Damian W.

Damian W. QA Engineer

Temat: co się dzieje w III RP

Dariusz M.:
Stosując logikę pisowską - obstawiałbym że za tą akcją ABW stoi jakiś zwolennik pisu, który w ten sposób (działając lege artis) świadomie podkłada nogę PO i Tuskowi.
Przecież PO nie wymieniło całego ABW przez te 3,5 roku - na pewno jakaś piąta kacza kolumna się tam ukryła ;)
Pracujesz Pan u Niesiołowskiego czy co?? takich bzdur jakie Pan wypisuje aż szkoda czytać , żadnych argumentów, faktów tylko bezsensowne ujadanie .
Dariusz M.

Dariusz M. Kadra zarządzająca

Damian Wittchen:
Pracujesz Pan u Niesiołowskiego czy co?? takich bzdur jakie Pan wypisuje aż szkoda czytać , żadnych argumentów, faktów tylko bezsensowne ujadanie .
Co się Pan tak unosi?
Po pierwsze - za obrażanie poza ringiem może Pan wylecieć z grupy i nawet karta pisowskiej historii i skan dowodu Panu nie pomoże.
Po drugie - emotikonek Pan nie rozumie?
Po trzecie - wątek jest sądząc po treściach żartobliwy więc staram się dostosować
Więcej dystansu do siebie!

PS: jak Pan sądzi, ilu zwolenników pisu pracuje w ABW, ponad poziomem zwykłego oficera - tyle ile pokazują sondaże (przyjmijmy 25%), więcej czy mniej?
I proszę odpowiedzieć a nie odwracać kota ogonem do góry SZOK! i obrażać dyskutantó.
Jak Pan nie ma nic do powiedzenia poza obrzucaniem błotem to zawsze może Pan nic nie mówić.
Adam S.

Adam S. e-commerce

Damian Wittchen:
Dariusz M.:
Stosując logikę pisowską - obstawiałbym że za tą akcją ABW stoi jakiś zwolennik pisu, który w ten sposób (działając lege artis) świadomie podkłada nogę PO i Tuskowi.
Przecież PO nie wymieniło całego ABW przez te 3,5 roku - na pewno jakaś piąta kacza kolumna się tam ukryła ;)
Bo to stary manipulant - kilka wypowiedzi wcześniej napisał, że Seremet to człowiek LK bo ten podpisał jego nominacje :) On do gazowni pasuje jak ulał.
Dariusz M.

Adam S.:
Bo to stary manipulant - kilka wypowiedzi wcześniej napisał, że Seremet to człowiek LK bo ten podpisał jego nominacje :) On do gazowni pasuje jak ulał.
Kilka wypowiedzi wcześniej niepowtarzalna p. Magda posiłkowała się p. Seremetem w kwestii wyborów dwudniowych - więc skoro taki z niego ekspert i kryształ że aż kaczyści się zachwycają - to znaczy że Kamiński kłamie. No chyba że Kamiński mówi prawdę - wtedy Seremet kłamie a zatem jego opinie o wyborach można sobie wsadzić w buty.
Z której strony się kaczka nie obróci to dupa zawsze z tyłu - jak to mówią kacze kłamstwo ma krótkie nogi :) Vide afera bilbordowa, vide doktor G. otd.

To że Pan nie rozumie tego co Pan czyta (lub świadomie przekręca czyjeś wypowiedzi) to już Pan niejednokrotnie udowodnił - napisałem że Kaczyński go mianował a nie że był jego człowiekiem, ale co tam, jesli fakty nie pasują do tezy - tym gorzej dla faktów ;)
Adam S.

Adam S. e-commerce

Dariusz M.:
Adam S.:
Kilka wypowiedzi wcześniej niepowtarzalna p. Magda posiłkowała się p. Seremetem w kwestii wyborów dwudniowych - więc skoro taki z niego ekspert i kryształ że aż kaczyści się zachwycają - to znaczy że Kamiński kłamie.
Logika godna gazowni.
No chyba że Kamiński mówi prawdę - wtedy Seremet kłamie a zatem jego opinie o wyborach można sobie wsadzić w buty.
W sprawi wyborów wypowiedział się w świetle litery prawa. Konstytucja mówi, że wybory odbywają się w dniu wolnym od pracy. Abstrahując już od tego czy mogą to być dwa dni nic zmienia faktu, że sobota nie jest z mocy ustawy dniem wolnym od pracy. Chyba, że PO ma na myśli dwie kolejne niedziele.
Z której strony się kaczka nie obróci to dupa zawsze z tyłu - jak to mówią kacze kłamstwo ma krótkie nogi :) Vide afera bilbordowa, vide doktor G. otd.
Odnośnie Dr. G to nie jest wszystko takie jasne:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9589370...

