Magda
Kawala
Własciciel, Własna
DG
Temat: Opieka nad synem a brak odmowy wypłaty zwolnienia...
Witam!!!Mam mały problem, otóż w kwietniu 2011 roku byłam na zwolnieniu - opieka nad synem, ponieważ zapłaciłam składki w lutym i marcu 2011 r po terminie, wypadłam z chorobowego, jest to moja pierwsza działalność i nie wiedziałam że jak się spóźnie jeden lub dwa dni, to będzie taki efekt i że trzeba pisać pismo o ponowne przywrócenie, nie patrzyłam także na konto bankowe czy te pieniądze przyszły. W listopadzie znów musiałam iśc na zwolnienie i będąc w ZUSie pani poinformowała mnie że nie należy mi się wypłata chorobowego, bo ja z niego wypadłam i jak dostane zgode to mi wypłaca,odrazu napisałam pismo i pierwsze przyszło w grudniu odmowne ze wzgledu na to iz w kwietniu odprowadzilam składki pomniejszone o zwolnienie, a powinnam zapłacic w całości i jak dostane wypłate dopiero zrobić korekte,wiec poprawiłam i napisałam, przyszło wczoraj że przywrócili mi składki od 02,03,04.... 2011r czyli wszystkie do grudnia. Ale pani w zasiłkach powiedziała że już nie należy mi się wypłata zwolnienia za Kwiecień, bo mineło 6 mc od pisma o przywrócenie terminu,gdybym złozyła je w pażdzierniku, tak przypuszczam nalezała by mi się wypłata. Czy tak naprawdę jest, bo jak dzwoniłam do innego zusu, powiedziano mi że powinni mi wypłacić, a tutaj pani rozpatrująca moj zasiłek się nie zgodziła, co w takim wypadku zrobic??? Prosze o pomoc ???