Krystian Pluciak

Krystian Pluciak ♛CO MOGĘ DLA CIEBIE
UDOSKONALIĆ?☛JAKIE
BARIERY, BŁĘDY I
P...

Temat: Pary z dużą różnicą wieku... Czy mogą być szczęśliwe ??

Jeśli chcą to będą. Szkoda czasu na rozmyślanie..

konto usunięte

I znowu kobieta jako synonim zła...eh...:)))

konto usunięte

Ewa Kołodziejczak:

"Bo to zła kobieta była" :)
Dawid C.

Dawid C. In progress... Still
:)

Stan K.:
Ps.
Wanda Wilkomirska urodzila sie, gdy jej ojciec mial 56 lat. Trudno wyobrazic sobie przecietna kobiete, ktora moglaby urodzic dziecko w tym wieku:-)
I to zaden rekord
Racja.
A co do wieku - Sir Charles Spencer Chaplin był czterokrotnie żonaty. Ostatni związek zawarł w wieku 54 lat z młodszą od siebie o 36 lat i miesiąc Ooną O'Neill (czyli, jak to niektórzy mówią: "stary dziad i lolitka"). Było to małżeństwo bardzo udane, doczekali się ośmiorga dzieci, ostatnia córka urodziła się, kiedy ojciec miał 72 lata.
Takich przykładów można podawać więcej.
Dawid C.

Magdalena T.:
Reasumując - pomijając dyskomforty fizyczne, dojrzałość wydaje się super.
Jedno "ale" - Ty piszesz o stanie, że tak powiem, ogólnym. Natomiast tematem jest kwestia par z dużą różnicą wieku. A jeśli chodzi o seks - cóż... Znam pary, gdzie ludzie mają powyżej 60. czy 70. roku życia - i dalej to robią (i podejrzewam, że nie tylko ja znam takie pary, wielu forumowiczów również). Bo się kochają, cały czas odczuwają do siebie pociąg etc. Tak więc dojrzałość od seksu raczej niekoniecznie chroni :)

Stan K.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora
Dariusz Rojek

Dariusz Rojek Passion for
excellence...

Po wielu wypowiedziach widać, że różnica wieku została sprowadzona do tradycyjnych kwestii, które komentuje się w takich dyskusjach czyli seks, opinia otoczenia, zdrowie, status ekonomiczny...
Tymczasem tajemnica takich par może tkwić w czymś zupełnie innym, dopasowaniu astrologicznym, co odpowiada dobraniu się dwojga ludzi pod względem osobowości, intelektu, charakteru i fizyczności.
Ponieważ większość ludzi traktuje ezoterykę przez pryzmat horoskopu rodem z "Pani domu", nie jest w ogóle świadoma jak bardzo może nam pomóc w wyborze lub uniknięciu niewłaściwego wyboru znajomość podstawowych aspektów ezoterycznych zawartych w astrologii tradycyjnej, chińskiej czy numerologi.
Niekiedy widać jak kobieta, zodiakalna "wodniczka" zafascynowana jest mężczyzną zodiakalnym "skorpionem", silnie indywidualne osobowości w tym przypadku działają na siebie jak magnes, jednak prócz atomowego seksu, tych dwoje może nie wiele łączyć i przy pierwszej scenie zazdrości taka para doznaje negatywnego olśnienia...
Oczywiście takie dopasowanie to nie wszystko, bo o tym czy się z kimś dobrze porozumiemy decydują również inne czynniki. Istotne jest wychowanie, środowisko w jakim dorastaliśmy, nasze imiona, które są podświadomym elementem osobowości oraz przeżycia.
Ciekawi mnie, jakie przyjmują Państwo kryteria, poznając drugą osobę i czy w ogóle zwracają Państwo uwagę na kwestie chociażby zodiaku...?
Agnieszka G.

Agnieszka G. Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]

Darku, jest już na forum temat odnośnie horoskopu porównawczego dwojga ludzi pod kątem dopasowania w związku. Dla mnie kompletna bzdura, jeśli ktoś w takie coś wierzy.

"Kochanie, wybacz, nasze dopasowanie wynosi tylko 40% i z tego nic nie będzie" :P

http://www.goldenline.pl/forum/3056036/horoskop-porown...

Moim zdaniem żadne wytyczne a do tego może więcej złego niż dobrego przynieść, bo kwestie dopasowania znaków jak wiadomo to też sufitologia stosowana i nijak się nie ma do rzeczywistych związków.
Dariusz Rojek

Dariusz Rojek Passion for
excellence...

