Bartosz J.

Bartosz J. Jest tylko jeden
szef. Klient. On
może zwolnić każdego
w ...

Temat: Oddziały WF-MAG

Witam serdecznie,

poszukuje pomocy i informacji przy wprowadzeniu wf-maga w oddziałach.

W siedzibie posiadamy wf-maga biznes i w tym roku otwieramy dwa odziały.

Zależy nam na szybkim i łatwym przepływie danych i dokumentów.

Czy przy takim układzie siedzibę traktujemy jako serwer główny? i oddziały łączą się z nim za pośrednictwem internetu? Czyli dokupujemy kolejne dwa stanowiska?

I czy w firmie posiadamy wgląd do wszystkich danych w oddziałach- stany magazynowe, dokumenty wystawione? I czy przesunięcia między nimi możemy dokonać przez internet? Oraz czy istnieje możliwość przypisania i ograniczenia funkcji programu dla wf-mag? Np aby oddział mógł tylko wystawiać wybrane rodzaje dokumentów?

Oraz czy istnieje możliwość import danych z excela do wf-maga? Chodzi mi o to, że kierowcy wpisują dane w pliku excel powiedzmy z 10 dni, arkusz generuje później w zakładce dane do faktury z sumą sprzedanych produktów, a wf-mag pobiera z pliku dane i na ich podstawie generuje fv? Jest to dla nas alternatywa dla łatwiejszego prowadzenia oddziałów. Bartosz Jaworski edytował(a) ten post dnia 29.01.12 o godzinie 21:23
Szymon M.

Szymon M. Kierownik działu IT

Bartosz Jaworski:

Przykładowy scenariusz:

1. W siedzibie głównej stoi serwer baz danych wraz z rolą terminala.
2. Siedziba jest spięta z oddziałami VPN-em (IPsec)
3. Użytkownicy z oddziałów łączą się do serwera terminali poprzez "Podłączenie pulpitu zdalnego" (mstsc.exe) i pracują na wspólnej bazie, ale różnych magazynach.

I czy w firmie posiadamy wgląd do wszystkich danych w oddziałach- stany magazynowe, dokumenty wystawione? I czy przesunięcia między nimi możemy dokonać przez internet? Oraz czy istnieje możliwość przypisania i ograniczenia funkcji programu dla wf-mag? Np aby oddział mógł tylko wystawiać wybrane rodzaje dokumentów?

Wszystko to da się osiągnąć poprzez uprawnienia
Administrator => Uprawnienia użytkownikówSzymon M. edytował(a) ten post dnia 29.01.12 o godzinie 22:35
Krzysztof Stachyra

Krzysztof Stachyra Szef Wydziału
Produkcji Systemów
Handlowo-Magazynowyc
h i ...

Co do importu z pliku można by dorobić taką funkcję w oparciu o zewnętrzny moduł importu pod warunkiem, że dane są jakoś sensownie wprowadzane. W tym temacie najlepiej podesłać przykładowy plik z danymi do działu serwisu i poprosić o analizę czy da się to wykonać. Będzie to zewnętrzna funkcja więc jest ona dodatkowo płatna.
Łukasz Gaj

Łukasz Gaj Specjalista ds.
oprogramowania,
Partnerss Co.

Bartosz Jaworski:

Oraz czy istnieje możliwość import danych z excela do wf-maga? Chodzi mi o to, że kierowcy wpisują dane w pliku excel powiedzmy z 10 dni, arkusz generuje później w zakładce dane do faktury z sumą sprzedanych produktów, a wf-mag pobiera z pliku dane i na ich podstawie generuje fv? Jest to dla nas alternatywa dla łatwiejszego prowadzenia oddziałów.

A może rozważyć opcję WF-Mag Mobile 2 dla kierowców?
http://www.assecobs.pl/wapro/pl/358

Pozdrawiam
Mariusz Dobrzelewski

Mariusz Dobrzelewski właściciel MD-SOFT

Witam

Zdecydowanie opcja z pracą na wspólnej bazie danych i łączenie się oddziałów przez siec internet.

(dokładnie tak jak pisał kolega wyżej)

Dla kierowców oczywiście WF-Mag Mobile 2 - dokładnie do tego celu system ten został stworzony !!!

(dokładnie tak jak pisał kolega wyżej)

Pozdrawiam

Mariusz Dobrzelewski
http://md-soft.pl
Bartosz J.

szef. Klient. On
może zwolnić każdego
w ...

Mam jeszcze jedno pytanie, nie chcę zakładać kolejnego tematu aby nie zaśmiecać forum.

Mam jeszcze pytanie bo chcę zostać przy programach WF, chodzi mi odnośnie WF CRM.

Czy daje on taką funkcję, że ustalam np dwa razy w tygodniu przypomnienie o kontakcie z klientem w celu przyjęcia zamówienia?

Np w pon zadzwoń do klientów xyz, w czwartek też... i tak w pętli bez końca? Oraz jak to się ma do powiązania do wf-maga i zapisania w nim zamówień ?

Z góry przepraszam za kłopotliwe pytania :) oraz dziękuje za odpowiedź na poprzednie :)
Bartosz J.

szef. Klient. On
może zwolnić każdego
w ...

Witam,

Próbuje doszukać się w WF-CRM zadań cyklicznych np telefon, i nie wiem czy system tego nie posiada, czy źle szukam?

Wyślij zaproszenie do