Adrianna
B.
The hardest thing to
learn in life is
which bridge to
cro...
Temat: Dress Code-kiedy łamać zasady?
Bartosz B.:Bartoszu - przeczytałam cały wątek. I nadal są to dla mnie brednie,. Niby odnosisz się do kultury anglosaskiej (niemniej z treści to nie wynika) - z tego co się orientuję, w UK dzieci też noszą krótkie spodenki :)
Adrianna B.:Moja odpowiedź była skierowana do konkretnej innej wypowiedzi i jakbyś przeczytał obie to pewnie już nie byłyby to takie brednie...
Bartosz B.:
...tylko trzeba właśnie zwrócić uwagę na inną kulture i kształtowanie świadomości DC od małego. U nas dzieciaki ciągle ganiają w krótkich spodenkach i przez całe lata są do tego przyzwyczajone i tu nagle, już dorośli ludzie, idą do pracy gdzie muszą się przyzwyczaić do noszenia garnituru i to nie jest dla nich ani wygodne ani fajne.
Błagam, co za brednie, ze tak dosadnie powiem. Czyli w innych krajach dzieci biegają od początku tylko i wyłącznie w garniturach - co by je od małego przyzwyczajać??
ba, nawet szkolne mundurki miewają w zestawie szorty:
choć nieprzeczę - mają też zestawy z długimi.
edid - dodam jescze, żeby ukazać brak logiki w twoim rozumowaniu - nasze pokolenie też nosiło mundurki (czyli de facto UNIFORM - jakim jest też garnitur w pracy), więc powinno byc przyzwyczajone. Adrianna Buszka edytował(a) ten post dnia 31.05.11 o godzinie 11:41