Beata Konczarek

Beata Konczarek interesuje mnie
praca wylacznie w
branzy opakowan

Temat: Czy pejsy, to slowo, pojecie obrazliwe?

Małgorzata A.:
skoro tak , to prosze mi powiedziec dlaczego osoby nielubiace zydow unikaja tematu lub wykrecaja sie od odpowiedzi
Gosia, bo każdy boi się być zaatakowany za swój antysemityzm, choć w istocie antysemtą nie jest i się nie czuje.
Bo jakaś dziwna mania w tym temacie nastapiła, ze nie wolno mówić źle bo to wpisuje się w bolesną historię. W związku z tym nie porusza się nawet tematów codziennych, bo a nóż......
Wszystko moze być potraktowane jako antysemityzm, to lepiej się nie wypowiadać.
przczn nie darzenia sympatia moze bc wiele ...nawet kod z dziecinstwa ;)
Zupełnie inni są żydzi nieortodoksyjni. Zarówno z Izraela jak i Stanów. Są po prostu zupełnie normalni, przyjaźni. Wielu rozumie po polsku.
Moim marzeniem jest pojechać do Izraela, a już najlepiej w Święta Bożego Narodzenia.Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.12.13 o godzinie 06:11
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Maciej B.:
Beata K.:
Tak, Żydzi ortodoksyjni źle traktują inne nacje i innowierców- i to są fakty.
Dodam więcej, wszyscy religijni ortodoksi (za wyjątkiem Buddystów, ale czy to religia?) źle traktują inne nacje i wyznania. Ale to "faryzeusze" są... :)
Ciekawe, czemu każde "bóstwo" (mam na myśli też te ludzkie (dyktatorzy, kobiety...) jest takie zawistne o konkurencję i szuka "wyłączności"?
A co to za męski szowinizm?

Może "aż tak dobrze" to nie, ale interesuję się tą tematyką, jeszcze o czasów studenckich. Natomiast o "brzydkich" Polakach już chyba wszystko napisano...

Tak jak napisała Beata- boją się przyklejenia im gęby antysemity i milionowy raz wypominania Shoah, zasłaniając w ten sposób wszelkie dewiacje, którymi potrafi emanować część przedstawicieli tej nacji. Niektórzy może też wpisania na jakąś "czarną listę", kto wie?:))

konto usunięte

Beata K.:
Dorota R.:
Adam S.:
Dorota R.:

Na świecie nie ma takiego powiedzenia
A, że Polak to prymityw jest ? :)

A nie ? :)
Dorota R.:
A Ty Polką jesteś? I uważasz się za prymityw? Czy może dotyczy to tylko mężczyzn?
Ja jestem Polka,
No to co piszesz wcześ niej, że nie wiadomo?
Wiadamo czy nie?
"ZDECYDUJ SIĘ"- parafrazując Twoje słowa.
ale dla mnie patriotyzm to nie uwielbienie nacji , a przeciwnie poddawanie krytyce- kocham niekiedy, bo tu mieszkam, pracuje, mam znajomych, przyjacioł ( kurde, ja nie
no to "kurde"" prymityw" jednak jesteś (według swojej definicji).
Samokrytyka godna pochwały.
jestem wylewna w uczuciach) ten kraj z wadami i zaletami. I nienawidzę. To się nazywa love- hate relationship in English - tak mówią np. o ukochanym samochodzie , który się zbyt często psuje :)
Akuat narodowosc to nie ciaza.
2) Polacy sa bardzo prymitywni, widać to np. w jaki sposób dyskutuja w necie wykształceni ludzie 98 procent to pyskówka ad personam- nie wazne ze pozbawiona logiki. Zresztą własnie tym antylogika sie objawia.

Zreszta jakie problemy sie rozstrzasa- poprawnosc polityczna...
wystarczy ze nie opiewasz to antypolonizm itp.

Nie socjalizowany naród po prostu.Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.12.13 o godzinie 09:27
Beata B.

Beata B. właściciel, Beata
Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Beata K.:
Gosia, bo każdy boi się być zaatakowany za swój antysemityzm, choć w istocie antysemtą nie jest i się nie czuje.
Bo jakaś dziwna mania w tym temacie nastapiła, ze nie wolno mówić źle bo to wpisuje się w bolesną historię.
I to jest chyba clou programu!:(

Absolutnie wszystko można podciągnąć pod antysemityzm, a następnie odpowiadać prawnie, więc się zrobiła "moda" na unikanie wszelkiej krytyki. Nawet w pełni zasłużonej.

