Temat: "Konwentowo-outdoorowe pomysły i ciekawe miejsca"
Aj tam, aj tam!
A wam jak zwykle tylko prokreacja z kajakami w głowach! Będziecie się smażyć w piekle!
A na poważnie. Staszek K skądinąd zwany "geografem" zaproponował niedawno członkom innego forum, o podobnej tematyce mały "konkurs" na biwak minimalistyczny. Jednak brakło chętnych i impreza nie doszła do skutku.
Myślę, że wśród nas powinno znaleźć się kilku chętnych?
Zasady, które zaproponował Staszek są proste:
1. zabieramy maksymalnie 2 przedmioty* (poza odzieżą i przedmiotami z grupy "specjalne")
2. każdy uczestnik imprezy ma za zadanie wykonać trzy czynności:
a. rozpalić ogień
b. zdobyć i uzdatnić wodę
c. przygotować sobie miejsce na nocleg i przespać kawałek nocy
*) pierwotnie pomysł mówił o 1 przedmiocie, ale z racji mojej chomiczej odwagi wymogłem ustępstwa dla mieszczuchów.
przedmioty "specjalne" to:
- żywność
- sprzęt fotograficzny i telefony
- alkohol (do dezynfekcji oczywiście)
Warunki dodatkowe:
- nie można używać przedmiotów specjalnych (w tym opakować) do żadnych celów związanych z zadaniami.
- można mieć dowolną liczbę gratów ze sobą "na wszelki wypadek", ale ich użycie=dyskwalifikacja
- jedyną przewidzianą, a jednocześnie największą, nagrodą za wykonanie zadań - będzie własna satysfakcja ;)
- przedmiot łączący w sobie kilka funkcji (np. nóż z krzesiwem w zestawie, czy manierka z kubkiem) są liczone jako dwa osobne przedmioty.
Termin: 13-14.05
Liczba miejsc: kameralnie
Miejsce: Żywiecki Park Krajobrazowy (na legalu!)
Potencjalni chętni?
Edyta: Staszek powiedział, że jak "TU" nie znajdą się chętni to założy sobie konto na fotka.pl i tam znajdzie sobie nowych przyjaciół. Więc brońmy honoru grupy przed kompromitacją... i Staszka przed wysmażonymi w solarium laskami!
Jacek Straszak edytował(a) ten post dnia 12.05.11 o godzinie 16:24