To że Pan nie rozumie tego co Pan czyta (lub świadomie przekręca czyjeś wypowiedzi) to już Pan niejednokrotnie udowodnił - napisałem że Kaczyński go mianował a nie że był jego człowiekiem, ale co tam, jesli fakty nie pasują do tezy - tym gorzej dla faktów ;)Adam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 19:27
Dariusz M.

Adam S.:
Dariusz M.:
Adam S.:
Kilka wypowiedzi wcześniej niepowtarzalna p. Magda posiłkowała się p. Seremetem w kwestii wyborów dwudniowych - więc skoro taki z niego ekspert i kryształ że aż kaczyści się zachwycają - to znaczy że Kamiński kłamie.
Za taką logikę dostaje się ordery od gazowni.
No chyba że Kamiński mówi prawdę - wtedy Seremet kłamie a zatem jego opinie o wyborach można sobie wsadzić w buty.

To że Pan nie rozumie tego co Pan czyta (lub świadomie przekręca czyjeś wypowiedzi) to już Pan niejednokrotnie udowodnił - napisałem że Kaczyński go mianował a nie że był jego człowiekiem, ale co tam, jesli fakty nie pasują do tezy - tym gorzej dla faktów ;)
Celowo zacytowałem całą wypowiedź bo tylko w kontekście widać kwintesencję kaczyzmu :)
"merytoryka" (nie mylić z merytoryką)
"logika" (nie mylić z logiką)
"kultura dyskusji" (nie mylić z kulturą)

A świstak leży ogonem do góry
SZOK!
Po 22 złote za kilogram!
:)
Adam S.

Adam S. e-commerce

Dariusz M.:
Adam S.:
Dariusz M.:
Adam S.:
Za taką logikę dostaje się ordery od gazowni.

Celowo zacytowałem całą wypowiedź bo tylko w kontekście widać kwintesencję kaczyzmu :)
"merytoryka" (nie mylić z merytoryką)
"logika" (nie mylić z logiką)
"kultura dyskusji" (nie mylić z kulturą)

A świstak leży ogonem do góry
SZOK!
Po 22 złote za kilogram!
:)

Proszę o konkretne zarzuty co tej wypowiedzi (merytoryka, logika, kultura):
moja wypowiedź:
W sprawi wyborów wypowiedział się w świetle litery prawa. Konstytucja mówi, że wybory odbywają się w dniu wolnym od pracy. Abstrahując już od tego czy mogą to być dwa dni nic zmienia faktu, że sobota nie jest z mocy ustawy dniem wolnym od pracy. Chyba, że PO ma na myśli dwie kolejne niedziele.

Tu mamy za to na prawdę z kulturą wręcz wzorcową.
Kadra zarządzająca napisała:
"Z której strony się kaczka nie obróci to dupa zawsze z tyłu"

PS. Z doktorem G radziłbym się wstrzymać jeszcze chwilę
Po opinii biegłego z Austrii znany kardiochirurg dr Mirosław G. może usłyszeć zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci pacjenta - donosi "Rzeczpospolita".
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9589370...Adam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 19:30
Dariusz M.

Adam S.:
moja wypowiedź:

Po opinii biegłego z Austrii znany kardiochirurg dr Mirosław G. może usłyszeć zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci pacjenta - donosi "Rzeczpospolita".