A z drugiej strony jest "moda" na antypolonizm, z którą nie bardzo jest jak walczyć.:(
Obrona jest wiadomo czym: to winny się broni..:(
I milczenie nic nie daje, bo tylko się utrwalają te nowomodne obce stereotypy typu polskie obozy koncentracyjne, polski antysemityzm, polski brak tolerancji.. :(
Więc przychodzą "nowocześni" ludzie, którzy krzyczą, że mieli rację z tą całą polskością.:(

konto usunięte

Beata B.:
>
A z drugiej strony jest "moda" na antypolonizm, z którą nie bardzo jest jak walczyć.:(

to jest urojenie pewnej grupy ludzi w Polsce. moda na antypolonizm ? Przecież to nie ma sensu.
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Beata B.:
I to jest chyba clou programu!:(

Absolutnie wszystko można podciągnąć pod antysemityzm, a następnie odpowiadać prawnie, więc się zrobiła "moda" na unikanie wszelkiej krytyki. Nawet w pełni zasłużonej.

Obrona jest wiadomo czym: to winny się broni..:(
I milczenie nic nie daje, bo tylko się utrwalają te nowomodne obce stereotypy typu polskie obozy koncentracyjne, polski antysemityzm, polski brak tolerancji.. :(
Więc przychodzą "nowocześni" ludzie, którzy krzyczą, że mieli rację z tą całą polskością.:(
Beata, ale co z tym robic?
Bo wygląda, że jak nie staniesz to z tyłu dupa :(
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Dorota R.:
Akuat narodowosc to nie ciaza.
Podziwiam Twoje błyskotliwe i trafne obserwacje :)
Beata B.

Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Dorota R.:
to jest urojenie pewnej grupy ludzi w Polsce. moda na antypolonizm ? Przecież to nie ma sensu.
Bardzo chciałabym, aby było tak, jak Ty sądzisz, że jest.:(
Żeby nie było w tonie jeżdżenie po polskości, żeby to było "urojenie pewnej grupy"..
Ale niestety nie jest to żadne urojenie.
Nasza ugodowość i tolerancja doprowadzone są do takiej skrajności, że musimy teraz być masochistami i udawać, że deszcz pada, kiedy nam jawnie plują w twarz.:(

Zobacz zresztą co sama robisz.:(

Nie masz argumentów zbijających tezę o antypolonizmie, więc usiłujesz mnie zakrzyczeć.
Zaraz pewnie stwierdzisz, że jestem faszystą, bo wiesz, że tak najłatwiej zamknąć komuś buzię.:(
Beata B.

Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Beata K.:
Beata, ale co z tym robic?
Bo wygląda, że jak nie staniesz to z tyłu dupa :(

Nie wiem.:(
Mam wrażenie, że należałoby zacząć od wymiany "elit" politycznych. Żeby przykład mógł iść z góry. Żebyśmy zajęli się bronieniem własnych interesów i w kraju i poza granicami, a nie nastawiali zawsze głowy za cudze sprawy i pozwolili, aby nas traktowano, jak chłopców do bicia.
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Beata B.:
Dorota R.:
Żeby nie było w tonie jeżdżenie po polskości, żeby to było "urojenie pewnej grupy"..
Nasza ugodowość i tolerancja doprowadzone są do takiej skrajności, że musimy teraz być masochistami i udawać, że deszcz pada, kiedy nam jawnie plują w twarz.:(

Nie masz argumentów zbijających tezę o antypolonizmie, więc usiłujesz mnie zakrzyczeć.
Zaraz pewnie stwierdzisz, że jestem faszystą, bo wiesz, że tak najłatwiej zamknąć komuś buzię.:(
Nie- otrzymasz wyświechtany argument nt lustra i tego że to Ty jestes agresywna :(
Oj Beata! (pogroziłam palcem)

konto usunięte

Beata B.:
Dorota R.:

Ja twierdze ze ogólnie Polacy są prymitywni jako naród. Ty zasypujesz mnie papką urojeń.

