Adam W.

Adam W. running machine

proponuję żebyśmy w tym wątku wpisywali to co możemy polecić innym, co jest niedrogie a dobrej jakości.. chodzi oczywiście o wszystko to co związane z bieganiem, buty, ciuchy, akcesoria, odżywki itp.

ja wrzucam pierwszą 10tkę, to co sam kupiłem, używam i jestem zadowolony :)
większość to Decathlon i ja naprawdę w nim nie pracuję :) chociaż mam kartę klienta, z fajnym zdjęciem biegaczy :)

1. popularna koszulka biegowa Deefuz Essential, 25 zł
http://www.decathlon.pl/koszulka-deefuz-essential-id_8...
2. spodenki Baggy Deefuz Essential (mam je na sobie na fotce obok), 30 zł
http://www.decathlon.pl/szorty-baggy-deefuz-essential-...
3. koszulka Tee-Good 50, mam ich kilkanaście, używam i do biegania i na siłownię, widzę że na stronie nie ma koloru białego, czarnego.. w sklepie jest .. 20 zł
http://www.decathlon.pl/koszulka-tee-good-50-id_815287...
4. bokserki Respi 50, są w dziale 'fitness', te z działu 'bieganie' są chyba podobne.. 25 zł
http://www.decathlon.pl/bokserki-respi-50-id_8169224.html
5. bluza Iso Essen, 3 razy tańsza niż podobna firmy z łyżwą :) 70 zł
http://www.decathlon.pl/koszulka-iso-essen-nieb-biaa-i...
6. świetna lekka przeciwdeszczowa kurtka/wiatrówka, Protect Comfort Wind, 70 zł
http://www.decathlon.pl/protect-comfort-wind-id_818438...
7. buty dla początkujących biegaczy za 60 zł, myślę że wielu z nas od nich zaczynało :) Ekiden 50 (chociaż ja mam poprzednią wersję, z niebieskimi elementami)
http://www.decathlon.pl/ekiden-50-id_8181520.html
8. dobre i tanie białko KFD, niecałe 40 zł za 750g, polecam wanilie i truskawkę :)
http://sklep.kfd.pl/kfd-100-whey-protein-p-2451.html
9. izotonik z biedronki, BeSport 1.50, zużywam co najmniej zgrzewkę tygodniowo (biegam z butelką)
http://www.promoceny.pl/detail/biedronka-napoj-izotoni...
10. izotonik z lidla, Siti IsoPower, też za 1.50, pojawił się niedawno, trochę inna butelka ale smak ten sam i składniki takie same więc pewnie ten sam producent co wyżejAdam W. edytował(a) ten post dnia 29.11.12 o godzinie 22:04

konto usunięte

Z tanich i dobrych rzeczy lubię wodę z miodem i sokiem z cytryny zamiast izotoników. Mniej chemii i dobre w smaku. (Niektórzy jeszcze solą - ja tylko na dłuższe dystanse, których ostatnio już nie pamiętam :))
Marcin S.

Marcin S. Konsultant /
Menedżer /
Freelancer

Generalnie ciuchy z Deca i Go Sport są nadzwyczaj dobrej jakości w porównaniu do ceny. I często dużo ładniejsze od bardziej markowych odpowiedników. Mam sporo tego i się sprawdza.

Nie polecam za to skarpet biegowych z Decathlonu, lepiej zainwestować w markowe.

Izotonik - dla mnie najlepszy deal to isostar w tabletkach. Inna sprawa, że od jakiegoś czasu nie używam Powerade i podobnych odkąd zauważyłem, że ich barwniki są rakotwórcze.

Ale najlepszy izotonik to taki, o którym pisze Dominik.

Czasem niezłe okazje ciuchowe trafiają się w Lidlu. Jakość przyzwoita (używam spodenek).
Sylwia Kalińska

Sylwia Kalińska Manager - Financial
Crime Compliance,
AML, French Speaker

hello,
właśnie zakupiłam w lidlu koszulkę termoaktywną, spodenki oraz bluzę:):) zapłaciłam ok 125 zł.
Dodałbym jeszcze Tchibo - ciuchy biegowe b solidne. Mam kilka i mogę polecić. szczególnie kurtka winterstop - świetna, aż jestem zaskoczony jakością. A dosłownie kilka groszy (w porównaniu z markowymi). Jednocześnie chroni przed deszczem - ostatnio przez 60 min :))

Zgadzam się co do skarpetek z Deca - jakość wątpliwa za takie pieniądze. reszta bardzo ok!