Ależ proszę uprzejmie, tak wolę ;)

merytoryka i kultura DYSKUSJI (raczył Pan pominąć to słowo manipulując tradycyjnie) Pana wypowiedzi - jakieś brednie o jakiejś gazowni (???) - w skali 1-10 - 0 (ZERO)
logika - skoro nie było merytoryki - to i logika 0

Co do reszty:

mgr Seremet się wypowidział bo każdemu wono - z tym że mam większe przekonanie do wypowiedzi na ten temat uznanych profesorów prawa, konstytucjonalistów:

A jednak w marcu br., wypowiadając się dla Polskiej Agencji Prasowej, prof. Piotr Winczorek wyraził pogląd, że dwudniowe wybory nie naruszają ustawy zasadniczej. W jego opinii przepis mówiący, że prezydent wyznacza wybory "na dzień wolny od pracy", kładzie nacisk nie na liczbę pojedynczą słowa "dzień", ale na to, że ma to być dzień wolny od pracy – tak aby zachowana została zasada powszechności wyborów. "Konstytucja nie mówi: jeden dzień wolny od pracy" – podkreślił.

Prof. Marek Chmaj ze Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej także popiera konstytucyjność wyborów dwudniowych, głosząc, że "dzień wyborów to ten dzień, kiedy kończymy głosować, otwieramy komisyjnie urny, zaczynamy liczyć głosy. (...) Natomiast samo głosowanie jest czynnością techniczną, możemy głosować i de facto głosujemy wcześniej w wielu sytuacjach" – powiedział Chmaj, wskazując na głosowanie za oceanem, gdzie odbywa się ono kilka lub kilkanaście godzin wcześniej niż w Polsce, a także wybory korespondencyjne.

niż do doktorów czy magistrów prawa jak p. Seremet :)

Przeciw konstytucyjności wyborów dwudniowych występuje za to dr Ryszard Piotrowski. Wskazuje on, że skoro ustawa zasadnicza wyraźnie mówi o "dniu", to nie powinno się tego rozumieć w inny sposób. A wprowadzanie praktyki wyborczej sprzecznej z jednoznacznym zapisem konstytucji, nawet w imię wartości zasady powszechności wyborów, musi budzić sprzeciw. W opinii doktora Piotrowskiego określeń jednoznacznych zawartych w tekście ustawy zasadniczej nie należy zmieniać w drodze tworzenia ich luźnych wykładni.

Pisze o tym - o dziwo - p. Semka, którego poglądy na temat PO są raczej dobrze znane
http://www.rp.pl/artykul/654804.html

Tekst o obracaniu się i dupie zawsze z tyłu - jest mocno osadzony w popkulturze, nie ma nic wspólnego z kulturą lub jej brakiem ;)

Co do dr G. - radziłbym się wstrzymac i przeycztać co napisałem - bo znowu Pan przekręca (to już się staje nunde) - Ziobro nie przepraszał za NIEUMYŚLNE spowodowanie śmierci - tylko za to że bezpodstawnie oskarżył człowieka o działanie UMYŚLNE.
A jak przepraszał - to widzieliśmy ;)
Tchórz i człowiek bez honoru.
Zwykłe Zero. Jak nie lubię Milera z jego 'cynicznym uśmieszkiem' - tak tu trafił w sedno.
Adam S.

Adam S. e-commerce

Dariusz M.:
Adam S.:
moja wypowiedź:

Ależ proszę uprzejmie, tak wolę ;)

merytoryka i kultura DYSKUSJI (raczył Pan pominąć to słowo manipulując tradycyjnie) Pana wypowiedzi - jakieś brednie o jakiejś gazowni (???) - w skali 1-10 - 0 (ZERO)
logika - skoro nie było merytoryki - to i logika 0

Co do reszty:

mgr Seremet się wypowidział bo każdemu wono - z tym że mam większe przekonanie do wypowiedzi na ten temat uznanych profesorów prawa, konstytucjonalistów:

A jednak w marcu br., wypowiadając się dla Polskiej Agencji Prasowej, prof. Piotr Winczorek wyraził pogląd, że dwudniowe wybory nie naruszają ustawy zasadniczej. W jego opinii przepis mówiący, że prezydent wyznacza wybory "na dzień wolny od pracy", kładzie nacisk nie na liczbę pojedynczą słowa "dzień", ale na to, że ma to być dzień wolny od pracy – tak aby zachowana została zasada powszechności wyborów. "Konstytucja nie mówi: jeden dzień wolny od pracy" –
Dla mnie autorytetem nie są nazwiska. Dla mnie wiążące jest to co mówi Konstytucja RP oraz odpowiednie ustawy a mówią że:

"Wybory do Sejmu i Senatu zarządza Prezydent Rzeczypospolitej nie później niż na 90 dni przed upływem 4 lat od rozpoczęcia kadencji Sejmu i Senatu, wyznaczając wybory na dzień wolny od pracy"
Sobota nie jest ustawowo dniem wolnym od pracy.
Żaden Winczorek, Tusk czy Komorowski tego nie zmieni. Koniec kropka.

