Darek Hajduk farmacja
Bartosz C. Mente et Malleo
Temat: Konwent Survival Trekk 2011
Nie wykręcaj się Darku bo ty podesłałeś pomysł, rozumiem że potowarzyszysz?;)Przepaskę zrobię z pokrzywy a nóż schowam.... e... e...? Potrzymam w ręku;)
konto usunięte
No, zapowiada się ubaw po pach..winy...Jacek Straszak Szef działu HR
Kolejne informacje-odezwy organizacyjne:1. Osoby które widzą, że ktoś z ich okolic szuka transportu, uprzejmie proszone są o zgłaszanie chęci pomocy na wątku lub zainteresowanym priva. Wiem że dotąd nie było problemów z życzliwością konwentowiczów, więc i pewnie tym razem dacie się poznać z najlepszej strony.
2. Kolejny konkurs - "wielozadaniowy przyporząd survivalowy". Konkurs oczywiście z nagrodą, a sama idea: przywlec coś co okaże się możliwie najbardziej wielozadaniowe i udowodnić to w praktyce (samo opowiadanie nie wystarczy). Z konkursu wykluczamy scyzoryki i nożyki, ale jeśli już ktoś potrafi ugotować wodę na siekierze, lub zszyć dziurawe gacie manierką to proszę bardzo.Jacek Straszak edytował(a) ten post dnia 01.06.11 o godzinie 23:50
Mogę ogolić komuś pachwiny saperką ...
Hubert
Dziadczykowski
Sekretarz Gminy
Opatów
1/Darek Hajduk2/Jacek Straszak
3/Tomasz P. Dukowicz + 1
4/wpiszę chyba Stare( Młode) Małżeństwo plus nasza "chrześnica jaskiniowa"-Pinezka
5. Tomek Deroń + opcjonalnie 5 osób
6. Jacek Gaj + Monika Gaj - lat 7 + obstawa ( chyba ze 4 oszołomów )
7. Bartosz Wilk z watahą (liczba osobników nieokreślona bo sezon polowań w toku).
8. Janusz Żmudziński
9. Piotr Sokołowski
10. Wujek plus Wujkowa "chrześnicy jaskiniowej", albo inaczej dwa zwierza Bober i Kukułka :D
11.B.Cybulski vel Czołgv, +/- 1 wariat z miasta latających noży
12. Hubert Dziadczykowski
Będę jechał od strony świętokrzyskiego sam (rezerwy dały ciała i nie jadą), więc mam jeszcze 4 miejsca w samochodzie. Możliwe 2 opcjonalne trasy: Kielce - Częstochowa - Bystrzyca Kłodzka albo Kielce - Kraków (opcjonalnie można skręcić) - Śląsk (nie wiem jeszcze dokładnie którędy) - Bystrzyca Kłodzka. Wybór konkretnej trasy w zależności od tego, skąd chętny/chętni na transport mogliby być ;) Oczywiście trasy orientacyjne, mogą ulec odchyleniu o parę klików w tę, czy inną stronę w miarę potrzeby. Hubert Dziadczykowski edytował(a) ten post dnia 02.06.11 o godzinie 09:55
Monika
P.
Starszy Inspektor,
K.G.H.M Polska Miedź
S.A.
Jedzie ktoś może przez Lubin lub Legnicę albo Wrocław z kim można byłoby się zabrać partycypując w kosztach?Jacek Straszak Szef działu HR
widzę że nie chcecie pomóc koledze? To co najmniej oburzające! Albo więc jesteście bezduszni, albo boicie się że wasze małżonki zobaczą i dostaniecie szlaban na wyjazd... tak czy siak wstyd!Mam jednak nadzieję że to tylko z roztargnienia...
http://www.petycjeonline.com/przemek_na_konwencie
emila można podać bądź jakiego. Nikt tego nie sprawdza.
Koleżanko Moniko,
jestem przekonany że wśród licznego grona dżentelmenów znajdą się jacyś ofiarni podwoziciele. Od biedy ja będę jechał przez Wrocław, choć pewnie już trochę załadowany, ale miejsce dla Ciebie i twojego dobytku się znajdzie.
konto usunięte
Jacek Straszak:
widzę że nie chcecie pomóc koledze? To co najmniej oburzające! Albo więc jesteście bezduszni, albo boicie się że wasze małżonki zobaczą i dostaniecie szlaban na wyjazd... tak czy siak wstyd!
