Temat: Konwent Survival Trekk 2011

Piotr Sokołowski:
Ja proponuję złożyć petycję do Krzysztofa o wspisanie tego tekstu Darka (w wersji skróconej) do opisu naszej grupy:
Dziękuję!!!
Piotrowi za nominację
Wszystkim za głosowanie
Jury tj Kriskowi za Oskara :-))
Oj , zaczerwieniłem się :-)))))

Informacje jakie dostałem z alternatywnego miejsca tj Gór Sowich:

Proponuję rozważyć rejon miejscowości Kamionki ( 2-3 km od Pieszyc w stronę gór) Jest to wioska leżąca u ponóża Wielkiej Sowy i Kalenicy a z racji zróżnicowanej budowy geologicznej istniało tu w przeszłości wiele sztolni srebra. Bardzo ciekawa jest kilkupoziomowa sztolnia Augusta leżąca w okolicy kościoła :

http://www.pieszyce.pl/?s=subsite&id=318
rejon bardzo piękny i super widoki na główny łancuch Sowich

Drugim ciekawym miejscem jest sztolnia nazwana Smocza Jama ze względu na duże jak na sztolnię wymiary - można się spokojnie w niej schronić z duzą grupą ale w części początkowej tzn do ok 15 m

http://www.tegroup.org.pl/exploration/kamionki.htm

Co Wy na to???????

Piotr Sokołowski:
Co Wy na coś takiego - piatek wieczorem - tak jak zwykle - czyli "byle sponiewierało", a od soboty rano dzielimy się na kilkuosobowe zespoły i każdy ma ten sam zestaw zadań: ognień, woda, schronienie, jedzenie, narzędzia, itd. + coś "na szóstke" (np. zrobić atl-atl :) i wieczorem wszyscy oglądają wszystko i oceniamy, komentujemy, wymądrzamy się, itd. I oczywiście wybieramy najlepszą grupę i MVP konwentu.

Dobre bo polskie :-))))). Dobra pomysła z tą rywalizacją. Tylko musimy zmienić nazwę Konwentu na Survival Trekk and Games 2011 :-))))
Tylko nie wiem jak to zrobić aby były zespoły i jeśli każdy zrobi osobne podobozowisko to potrzebujemy 10 ha dziczy :-)) I jak wspólnie wypijemy zupkę :-) ????
Bartosz C.

Bartosz C. Mente et Malleo

Bartosz Wilk:
Dawid R.:
No widzę że się rozumiemy :)Taktyczny zapas(6cio pak) prowiantu w puszkach warto mieć :)

... na przystawkę...

Bartosz C.:
Dawid R.:
Bartosz Wilk:
Jacek Straszak:
- ulubiona przytulanka

Czy jak ktoś lubi się przytulać do plecaka ze śpiworem, mięsiwem i karimatą to może zabrać?

Co do sprzętu to może ustalmy jakieś normy żeby było survivalowo a nie biwakowo :) No chyba że każdy wedle uznania ale jak zaznaczył kolega Jacek S" im mniej sprzętu tym więcej zabawy"

Survival to będzie jak tego "sprzętu" weźmiemy trochę ze sobą, rano w sobotę "sprzętu" już nie będzie i wtedy biwak zamieni się w survival ;P

w Twój minimalizm to akurat wierzę, jakbyś zabrał gitarę to będzie pewnie 200% wagi tego co miałeś ostatnim razem :P

Cyba aż takim perwersem to nie jestem... choć moze?;)

Darku H.! Jak najbardziej jeden i drugi mi się rejon podoba i będę za nimi obstawiał choćby nikt inny nie chciał;) (kop.Augusta wydaje się ciekawsza) Ach te warstwy skalne, asocjacje mineralne, kawerny i druzy... znaczy się do ekwipunku doliczam młotek;)

Z zupką nie będzie problemu, po nocy będziemy najwyżej mieć marsz na orientacje;PBartosz C. edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 09:08
Jacek Straszak

Jacek Straszak Szef działu HR

Jeśli chodzi o miejsca - obydwa są super, ale Góry Sowie, mimo że niewielkie i niezbyt popularne, są dość "cywilizowane". Trochę to głupio będzie na zdjęciach wyglądało "konwent survival" a na widoczkach same zabudowania ;)
Choć czego jest fotoszopa? ;)
Jednak z drugiej strony - przez Sowie można łazić cały letni łikend i spotkać dosłownie 3 osoby na krzyż. Choć nie wiem czy w tym temacie się coś nie pozmieniało, bo jakiś czas temu wytyczono tam wiele nowych ścieżek rowerowych, oraz rozrosła się baza turystyczna. Co więcej Sowie, poza sztolniami i formami geologicznymi są po prostu fajne. Całe zalesione, las urozmaicony, dużo miejsc gdzie naprawdę można się "odciąć". A czasem wystarczy zejść 20m ze szlaku i ma prywatność jak w środku Kanady. Nieszczęśliwi mogą być tylko Ci którym marzy się wyczynowe bieganie po szlakach - no chyba, że zrobią podwójną rundkę Kalenica - Wielka Sowa w jedno popołudnie ;)

Rejonu miejsca nr2 nie znam i zdaję się na tych co znają. Z opisów, map i zdjęć wygląda bardzo dobrze.
Jan S.