Pisze o tym - o dziwo - p. Semka, którego poglądy na temat PO są raczej dobrze znane

Tekst o obracaniu się i dupie zawsze z tyłu - jest mocno osadzony w popkulturze, nie ma nic wspólnego z kulturą lub jej brakiem ;)

Co do dr G. - radziłbym się wstrzymac i przeycztać co napisałem - bo znowu Pan przekręca (to już się staje nunde) - Ziobro nie przepraszał za NIEUMYŚLNE spowodowanie śmierci - tylko za to że bezpodstawnie oskarżył człowieka o działanie UMYŚLNE.
Ziobro powiedział że "przez tego pana już nikt nie umże". Czy G spowodował to umyślnie czy nie umyślenie ale spowodował i jest sprawcą i Ziobro miał prawo tak powiedzieć.

Gdzie tu jest określenie umyślności bo chyba jako człowiek światły i wykształcony przyzna Pan, że można kogoś pozbawić życia nie umyślnie, np. przez błąd w sztuce?
"Już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie"Adam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 20:40

konto usunięte

Adam S.:
[...]
Ziobro powiedział że "przez tego pana już nikt nie umże". Czy G spowodował to umyślnie czy nie umyślenie ale spowodował i jest sprawcą i Ziobro miał prawo tak powiedzieć.

No i wtopa, Adasiu, wtopa podwójna...

"Umżeć" z pewności nikt nie "umże", co najwyżej "umrze".
To po pierwsze.

Po drugie - magister Ziobro ewidentnie zasugerował, że dr Galicki pozbawiał życia pacjentów, bowiem wierny cytat brzmiał:

http://www.youtube.com/watch?v=vNGkRKCpDgY

P.S.
A wystarczyło wstawić link i podwójnego wstydu by nie było ;)Maciej Piechocki edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 20:39
Adam S.

Adam S. e-commerce

Maciej Piechocki:
Adam S.:
[...]

No i wtopa, Adasiu, wtopa podwójna...

Rozumiem, że zabrakło argumentów bo tematem nie jest moja dysekcja tylko wybory i Ziobro.
Ale nie ważne. To co odniesiesz się do tematu merytorycznie?

PS. Stara sprawdzona zasada kiedy skończą się argumenty - znaleźć byle pretekst i zagłuszyć główny temat.

PS. W szeregach PO i jej zwolenników czymś normalnym jest nabijanie się z ludzi niepełnosprawnych, chorych wiec co tam moja dysekcja, w życiu mi nie przeszkadza a uwagami takich jak ty co najwyżej można się brzydzić bo na pewno nie przejmować :) Taki już system wartościAdam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 20:50
Dariusz M.

Adam S.:
Dla mnie autorytetem nie są nazwiska. Dla mnie wiążące jest to co mówi Konstytucja RP oraz odpowiednie ustawy a mówią że:

"Wybory do Sejmu i Senatu zarządza Prezydent Rzeczypospolitej nie później niż na 90 dni przed upływem 4 lat od rozpoczęcia kadencji Sejmu i Senatu, wyznaczając wybory na dzień wolny od pracy"
A konstytucję to nam Bóg zesłał na kamiennych tablicach czy może odkopaliśmy w piramidzie?
Bo coś mi się wydaje że pisali ją właśnie PROFESOROWIE PRAWA i KONSTYTUCJONALIŚCI którym mgr Seremet oraz p. Adam S. (z całym szacunkiem) nie dorastają do pięt.
Skoro nawet ci panowie nie są zgodni - to niestety żaden "koniec i kropka".
Choćby Pan na rzęsach stawał i powtarzał to kłamstwo setki razy ;)
Ja potrafię UCZCIWIE powiedzieć że nie jestem ekspertem konstytucjonalistą w związku z czym czekam cierpliwie na orzeczenie Trybunału Stanu. Jak powiedzą że do dwudniowych wyborów potrzebna jest zmiana konstytucji - to tym bardziej będę zachęcał do głosowania na PO żeby taką zmianę mogli wprowadzić, dysponując większością sejmową.