No i polecam wszelkiego rodzaju wyprzedaże i outlety markowe - ceny dużo łagodniejsze hehe
Joanna Gruszecka

Joanna Gruszecka Instruktor Fitness.
Instruktor
Kulturystyki. Trener
Perso...

ja powiem szczerze nie obczajam tych termoaktywnych ubrań. do lekkiego biegu ubieram koszulkę brubecka i na to softshell 4F. w trakcie treningu wszystko staje się mokre łacznie z softshellem i przykleja się do pleców. takie oto działanie koszulki za 150 zeta. próbowalam również opcji koszulka i bardzo cieńki polar. wszysko można wykrecać. biegam w okolicach 0 stopni. stwierdzam że odzież termoaktywna nie jest dla osob tak bardzo aktywnych jak ja.

acha. na stoku po 20 minutach zjazdow jestem jak lody bambino. zamrożona kompletnie, mimo że mam trzy warstwy termoaktywne na sobie. owa wspomniana koszulka brubecka, polar i kurtka killtec'a o dobrych parametrach.

konto usunięte

Sylwia Kalińska:
hello,
właśnie zakupiłam w lidlu koszulkę termoaktywną, spodenki oraz bluzę:):) zapłaciłam ok 125 zł.

Mi wystarczyła jarząca zielona bluza, od soboty w niej biegam (bardzo fajna) i tylko 33 zeta :)

konto usunięte

Podstawą dla mnie jest to, że wszystkie te ciuchy biegowe/sportowe są z materiału szybko schnącego. Po biegu lekka przepierka i za parę godzin już suche i gotowe do założenia :).
Marcin S.

Marcin S. Konsultant /
Menedżer /
Freelancer

Joanna Gruszecka:

stwierdzam że odzież termoaktywna nie jest dla osob tak bardzo aktywnych jak ja.

Spróbuj bielizny termoaktywnej IQ. Nie jest to okazja cenowa, ale jakość jest wysoka. Bo każdy produkt może być lepszy lub gorszy i nawet pozornie dobra marka (w tym wypadku: Brubeck) i wysoka cena nie dają gwarancji jakości.

Poza tym softshell / polar do biegania to zdecydowanie za gruby ubiór!Marcin S. edytował(a) ten post dnia 30.11.12 o godzinie 12:14
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Ciuchy termoaktywne to najlepsza rzecz jaką chyba wymyślono.
Jednak podczas intensywnego treningu koszulka taka nie nadąża wysychać (raczej logiczne w moim odczuciu), natomiast na bieżąco odprowadza wilgoć na zewnątrz i utrzymuje ciepłotę ciała czego nie dam nam zwykła bawełna.
Joanna Gruszecka

Instruktor
Kulturystyki. Trener
Perso...

Marcin S.:
Poza tym softshell / polar do biegania to zdecydowanie za gruby ubiór!

biegam pozno w nocy, w okolicach zera stopni. polar jest mega cienki - jakby druga koszulka. bieganie w jednej koszulce, na dodatek takiej ktora zaraz robi się mokra, byloby nie dobrym pomyslem.Joanna Gruszecka edytował(a) ten post dnia 30.11.12 o godzinie 12:47
A ja się tak zastanawiam, czy termoaktywna = oddychająca, bo moim zdaniem to nie to samo. No chyba, że się mylę :)

Do biegania zakładam oddychające koszulki, bluzy i jest ok. Pewnie, że się człowiek poci, ale dość szybko ubranie sobie z tym radzi no i nie ma wychłodzenia jak przy mokrej bawełnie.

A bielizna termo ma za zadanie utrzymać temp ciała przy niskiej intensywności ruchu, marsze, narty itp dlatego przy biegu sobie nie radzi z odprowadzaniem potu.

Zresztą nie wiem, może to jest to samo, chociaż jak patrze na strukturę materiału to jest kolosalna różnica, chociażby w gęstości tkania.
Więc jednak co innego myślę ...