Agnieszka G.:
Darku, jest już na forum temat odnośnie horoskopu porównawczego dwojga ludzi pod kątem dopasowania w związku. Dla mnie kompletna bzdura, jeśli ktoś w takie coś wierzy.

"Kochanie, wybacz, nasze dopasowanie wynosi tylko 40% i z tego nic nie będzie" :P

http://www.goldenline.pl/forum/3056036/horoskop-porown...

Moim zdaniem żadne wytyczne a do tego może więcej złego niż dobrego przynieść, bo kwestie dopasowania znaków jak wiadomo to też sufitologia stosowana i nijak się nie ma do rzeczywistych związków.
Myślę Agnieszo, że nawet uważnie nie przeczytałaś mojego postu, szczególnie tego fragmentu -"większość ludzi traktuje ezoterykę przez pryzmat horoskopu rodem z "Pani domu" :) I sądzę, że odpowiedź napisałaś z automatu, jako "skostniała" zwolenniczka racjonalizmu w życiu.
Co do porównywarek internetowych to się w pełni zgadzam, ja korzystam niekiedy z tych cenowych :)
Aby powiedzieć coś o dopasowaniu dwojga ludzi, trzeba nie tylko szerokiej wiedzy i predyspozycji ale również wielu lat praktyki, takie internetowe zabawki dobre są dla nastolatków.

Chętnie poznam Twoje inspiracje mężczyznami, a niekoniecznie tylko to co uważasz za bzdurę.
Dawid C.

Dariusz Rojek:
Ciekawi mnie, jakie przyjmują Państwo kryteria, poznając drugą osobę i czy w ogóle zwracają Państwo uwagę na kwestie chociażby zodiaku...?
Ja na to patrzę - ale nie pod kątem że "na pewno coś z tego będzie" lub "na pewno nic z tego nie wyjdzie".
Teoretycznie np. do mnie, jako do zodiakalnego Barana, najlepiej pasuje zodiakalny Lew i Strzelec (oczywiście mówię o paniach, bo do własnej płci żadnych inklinacji nie mam). Po moich życiowych doświadczeniach mogę tylko powiedzieć, że w moim przypadku to były strzały jak kulą w płot, a najdłuższy - jak do tej pory - związek stworzyłem ze Skorpionem (bez okresu chodzenia i narzeczeństwa byliśmy małżeństwem 7 lat) :)
Teoretycznie osoba spod danego znaku powinna się zachowywać w jakiś określony sposób, mieć pewien zbiór cech. Niektóre z nich nam się podobają, niektóre wprost przeciwnie. Jeśli jesteśmy w stanie zaakceptować te cechy, które nam się nie podobają - to zodiak nie stanowi przeszkody.
Czy wiara w zodiakalne dopasowanie jest bzdurą? @ Agnieszka :)
Nie jest. To się sprawdza w jakichś 70 - 80%. I nie mówimy tu o "horoskopach" rodem z weekendowej gazetki, ale o tym, że takie informacje dały wyniki poważnych badań prowadzonych przez wysokiej klasy naukowców, takich jak np. prof. Carl Gustav Jung (dla niezorientowanych - jeden z Wielkiej Trójki Psychologów Freud/Jung/Adler). W tych badaniach zawsze było mówione, że jest jakiś zespół cech właściwy dla danego znaku zodiaku - ale niekoniecznie osoba urodzona w danym znaku musi je posiadać. Dla przykładu. Baran - impulsywny i wojowniczy, Byk - spokojny i "obliczony" (materialista), Bliźnięta - roztrzepane gaduły, Rak - melancholijny i wrażliwy, Lew - dumny i władczy, Panna - zimna i zorganizowana, Waga - wdzięczna i tajemnicza, Skorpion - twardy i nieufny, Strzelec - wesoły optymista, Koziorożec - uparty i chłodny, Wodnik - interesujący intelektualista, Ryby - rozemocjonowane i nie wiedzące czego chcą. Na pewno znacie ludzi spod tych znaków. Do ilu z nich można przypisać te cechy?
Inna sprawa, że można próbować tu szukać korelacji pomiędzy tym, jak osoba spod danego znaku zachowuje się w starszym wieku - i jaki to ma wpływ na jej związek w sytuacji, kiedy wiąże się z osobą sporo młodszą.
Jerzy Kopyra

Jerzy Kopyra radca prawny,
obsługa prawna
inwestycji
budowlanych

Mogą być, ale tylko gdy facet jest dużo starszy od kobiety. Innym układom mówię stanowcze NIE - to zboczenie po prostu ! :P
Agnieszka G.