A co do Ziobry to już mnie p. Maciej wyręczył...
Dariusz M.

Adam S.:
PS. Stara sprawdzona zasada kiedy skończą się argumenty - znaleźć byle pretekst i zagłuszyć główny temat.
W tym jest Pan rzeczywiście domorosłym ekspertem :)

PS: od kiedy jest Pan w PO? Bo pamiętam jak Pan "łacha" darł z "bulu i nadzieji".
Ładnie się tak nabijać z dyslektyka? :PDariusz M. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 20:52

konto usunięte

Adam S.:
[...]

Dysleksja - niezła ucieczka od przyłapania na kłamstwie i manipulacji ("umrzeć" to niby to samo co "pozbawić życia"...?)

Proponuję zajrzeć do słownika, zapoznać się z sensem poszczególnych określeń, zapoznać się z hasłem "kontekst wypowiedzi", pogłówkować, wyciągnąć wnioski
.

Tyle w kwestii "merytorycznej" rozmowy z małoletnim.

P.S.
To doprawdy żałosne, że ktoś kto zasłynął chodnikową elegancją dyskusji i regularnym komplementowaniem rozmówców, ktoś kto lekko szargał imieniem krewnych rozmówcy w trakcie "dyskusji" z nim dzisiaj próbuje teraz poruszyć cudze sumienie i kreować się na ofiarę... ;)
Jak to szło? Stara sprawdzona zasada - znaleźć byle pretekst i zagłuszyć główny temat???Maciej Piechocki edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 20:53
Adam S.

Adam S. e-commerce

Dariusz M.:
Adam S.:

A konstytucję to nam Bóg zesłał na kamiennych tablicach czy może odkopaliśmy w piramidzie?
Bo coś mi się wydaje że pisali ją właśnie PROFESOROWIE
A teraz opowiadają w mediach co innego niż napisali :)
Widzę nie ma sensu ta dyskusja...
PRAWA i KONSTYTUCJONALIŚCI którym mgr Seremet oraz p. Adam S. (z całym szacunkiem) nie dorastają do pięt.
Skoro nawet ci panowie nie są zgodni - to niestety żaden "koniec i kropka".
Choćby Pan na rzęsach stawał i powtarzał to kłamstwo setki razy ;)
Ja potrafię UCZCIWIE powiedzieć że nie jestem ekspertem konstytucjonalistą w związku z czym czekam cierpliwie na orzeczenie Trybunału Stanu. Jak powiedzą że do dwudniowych wyborów potrzebna jest zmiana konstytucji - to tym bardziej będę zachęcał do głosowania na PO żeby taką zmianę mogli wprowadzić, dysponując większością sejmową.

A co do Ziobry to już mnie p. Maciej wyręczył...

Uwagą dotyczącą mojej dysekcji? Super! :))))Adam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 20:53
Dariusz M.

Adam S.:
Uwagą dotyczącą mojej dysekcji? Super! :))))
Sam Pan się czepił własnego kalectwa - p. Maciej wyraźnie Panu wykazał że Pan kłamał co do Ziobry
Ale to Panu nie na rękę ;) więc lepiej odwracać tego biednego kota ogonem do góry SZOK!
Zeby się Panu nie porzeygał od tego obracania!

konto usunięte

Adam S.:
[...]
PS. W szeregach PO i jej zwolenników czymś normalnym jest nabijanie się z ludzi niepełnosprawnych[...]

Adasiu,
Ty mały hipokryto!
Obecnie nie masz tu konkuretna w dziedzinie spefycznej jakości dyskusji i relacji z oponentami!
Nie masz konkurencji!
Więc daruj ten pokaz fałszywej obrazy majestatu i odnieś się do (Twój postulat!) spraw merytorycznych:

http://www.youtube.com/watch?v=vNGkRKCpDgY

P.S.
I jeszcze jedno - nie ściemniaj nauczycielowi z wykształcenia, że masz dysleksję, bo błędy tego rodzaju akurat ja (i to nie tylko z racji wykształcenia) potrafię wychwycić!
Dyslektyk robi błędy rutynowo. Ty zaliczyłeś powyższym przykładem zwyczajną, incydentalną wtopę. Zabawną wtopę!
Miej litość - nie rób wstydu i nie piernicz o dysleksji!Maciej Piechocki edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 21:01
Adam S.

