Piotr
Włodarczyk
General Manager -
Branch in Poland at
ROLAND
Rechtsschutz...
- 1
- 2
Jan
Drazin
dyrektor biura,
Pinija d.o.o
Temat: Kto lata do Chorwacji?
witamnarazie niema besposrednich i tyle co mi wiadomo oprucz biur podruzy ktore maja swoje chartery(rainbow tours) niebedzie besposrednich lini - natomiast malev latal warszawa -budapeszt-split albo polska -londyn -zadar rayan albo lufthansa bardzo droga - na tyle co ja mam informacje
Izabela Kaczanowska Przewodnik po Łodzi
Swoje czartery ma jeszcze Lemur Travel. Latają do Dubrownika z Gdańska, Warszawy i Poznania.Magdalena J. DIY
Są wakacyjne loty. W sierpniu ubiegłego roku doleciała do nas przyjaciółka norvegianem Warszawa-Split, zdaje się, że wtedy jeszcze germanwings lata.Bilety jakoś niespecjalnie tanie były:(
konto usunięte
Norwegian już nie lata bezpośrednio (a można było kupić już za 120 w jedną stronę). Ja latam teraz z Krakowa przez Brukselę do Zadaru. Koszt ok. 200 zł.Marta O. doradca MSP
Anna P.:
Norwegian już nie lata bezpośrednio (a można było kupić już za 120 w jedną stronę). Ja latam teraz z Krakowa przez Brukselę do Zadaru. Koszt ok. 200 zł.
A z jakich linii latasz?
konto usunięte
Ryanair. Taniej sie nie dalo. Anna P. edytował(a) ten post dnia 15.05.11 o godzinie 15:38konto usunięte
ps. czekam na uruchumienie tanich polaczen z Lodzi przez Londyn do Splitu, ale na razie jeszcze jest drogo.Marta O. doradca MSP
Dzięki wielkie za info, a jak już będą z Łodzi, to prośba o cynk :)
Marzena
Kuropieska
Regional Manager
Poland, A&O HOTELS
and HOSTELS Holding
AG
czy ktoś się orientuje czy Norwegian wznowi loty do Splitu i Dubrovnika?Marta O. doradca MSP
Dzwoniłam do nich i niestety wycofali się z tych lotów :( i niestety w tym roku na pewno ich nie będzie.
Krzysztof
Hoffmann
Project Manager and
Team Leader with
multi-dimensional
ex...
Przez ostatnie 2 lata Norwegian nie miał zbyt wielu chętnych tak, że kasował ten kierunek pod koniec sierpnia nawet jeśli się miało wykupiony bilet, choć planowo mieli latać do października
Jan
Drazin
dyrektor biura,
Pinija d.o.o
niema norwegiana besposrednich lotow niemajest z przesiadka albo w londynie (co jest najtansza opcja ) albo przez budapest sa dni gdzie sie nieczega długo
konto usunięte
a ja latam z easyjet'em :-) z Berlina... ceny z w miarę ok, a od Szczecina stosunkowo niedaleko...
Mn
P.
Specjalista ds.
BHP/Inspektor p.
poż.
Dziwię się, że są amatorzy lotów do Chorwacji...dla mnie bezsens ale jak kto woli...Jakub Botwicz ...
Marcin Paluszek:
Dziwię się, że są amatorzy lotów do Chorwacji...dla mnie bezsens ale jak kto woli...
Jak będziesz planował np. wyjazd z małym dzieckiem to zrozumiesz :-)
2,5 h podróży a kilkanaście robi dużą różnicę.
W czasach gdy Norwegian latał jeszcze bezpośrednio z Polski do Chorwacji robiliśmy wyjazd tak, że część samochodem (żeby na miejscu mieć środek transportu), a część samolotem.
Mn
P.
Specjalista ds.
BHP/Inspektor p.
poż.
Jak wspomniałem - rozumiem choć dookoła mam mnóstwo znajomych z małymi dziećmi...samolot według mnie to ograniczenie bo nie lubię siedzieć przez 3 tygodnie w jednym miejscu i podróżuję często w odstępach 2-3 dniowych...w tym momencie samochód pod ręką musi być...Pzdr
konto usunięte
Marcin Paluszek:
Dziwię się, że są amatorzy lotów do Chorwacji...dla mnie bezsens ale jak kto woli...
Dla mnie bezsens to marnować urlop za kółkiem. No chyba, że ktoś czerpie przyjemność z wielogodzinnej jazdy samochodem. Albo po prostu boi się latać...
Jeśli chodzi o transport na miejscu to jestem pewien, że podróżując po Chorwacji natknąłeś się niejednokrotnie na punkty RENT A CAR.
Kilkunastogodzinna jazda samochodem z marudzącymi małymi dziećmi to musi być czysta przyjemność...
Paweł
G.
Profesjonalne
Techniki Podłogowe
JANSER
jazda samochodem do Chorwacji to nie jest coś aż tak bardzo extremalnego. nawet z dziećmi. zamaist samochodu można tez wynając jacht i powłóczyc się po wyspach. jesli ktoś się boi jeździć samochodem...albo latac samolotem:) możliwości jest naprawdę dużo. ale to fakt,ze w tamtym roku moja znajoma z Norwegii doleciała do Splitu kilkakrotnie taniej i szybciej niż ja dojechałem samochodem a w tym roku nie ma już takiej opcji:)
Benny
K.
Iluzjonista "Nie
słowa lecz czyny
mówią prawdę"-własne
Czy zwolenicy lotow do HR czasami nie zapominaja o dodatkowych "zalotach" lotow?Co jest z organizacja i czasem przejazdu do miasta w PL gdzie jest lotnisko?
Od dworcu PKP lub PKS do lotniska?
Czasu czekania i odprawy na lotnisku?
Czasu po ladowaniu, czekaniu na bagaz?
Casu ponownej odprawy na samolot do HR?
Czasu czekania na bagaz na lotnisku w HR?
Czasu dojazdu z lotniska do najblizszego miasta?
Czasu szukania i czekania na transport do miejsca docelowego?
Oczywyscie trzeba dolaczyc czas lotow.
W druga strone jeszcze raz to samo.
I te wszystkie "akrobacje" ktore zajmuja czas trzeba pokonac z malym dzieckiem?
Czas takiej calej wyprawy, to oczywyscie drobiazg minut a dziecko?
Jest w siudmym niebie, bo przeciez latalo blisko nieba ;)
Oczywyscie ewent. atrakcje w postaci opoznien czy odwolan lotow sie nie licza, bo one sa w promocjI tzn darmowe a czasami bezcenne ;)
- 1
- 2