Tomasz
B.
mgr fizjoterapii,
mgr filologii
polskiej;
Fizjopedia.pl; ...
Temat: O Fizjoterapii Polskiej po roku
Minął rok, odkąd napisałem na forum o stowarzyszeniu Fizjoterapia Polska, że w ciągu roku nie będzie o nim, ani słychu, ani widu (vide: http://www.goldenline.pl/forum/1644788/stowrzyszenie-f....Jakiś czas temu, na przekór moim publicznie głoszonym sceptycyzmie wobec działań FP, zostałem przez aktywnie działających członków tegoż stowarzyszenia zaproszony do wygłoszenia wykładu na organizowanej przez nich w Szczecinie konferencji podologicznej na temat mojej metody funkcjonalnej terapii koślawości palucha (FPC).
Konferencja odbyła się 24 września br. i przygotowana była z niezwykłą dbałością i profesjonalizmem, a uczestnictwo w niej darmowe. Kto nie był, a mógł być, niech żałuje do końca życia.
Wspólna, długa rozmowa w przemiłym, kameralnym gronie (celowo nie wymieniam nazwisk, gdyż nie wiem, czy mogę czynić to bez ich wiedzy) przekonała mnie nie tylko o sensownych intencjach FP, ale i całkiem ciekawych, podejmowanych działaniach na rzecz rozwoju polskiej fizjoterapii. Nie wiem, jacy są inni członkowie FP, ale dzięki takim osobom jak Radek i Jacek, widzę losy naszego środowiska zawodowego w o wiele jaśniejszych odcieniach.
Miłym uczuciem jest mieć rację. Jednak jeszcze większą radość odczuć można z weryfikacji błędnych przekonań. Bardzo cieszę się, że się pomyliłem.