Adam S. e-commerce

Rozumiem, że w związku brakiem merytorycznego komentarza przyznajecie, że sobota nie jest ustawowo dniem wolnym od pracy? Czy wg was jest jednak inaczej?Adam Szwarc edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 21:06
Adam S.

Adam S. e-commerce

Co do Ziobry raz jeszcze:

"Kadra zarządzająca" raczyła oznajmić, że Ziobro oskarżył doktora o UMEYŚLNE spowodowanie śmierci.

Proszę wskazać zarzut umyślności w tym co powiedział.
"Już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie"Adam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 21:10
Adam S.

Adam S. e-commerce

Dariusz M.:
Co do reszty:

A jednak w marcu br., wypowiadając się dla Polskiej Agencji Prasowej, prof. Piotr Winczorek wyraził pogląd, że dwudniowe wybory nie naruszają ustawy zasadniczej. W jego opinii przepis mówiący, że prezydent wyznacza wybory "na dzień wolny od pracy", kładzie nacisk nie na liczbę pojedynczą słowa "dzień", ale na to, że ma to być dzień wolny od pracy – tak aby zachowana została zasada powszechności wyborów. "Konstytucja nie mówi: jeden dzień wolny od pracy" – podkreślił.

Prof. Marek Chmaj ze Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej także popiera konstytucyjność wyborów dwudniowych, głosząc, że "dzień wyborów to ten dzień, kiedy kończymy głosować, otwieramy komisyjnie urny, zaczynamy liczyć głosy. (...) Natomiast samo głosowanie jest czynnością techniczną, możemy głosować i de facto głosujemy wcześniej w wielu sytuacjach" – powiedział Chmaj, wskazując na głosowanie za oceanem, gdzie odbywa się ono kilka lub kilkanaście godzin wcześniej niż w Polsce, a także wybory korespondencyjne.

niż do doktorów czy magistrów prawa jak p. Seremet :)

Przeciw konstytucyjności wyborów dwudniowych występuje za to dr Ryszard Piotrowski. Wskazuje on, że skoro ustawa zasadnicza wyraźnie mówi o "dniu", to nie powinno się tego rozumieć w inny sposób. A wprowadzanie praktyki wyborczej sprzecznej z jednoznacznym zapisem konstytucji, nawet w imię wartości zasady powszechności wyborów, musi budzić sprzeciw. W opinii doktora Piotrowskiego określeń jednoznacznych zawartych w tekście ustawy zasadniczej nie należy zmieniać w drodze tworzenia ich luźnych wykładni.

Rozumiem, że chodzi o ten fragment artykułu Semki, w którym zgadza się z w/w "autorytetami"? Fakt, że jest to końcówka artykułu warto zatem, zanim rozpocznie się swoją nieudolną manipulacje, chociaż doczytać do końca :)

"Platforma od dawna prowadzi politykę drobnych zmian, które służą głównie jej szansom wyborczym. O to chodziło w zakazie spotów telewizyjnych – PO może bowiem liczyć na swoje mniej i bardziej nieformalne wpływy w mediach publicznych, których to wpływów symbolem jest opisana niedawno przez prasę sytuacja w ośrodku TVP w Poznaniu, gdzie dziennikarzy nadzoruje były spin doktor Platformy.

Dwudniowe wybory w kraju o tak daleko posuniętej polaryzacji politycznej jak Polska to ryzykowny pomysł. Największa zaleta polskiego obyczaju wyborczego, czyli cisza wyborcza, może być wystawiana na ciężką próbę.

Warto szanować zapis konstytucyjny i pozostać przy prawie 20-letniej tradycji głosowania jednodniowego. Zawsze niepokoić musi sytuacja, gdy partia rządząca, przy pomocy wywodzącego się ze swoich szeregów prezydenta, wprowadza poważną zmianę w trybie wyborów wbrew największym partiom opozycyjnym. Oby sędziowie Trybunału Konstytucyjnego zauważyli, że określenie "dzień wyborów" nie oznacza dwóch dni."

PS. Po raz kolejny nie popisała nam się "kadra zarządzająca" :)Adam S. edytował(a) ten post dnia 26.05.11 o godzinie 21:18

Wyślij zaproszenie do