakiwał. Gdy dopływaliśmy do lądu to skakał do wody i dopływając przed nami zdobywał teren, tzn. mało nie zeżarł innych psiaków. Wiele razu wyciągnął mnie z lasu, gdyż szukając grzybów , bądź miejsca ustronnego się pogubiłem...
W porcie szybko łapał kto swój, a kto nie... (sam chciałbym tak mieć!)

Napisz proszę więcej o swoim psiaku.
Duży jest?
Jakieś zdjęcia?
Radek
Janusz G.

Janusz G. . Biegły sądowy z
wyceny spółek,
rachunkowości,
analizy f...

co sie stało z wątkiem?
Karolina C Dulnik

Karolina C Dulnik Ekspertka w
dziedzinie
komunikacji
wewnętrznej,
interpers...

Z jakim Wojtkiem?
;)

konto usunięte

W czwartek, tzn. 19 czerwca jadę przygotować łajbę do wodowania. Jacht zimuje w Giżycku w Ośrodku "LOK". Jeśli komuś nie pasuje data od 16 sierpnia, to proszę dzwonić, kom. 508 331 946 (posiedzę na łajbie aż do września, a przed kompem będę siedział rzadko), na pewno będą wolne koje!

P.S. Kilku żeglarzy ma do mnie żal za widoczne odbijacze na burtach podczas żeglowania. Filmik ( http://youtube.com/user/icille1 ) nakręcili czarterujący w zeszłym sezonie, mnie nie było wtedy na pokładzie!

P.P.S. Kilka osób zgłaszało uczulenie na sierść, tak więc psiak żeglarz niestety odpada...
Władysław B.

Władysław B. technolog,
konstruktor, poeta .
Na początku 2013r.
zaczn...

Z przyjemnością czytam Wasze wypowiedzi i chęć szczerą pływania.. także zawitam (3 raz)na MAzury... zostałęm namówiony do poprowadzenia jachtu z Węgorzewa (30') w drugiej połowie lipca.
A hoj!

konto usunięte

Władysław B.:
Z przyjemnością czytam Wasze wypowiedzi i chęć szczerą pływania.. także zawitam (3 raz)na MAzury... zostałęm namówiony do poprowadzenia jachtu z Węgorzewa (30') w drugiej połowie lipca.
A hoj!

Siemka!

Może się umówimy?
Dziś siedzę w Mikołajkach, pogoda się skiepściła, w nocy była burza, ale ponoć od jutra znów ma być ładnie.
Na jakiej łajbie będziecie pływać i w jakim rejonie?
Pozdrawiam,
Radek
Władysław B.

Władysław B. technolog,
konstruktor, poeta .
Na początku 2013r.
zaczn...

Może się umówimy?
Dziś siedzę w Mikołajkach, pogoda się skiepściła, w nocy była burza, ale ponoć od jutra znów ma być ładnie.
Na jakiej łajbie będziecie pływać i w jakim rejonie?
Pozdrawiam,
Radek
Witam!
Od 18-go zaczynam prowadzic jednostkę z Węgorzewa.. jakieś 31'...Podobno płynie nas cała flotylla.. 8 jachtów.Nie moge dokładnie powiedzieć jaki jest plan, tego dowiem się na miejscu.kontakt ze mną - podany na mojej strone www.
Dodatkowo zabieram ze sobą dwie deski skimbordowe, aby mogli sobie popróbować ..a może i zakupić je .Adres mailowy masz jak żaglownia.. pozdrawiam
Anna Krasucka

Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia
Odżywiania dla
Zdrowia i tłumacz
prz...

Witam serdecznie, kiedy dokładnie rejs i czy są jeszcze wolne koje :)
Janusz G.

Janusz G. . Biegły sądowy z
wyceny spółek,
rachunkowości,
analizy f...

Karolina Dulnik:
Z jakim Wojtkiem?
;)

hm...?:P

Następna dyskusja:

TYGODNIOWY REJS PO WIELKICH...