Jan S. Warsztaty "Twardej
Ścieżki" - chodzenie
po ogniu , sauna...

Witam wszystkich wybierających się na konwent "seniorów" ( z tego co na razie wdać)
Mam dużą ochotę się na niego wybrać, ale na razie nic nie obiecuję, bo nie znam dokładnych terminów.
Pozdrawiam :)
Jacek Straszak

Jan S.:
Witam wszystkich wybierających się na konwent "seniorów" ( z tego co na razie wdać)

No i zupełnie nie wiem czy się obrazić czy podziękować za tego seniora ;)
Mam dużą ochotę się na niego wybrać, ale na razie nic nie obiecuję, bo nie znam dokładnych terminów.
Pozdrawiam :)

Termin prawie zaklepany: 17-19 VI 2011
Zapraszamy!

Też sie pisze... no ale wiadomo jak to w zyciu ;/ nie obiecje.
A tak poza tym - Siema Wam ;]

A ten text o studiowaniu- pierwsza kalsa... dla matki go powiem.Maciek Ugolik edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 11:52
Jacek Straszak

Przepraszam że zrobię (nie)zbędne zamieszanie, ale wynika to z trzech przyczyn:
a. Chcemy aby wątek konwentu był cały czas na pierwszej stronie ;)
b. Chcemy pobić i na wieki zachować rekord ilości wypowiedzi w temacie (myślę że ok. 500-600 powinno wystarczyć) :):)
c. Po prostu nie mogę się już doczekać!!!

Zatem proponuję przyspieszyć całą eskapadę i proponuję termin:
22-24 Kwietnia

Co wy na to?

Będzie mniej komarów, mniej turystów, mniej ładnej pogody, mniej upału, mniej lajtowo, /no i najważniejsze/ mniej czekania na konwent!

No powiedzcie sami - wytrzymacie do czerwca?!?

Edyta: zapomniałem że będzie też mniej kłopotów z końcem roku, sesją, wakacjami, etc. Same zalety po prostu. Jacek Straszak edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 23:31

konto usunięte

Myślę że to może być dobry pomysł gdyż może być bardziej survivalowo :)Ale to tez zależy od pogody bo wolę szałas od iglo :)Dawid R. edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 23:54
Tomasz Deroń

Tomasz Deroń właściciel BT
Selenge -
organizacja szkoleń,
imprez i wyj...

A czy 22-24 kwietnia to nie Święta Wielkanocne?
:)
Jacek Straszak

cholera zapomniałem... to może weźmiemy święconkę ze sobą?

Może w takim razie choć koniec maja?
Tomasz Deroń

Selenge -
organizacja szkoleń,
imprez i wyj...

Jacek Straszak:
cholera zapomniałem... to może weźmiemy święconkę ze sobą?

Może w takim razie choć koniec maja?

Ja osobiście w maju odpadam... mam już plany (survivalowe) niemalże na każdy dzień, a na pewno na każdy weekend.
Będę optował za czerwcem i za datą która już padła 17-19.06. :)
Jacek Straszak

Ja rozumiem... ale zapytać musiałem ;(

A teraz nie dość że konwent tak daleko to jeszcze święta zepsute, bo cały czas będzie "a mogłem teraz być na konwencie...".

konto usunięte

Jacek Straszak:

A teraz nie dość że konwent tak daleko to jeszcze święta zepsute, bo cały czas będzie "a mogłem teraz być na konwencie...".
Zawsze można zrobić jakiś przed konwent lub między konwent...
Tomasz Deroń

Selenge -
organizacja szkoleń,
imprez i wyj...

Marek Bronisław Hubert:
Jacek Straszak:

Zawsze można zrobić jakiś przed konwent lub między konwent...

A co powiecie na szybki rekonesans w kwietniu? Może tuż przed Świętami?
Bartosz C.

Bartosz C. Mente et Malleo

No, majówka pewnie też już jest przez większość osób zarezerwowana na inne wypady...(no chyba, że się mylę)
Ale pomyślcie sobie na radość jak już się doczekamy tego czerwca;)
Stare przysłowie mówi: "cierpliwość jest cnotą"...Bartosz C. edytował(a) ten post dnia 11.03.11 o godzinie 10:31
Jacek Straszak

Termin trzeba zatem zaklepać:

17-19.06.2011

Proponuję głosowanie przez "+"
Gdy zaplusuje 10 osób termin uznajemy za ostateczny i niezmienny.

Jeśli komuś nie pasuje niech da "-" ;)
Jacek Straszak

Pięknie pięknie... ale ciągle brakuje połowy głosów niezbędnych do zaklepania terminu!

Przypominam
GŁOSUJEMY 1 POST WYŻEJ

Liczę że niedługo będzie tak:

Obrazek
Jacek Straszak edytował(a) ten post dnia 16.03.11 o godzinie 09:33

Brakuje 4 osób.Ty nie możesz dać + :-)), a rozumiemy , że jesteś ZA!!!!

Wyślij zaproszenie do