Chyba ze to nie chodzi o prymitywizm, a o jakieś schorzenia- tak tez wiele osób mysli. Szkoda mi ludzi z Polski na obczyznie, ktorym zabiera się dzieci bo pokłocili sie z sasiadem (bo moze sa psychicznie chorzy) szkoda ze Jakub ( nie pamietam naziwska) został oskarzony za podwójne morderstwo choc raczej jak pozniej wyszło to nie jego wina. To nie antypolonizm tylko ugruntowany poglad ze Polacy w swoich charakterach i zachowaniach sa nieprzewidywalni, bezrefleksyjni, egoistyczni, pyszni. I taką obserwacje mieli ludzie od stuleci.Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.12.13 o godzinie 10:08
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Beata B.:

Nie wiem.:(
Mam wrażenie, że należałoby zacząć od wymiany "elit" politycznych.
Tylko na kogo/ na co?
Lata całe wycinano nam inteligencję, karano myslenie, nagradzano brak lojalności i sprzedajność.
Jak miały wychować się właściwe elity, poza oczywiście, znakomicie wykształconymi komuchami :(
Żeby przykład mógł iść z góry. Żebyśmy zajęli się bronieniem własnych interesów i w kraju i poza granicami, a nie nastawiali zawsze głowy za cudze sprawy i pozwolili, aby nas traktowano, jak chłopców do bicia.
Jedyne co można robić, to........ robić swoje.
Ja wierzę w model patriotyzmu obywatelskiego- nawet jeśli jest xle i my to widzimy, musimy pracować, musimy płacic podatki, bo jedynie to może działać na wzrost gospodarczy.
A to kiedys zaawocuje normalnością.
Niestety, my tego pewnie nie dożyjemy.
Na FB Robert zamiescił fajny artykuł. Polecam
http://www.tokfm.pl/blogi/nadroj1/2013/11/w_polsce_wol...
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Dorota R.:

Ja twierdze ze ogólnie Polacy są prymitywni jako naród. Ty zasypujesz mnie papką urojeń.

Chyba ze to nie chodzi o prymitywizm, a o jakieś schorzenia- tak tez wiele osób mysli. Szkoda mi ludzi z Polski na obczyznie, ktorym zabiera się dzieci bo pokłocili sie z sasiadem (bo moze sa psychicznie chorzy) szkoda ze Jakub ( nie pamietam naziwska) został oskarzony za podwójne morderstwo choc raczej jak pozniej wyszło to nie jego wina. To nie antypolonizm tylko ugruntowany poglad ze Polacy w swoich charakterach i zachowaniach sa nieprzewidywalni, bezrefleksyjni. I taką obserwacje mieli ludzie od stuleci.
Czego Ty Dorota jestes najlepszym przykładem.
Ale pozytywne jest to, że to nie jest powszechne. Znakomita większość Polaków, to pracowici, normalni ludzie.
Którym jest ekstremalnie trudno z powodu polityki, wrunków w jakich przyszło im zyc i wieloletnich zaszłości; ale starają się, są cenieni za granica, buduja gospodarke, która cały czas wzrasta.

konto usunięte

Beata K.:
Dorota R.:

Chyba ze to nie chodzi o prymitywizm, a o jakieś schorzenia- tak tez wiele osób mysli. Szkoda mi ludzi z Polski na obczyznie, ktorym zabiera się dzieci bo pokłocili sie z sasiadem (bo moze sa psychicznie chorzy) szkoda ze Jakub ( nie pamietam naziwska) został oskarzony za podwójne morderstwo choc raczej jak pozniej wyszło to nie jego wina. To nie antypolonizm tylko ugruntowany poglad ze Polacy w swoich charakterach i zachowaniach sa nieprzewidywalni, bezrefleksyjni. I taką obserwacje mieli ludzie od stuleci.
Czego Ty Dorota jestes najlepszym przykładem.
Ale pozytywne jest to, że to nie jest powszechne. Znakomita większość Polaków, to pracowici, normalni ludzie.
Którym jest ekstremalnie trudno z powodu polityki, wrunków w jakich przyszło im zyc i wieloletnich zaszłości; ale starają się, są cenieni za granica, buduja gospodarke, która cały czas wzrasta.

