Temat: Stan magazynu na dzień

Witam, czy w WF-Magu wersja BIZNES jest możliwość wygenerowania zestawienia w którym można by podejrzeć wartość magazynu na dany dzień.
Sławomir M.

Sławomir M. Specjalista ds.
jakości
oprogramowania,
Asseco Business S...

Witam
Menu Raporty -> Stany i obroty magazynowe -> Wydruki -> Stana magazynu/Oferta handlowa i w parametrach wydruku wybiera Pan stan na dzień.

Raporty -> stany i obroty magazynowe -> wydruki -> stan magazynu/oferta handlowa -> potem konfiguracja i tam mamy stan magazynu na dzien

Spoznilem sie :D
Sławomir M.

jakości
oprogramowania,
Asseco Business S...

Ale tylko 2 minuty ;)
S K.

S K. serwisant

Witam.

Stworzyłem sobie raport w CR, chciałbym dodać tam jeszcze właśnie stan danego artykułu na konkretny dzień wybierany przez użytkownika.

Jest jakiś widok z którego mogę skorzystać, czy muszę 'przelecieć' po tabeli pozycji_dok_mag i obliczyć na podstawię przychodów i rozchodów do wybranego dnia?
Sławomir M.

jakości
oprogramowania,
Asseco Business S...

Można skorzystać z historia_magazynu_na_dzien lub polecieć po przychodach i rozchodach co daje większą kontrolę i to rozwiązanie uważam za lepsze.
Można skorzystać z b1_pozycja.
Andrzej Szulęcki

Andrzej Szulęcki Prezes Zarządu,
Eurowizja sp.z o.o.

Sławomir Malinowski:
Witam
Menu Raporty -> Stany i obroty magazynowe -> Wydruki -> Stana magazynu/Oferta handlowa i w parametrach wydruku wybiera Pan stan na dzień.

A jeżeli mam kilka magazynów chcę wszystko zobaczyć na dzień 31.12?
Krzysztof Stachyra

Krzysztof Stachyra Szef Wydziału
Produkcji Systemów
Handlowo-Magazynowyc
h i ...

nie ma zestawienia Stan firmy w standardzie - jak sama nazwa wskazuje stan jest per magazyn, z resztą jeśli nie ma synchronizacji może byc tak, że są towary o tych samych indeksach a innych nazwach i wtedy wyjdą bzdury w zestawieniu.
Rafał Dygulski

Rafał Dygulski Magazynier, Techal
Sp. z o.o.

Witam, odświeżę trochę temat. Przedstawiony sposób daje plik w formacie PDF, a czy jest możliwość uzyskania pliku ze stanem i wartością magazynu na dany dzień, ale w formacie XLS czyli Excel ?

Pozdrawiam
Robert Mackowiak

Robert Mackowiak firma handlowa

odświeżam temat.
Proszę mi wyjaśnić sytuacje dlaczego wydruk stanu magazynu np na dzień 30 marzec wydrukowany 10 kwietnia i np 10 czerwca może się różnic, bo takie przypadki są.
Domyślam się że mają wpływ na to korekty. Proszę wytłumaczyć mi w jaki sposób to funkcjonuje.

W jaki więc sposób kontrolować stan na dany dzień, brak takiej informacji powoduje brak odnalezienie nieprawidłowości lub kontrole stanów.
Krzysztof Stachyra

Krzysztof Stachyra Szef Wydziału
Produkcji Systemów
Handlowo-Magazynowyc
h i ...

bardzo prosto - stan na dzień to suma przychodów - rozchody do wskazanego dnia.
Jak były po wskazanej dacie zmiany (korekty, modyfikacje z tego okresu) to wydruk może się różnić.
Stan na dzień nie jest materializowany

A czy da się wygenerować faktyczny stan na dany dzień bez uwzględniania wszelkich dokumentów wystawionych po tym dniu?

Pełna księgowość wymaga by według przekazanych raportów: A+B-C=D gdzie:

A- wartość stan magazynu z 30.09.2017
B - wszystkie PZ z 10.2017
C - wszystkie WZ z 10.2017
D - wartość stanu na 31.10.2017

Z czego mogą wynikać rozbiezności, gdy PZ i WZ się zgadzają?

Stan magzynu generujemy tak ja było to wspomniane wyżej:

Menu Raporty -> Stany i obroty magazynowe -> Wydruki -> Stana magazynu/Oferta handlowa i w parametrach wydruku wybiera Pan stan na dzień.Ten post został edytowany przez Autora dnia 17.11.17 o godzinie 19:27
Monika Umpirowicz

Monika Umpirowicz Marketingowiec,
handlowiec,
niepoprawna
optymistka.

Czy Stana magazynu/Oferta handlowa da się zaimportować do Excela? Widzę opcję pdf tylko :(

Witam, jak przenieść stan magazynu do drugiej firmy w tej samej bazie ?

Dzień dobry,

Chciałem odświeżyć temat z pytaniem:
W jaki sposób stworzyć stan magazynu na dany dzień ale z eksportem do XLS?

Czy ktoś może powiedzieć czy da się te stany na dzień exportować do excela?
Piotr Kostrzewa

Piotr Kostrzewa właściciel, e-qwerty
Piotr Kostrzewa

Jednym ze sposobów to przygotowanie dedykowanego zestawienia w excel(musi być excel firmy Microsoft, w innych darmowych nie działa pobieranie danych z bazy SQL), które będzie pobierać dane z bazy banych.

Inny sposób to przygotowanie raportu w Crystal reports, z kótergo po utworzeniu wydruku można dane eksportować do pliku excela.

Proszę o kontakt na e-qwerty@e-qwerty.pl

Wyślij zaproszenie do