Temat: Ogłoszenia, perełki takie no :))
dawid pochopien:
Najlepszy jest ten fragment:
"Osoba, której logo zostanie wybrane ( (jeżeli w ogóle jakieś zostanie wybrane i spełni nasze oczekiwania) zostanie nagrodzone kwotą 300 zł."
Czyli generalnie znowu sobie za darmo ktoś uruchamia fabrykę pomysłów. Super.
czemu?... , podobno dostali kilkadziesiąt zgłoszeń , więc jednak niektórzy robią za 300 zł takie rzeczy...
Chodzi o to, że z góry zastrzegają sobie, że żadne logo może nie zostać wybrane, więc de facto nikt może tych pieniędzy nie zobaczyć, a organizator konkursu będzie miał w szufladzie kilkadziesiąt projektów za free. Bardzo to sprytne. Normalnie, gdyby miał zapłacić za wszystkie te projekty, wydałby mnóstwo kasy. Nie wiem komu się chce pracować na zasadzie "postaram się, to może mi zapłacą" i to jeszcze w przypadku, gdy kwota jest po prostu śmieszna.
Nie wiem dlaczego takie praktyki nie dziwią w tej branży. Gdyby było ogłoszenie "Ogłaszam konkurs dla firm budowlanych na najładniejszy dom mieszkalny. Nagroda 30 tys. Zastrzegamy sobie prawo do nie wyłonienia zwycięzcy. Domy należy budować na wskazanej przez nas działce." Jak myślisz, ile firm by przystąpiło do takiego konkursu?