Agnieszka G. Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]

Dariusz Rojek:
Tymczasem tajemnica takich par może tkwić w czymś zupełnie innym, dopasowaniu astrologicznym, co odpowiada dobraniu się dwojga ludzi pod względem osobowości, intelektu, charakteru i fizyczności.
Ponieważ większość ludzi traktuje ezoterykę przez pryzmat horoskopu rodem z "Pani domu", nie jest w ogóle świadoma jak bardzo może nam pomóc w wyborze lub uniknięciu niewłaściwego wyboru znajomość podstawowych aspektów ezoterycznych zawartych w astrologii tradycyjnej, chińskiej czy numerologi.

Nie mam problemów z czytaniem. Odniosłam się stricte do Twoich słów. Jeśli ktoś wierzy w astrologię i magiczne dopasowanie wg znaków zodiaku czy innych wytycznych, łatwo może wpaść w pułapkę odrzucania innych tylko dlatego, ze porównanie wychodzi kiepsko, albo znak zodiaku nie pasuje.

Niekiedy widać jak kobieta, zodiakalna "wodniczka" zafascynowana jest mężczyzną zodiakalnym "skorpionem", silnie indywidualne osobowości w tym przypadku działają na siebie jak magnes, jednak prócz atomowego seksu, tych dwoje może nie wiele łączyć i przy pierwszej scenie zazdrości taka para doznaje negatywnego olśnienia...

Na znak zodiaku nie zwracam uwagi, bo najzwyczajniej nie wierzę w dopasowanie wg tego kryterium.

Moim zdaniem meżczyzna powienien być inteligentny i zaradny. Nic mnie bardziej od faceta nie odstrasza niż głupota i brak jaj życiowych. Kwestie wizualne zostawiam dla siebie, bo wiadomo, że pierwsze sekundy decydują czy nam się ktoś spodoba czy nie.
Arkadiusz Piotr Z.

Arkadiusz Piotr Z. sticky business

zastanawia mnie, że ktoś, kto na innym forum broni KK wierzy w astrologie, zodiaki itp... paranoja do kwadratu, a astrologia, zodiaki itp. to tylko zabawa, nic więcej.

konto usunięte

Arkadiusz Piotr Z.:
zastanawia mnie, że ktoś, kto na innym forum broni KK wierzy w astrologie, zodiaki itp... paranoja do kwadratu, a astrologia, zodiaki itp. to tylko zabawa, nic więcej.

uroki społecznościówek.
Benny K.

Benny K. Iluzjonista "Nie
słowa lecz czyny
mówią prawdę"-własne

Od zarania dziejow, czyli od Ewy...
to nie wina kobiet a tego palanta Adama, że się zgodził dać żebro ;D

konto usunięte

a czy ktoś z Państwo mile tu zgromadzonych ma " dosłowny udział " w takim partnerstwie z różnicą wieku?

konto usunięte

Joanna Kisman:
a czy ktoś z Państwo mile tu zgromadzonych ma " dosłowny udział " w takim partnerstwie z różnicą wieku?

Mła nie ale moja przyjaciółka ma męża starszego o 15 lat-bardzo udany związek z trójką pociech:).

konto usunięte

Wspaniale - uwielbiam jak coś jest potwierdzone klinicznie! wierze w szczęście niezależne od pogody .. swoją drogą też bym chciała się dochować trójki.

Jolanta I.:
Joanna Kisman:

Mła nie ale moja przyjaciółka ma męża starszego o 15 lat-bardzo udany związek z trójką pociech:).

konto usunięte

Potrzeby są najważniejsze, czyli wtedy gdy jedno i drugie szuka tego samego :)

Arkadiusz Piotr Z.:

No wlasnie przeciez 1 przykaznie mowi: Nie bedziesz miał Bogów cudzych przedemną.

Przeciw I Przykazaniu grzeszy ten, kto: oddaje cześć innym bogom, wierzy w zabobony, wróżby, czary, opuszcza codzienną modlitwę, lekceważy ją lub odmawia niedbale.

Jakoś to się kupy nie trzyma

Następna dyskusja:

GMO, petycja i dyskusja o t...

Wyślij zaproszenie do