Ad personam znowu- czy ja twierdze ze ty jetes czegos przykladem ? to takie niuanse widocznie ktorych Polak nie jest w stanie w rozmowie zrozumieć.
A co do pracowitosci- pracowałam np. prawie cały weekend, w dodatku z pewnymi fizycznymi obciazeniami, całe zycie musze sobie sama radzić, wynajmowac mieszkania itp. i nie placzę ze zamiast jechac na wycieczke, musze płacic za wynajem. Umiem docenić to ze mam co jesć i dach nad głową.

Polacy maja bardzo dobre warunki- nie umieja tego docenić. Nie umieja doceniać innych, doceniac siebie itp.Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.12.13 o godzinie 10:22
Jolanta D.

Jolanta D. Rekruterów zapraszam
do kontaktu -
stanowiska
menadżerskie

czy jesli sobie tak uogolniamy na poziomie narodow, moge teraz powiedziec,ze "ci prawoslawni to jednak leniwi, opryskliwi i chorzy psychicznie"
? Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.12.13 o godzinie 10:25

konto usunięte

Jolanta D.:
czy jesli sobie tak uogolniamy na poziomie narodow, moge teraz powiedziec,ze "ci prawoslawni to jednak leniwi, opryskliwi i chorzy psychicznie"
?
prawosławie to nie naród.
Beata Konczarek

praca wylacznie w
branzy opakowan

Dorota R.:

Ad personam znowu- czy ja twierdze ze ty jetes czegos przykladem ?
Tak, masz racje- przepraszam. Nie moge powstrzymać języka jak tak sieczesz na oślep obrażając równo wszystkich Polaków, bez rozróżniania, bez jakiejkolwiek analizy. Przyznaję - poniosło mnie.
to takie niuanse widocznie ktorych Polak nie jest w stanie w rozmowie zrozumieć.
a co do pracowitosci- pracowałam prawie cały weekend, całe zycie musze sobie sama radzić, wynajmowac mieszkania itp. i nie placzę ze zamiast jechac na wycieczkke, musze płacic za wynajem.
Dorota, właśnie o tym piszę. Ty i wiele innych osób pracuje w pocie czoła. Są znakomitymi pracownikami i specjalistami. Po coich (w tym siebie) dyskredytować? Po co pisać, że polacy to prymitywy. Czujesz się tak? Bo ja nie.
I to właśnie chciałam napisać/powiedziec/ uswiadomic.
Na prawde nie jesteśmy gorsi od innych nacji. Ciężko pracujemy i są tego efekty.
Ogólne rozzalenie wynika z arcy trudnej sytuacji.
Na dokładke nasza transformacja konczyła się akurat gdy Świat wpadał w kryzys, więc nawet nie mieliśmy oddechu.
Na Zachodzie ludzie widzą, było ok, teraz jest źle, ale to minie.
A my? Nam cały czas jest ciężko, więc dopada nas czasem czarnowidztwo. Jasne, że nie jest dobrze jak cały czas narzekamy, ale na prawdę bardzo wiele osób jest po prostu zmęczonych.

Pytałam Cię (wcale nie zaczepnie) gdzie mieszkałaś poza granicami, że masz takie rewelacje.
Bo ja mieszkałam w kilku miejscach. Poza tym pracuję w firmie, która wymaga bym jeździła.
Dorota uwierz, na tle innych jestesmy fajnym narodem- to też docenmy, nie strzelajmy sobie cały czas w kolano.

Polacy maja bardzo dobre warunki- nie umieja tego docenić. Nie umieja doceniać innych, doceniac siebie itp.
No i to właśnie jest prawda. A wielka szkoda.

konto usunięte

Jolanta D.:
?
tu mam wskazówki :)
http://meta.wikimedia.org/wiki/How_to_deal_with_Poles
Jolanta D.

Jolanta D. Rekruterów zapraszam
do kontaktu -
stanowiska
menadżerskie

Dorota R.:
Jolanta D.:
?
prawosławie to nie naród.
ale ja nie napisalam, ze prawoslawie to narod...
napisalam,ze prawoslawni to lenie, ignoranci, pyskaci i niedouczeni. W dodatku wywyzszaja sie. byc moze to objaw choroby psychicznej.
I pijaki. A jak pijaki to i zlodzieje, bo kazdy pijak to zlodziej.

jesli mozna wrzucac do worka po narodowosci, to czemu nie po wyznaniu.Ten post został edytowany przez Autora dnia 16.12.13 o godzinie 10:29

Następna dyskusja:

GMO, petycja i dyskusja o t...

Wyślij zaproszenie do