Nie ubierać się za ciepło, oto rada podstawowa!

konto usunięte

Joanna Gruszecka:

Fajne instruktorki w tym Krakowie :))))
Joanna Gruszecka

Instruktor
Kulturystyki. Trener
Perso...

w tym sezonie zimowym na stok po prostu pojadę w swetrze z owczej welny, bo całą tą odzieżą termoaktywną jestem mega zawiedziona ;D
Krzysztof Wojciechowski

Krzysztof Wojciechowski Dyrektor Działu
Sprzedaży
TreningBiegacza.pl

Piotr Cieślak:
Joanna Gruszecka:

Fajne instruktorki w tym Krakowie :))))
I się gustownie ubierają ;P

Ja sobie nie wyobrażam biegania bez "oddychającej" odzieży. Nie ma nic gorszego niż przyklejona i mokra bawelniana koszulka. Z takim dyskomfortem ciężko się biega, szczególnie w zimne dni. A taki czas właśnie przed nami.

Sam zaopatruję się przeważnie w Decathlonie i Go-Sporcie z drobnymi wyjątkami. Rozsądna cena i dobra jakość. Odzież na zimowe bieganie zakupiłem w Tchibo. Pracuję tam, więc traktujcie to, jak chcecie, ale jestem z niej bardzo zadowolony.

Podstawa to rozsądny dobór rzeczy do panującej temperatury. Gdy biegamy ubieram się tak, jakby bylo o 10C więcej. Uczucie chłodu mija po pierwszym kilometrze. No i dbam, aby nie zmarzły nam "końcówki": dłonie, głowa, a także szyja, bo tam tracimy najwięcej ciepła :)

Zestaw: rękawiczki, czapka + hustka funkcyjna nakładana przez glowę kupiłem w Decathlonie za bodajże 90zł i sprawdza się świetnie.
Sylwia  Zajdel-Goleniows ka

Sylwia
Zajdel-Goleniows
ka
Marketing, PR,
komunikacja

wrzuce swoje 3 grosze - 2 razy zdarzylo mi sie ubrac za cieplo (polar) i jak sie okazalo te 2 biegi byly rekordowe ;)))

ps. nie odchorowalam
Krzysztof Wojciechowski

Krzysztof Wojciechowski Dyrektor Działu
Sprzedaży
TreningBiegacza.pl

Sylwia Z.:
wrzuce swoje 3 grosze - 2 razy zdarzylo mi sie ubrac za cieplo (polar) i jak sie okazalo te 2 biegi byly rekordowe ;)))

ps. nie odchorowalam
Ja wczoraj się przegrzałem i na rekordy ochoty nie miałem :]
I widzę, że sporo ludzi ma problem z dobraniem ubioru. Wczoraj mijałem dwie osoby uzbrojone po zęby: czapki, rękawiczki i spuchnięte kurtki. Ja na spacer bym się tak nawet nie ubrał. Chyba, że to miało czemuś służyć i po Twoim wpisie Sylwio mogę się domyślać ;]
Marcin S.

Marcin S. Konsultant /
Menedżer /
Freelancer

Joanna Gruszecka:
Marcin S.:
Poza tym softshell / polar do biegania to zdecydowanie za gruby ubiór!

biegam pozno w nocy, w okolicach zera stopni. polar jest mega cienki - jakby druga koszulka. bieganie w jednej koszulce, na dodatek takiej ktora zaraz robi się mokra, byloby nie dobrym pomyslem.

Nie mówię, żeby biegać w jednej. Ale na zero stopni zdecydowani wystarczy bielizna termoaktywna + koszulka z długim rękawem. Jak wieje, to ew cienka biegowa kurtka (bardzo cienka).
Marcin S.

Marcin S. Konsultant /
Menedżer /
Freelancer

Krzysztof Wojciechowski:

Gdy biegamy ubieram się tak, jakby bylo o 10C więcej.

Bym rzekł nawet: 15-20 stopni.
Marcin S.

Marcin S. Konsultant /
Menedżer /
Freelancer

Sylwia Z.:

To proste, tak ci było źle i gorąco, że chciałaś jak najszybciej skończyć. Stąd rekordy :>

Następna dyskusja:

Gdzie buty w dobrej cenie w...

Wyślij zaproszenie do