Mam jednak nadzieję że to tylko z roztargnienia...
Ale tam jest kłamstwo na kłamstwie...
Nawet pod cudzym nazwiskiem bym się wstydził podpisać...
Chyba, że jako Darek...
Jak później wytłumaczymy zdarte gardło, kaca, nierówno ogolone pachwiny i żylaki odbytu???
Może lepiej go porwać? Wtedy będzie kryty.
Jacek Straszak Szef działu HR
Piotr Sokołowski:
No może rzeczywiście nieco przesadziłem z pewnymi zapewnieniami...
Może i jest to jakieś wyjście, ale musielibyśmy przeprowadzić jeszcze jeden konkurs, "kamuflaż i unikanie wymiaru sprawiedliwości", z nagrodą dla zwycięzców w postaci listu gończego ;)
Piotr Sokołowski:
Jacek Straszak:
widzę że nie chcecie pomóc koledze? To co najmniej oburzające! Albo więc jesteście bezduszni, albo boicie się że wasze małżonki zobaczą i dostaniecie szlaban na wyjazd... tak czy siak wstyd!
Mam jednak nadzieję że to tylko z roztargnienia...
Nawet pod cudzym nazwiskiem bym się wstydził podpisać...
Chyba, że jako Darek...
Jak później wytłumaczymy zdarte gardło, kaca, nierówno ogolone pachwiny i żylaki odbytu???
Nie wiem jak Wy , ale ja nie mam zamiaru brać udziału w "kryciu" kogokolwiek...
Zwłaszcza faceta :)...błeeeeeeeeee
Ale macie orgiastyczne zajawki...
PS.Ja mam pojazd wypełniony do ostatniego miejsca,chyba,że na dachu kogoś przewiozę.Jacek G. edytował(a) ten post dnia 03.06.11 o godzinie 09:51
Krzysztof
Pawlak
Dyrektor ds. Rozwoju
Biznesu, Strateg
Ozeszkuuuu.....! Nie zagladalem na GL od 100 lat i zupelnie mi umknal Konwent :(Kobita mnie nie pusci przy tak krotkim terminie jaki sie teraz wytworzyl, chyba ze zabralbym ze soba mojego rocznego smyka... Znajac jednak swoja slaba glowe do czytania po nocach, to jednak nie bylby najlepszy pomysl.
Krzysztof Pawlak:
Ozeszkuuuu.....! Nie zagladalem na GL od 100 lat i zupelnie mi umknal Konwent :(
Sam sobie Krzychu jesteś winien ;(
Z synkiem to może lepiej rzeczywiście nie najlepszy pomysł. Wprawdzie zapowiedziała swój przyjazd 6miesięczna Pinezka, ale ona jest zahartowana w bojach.
Ogłoszenia paraf... konwentowe ciąg dalszy (WAŻNE)Miejsce i trasa
Darek z Tomkiem już prawie przygotowali trasy, jednak ze względów wygody organizacyjnej i przezorności, postanowiliśmy je rozesłać do zainteresowanych na emile, bądź wrzucić w sieć do obejrzenia za podaniem hasła. Dzięki temu wszelkiej maści zazdrosne żony, szefowie tyrani i komornicy nie będą wiedzieli gdzie dokładnie nas szukać ;) /szczegóły wkrótce/
Dla "pierwszorazowców"
Przypominamy kilka zasad:
1. zasady ogólne
a. Miejsca w których jesteśmy zostawiamy w stanie lepszym niż zastany. (więc licz się z tym że będziesz musiał taszczyć swoje śmieci)
b. Nie niszczymy przyrody i nie robimy krzywdy zwierzątkom (poza fauną we własnym układzie pokarmowym)
c. Jesteśmy dość rozważni - jeśli chcesz udawać grylsa i skakać z urwiska na brzozę, proszę bardzo, ale możemy nie mieć chęci i ochoty taszczyć Cię do szpitala...
d. Jedziemy dobrze się bawić - jeśli będziesz tą zabawę psuł swoim zachowaniem, licz się z tym że zostaniesz poproszony o opuszczenie konwentu, lub konwent opuści ciebie.
2. Przygotowanie
Podstawowe informacje o rzeczach o których warto pomyśleć jadąc na konwent pisałem tu:
http://www.goldenline.pl/forum/2282166/konwent-surviva...
Uzupełniam jeszcze kwestie spożywcze - jeśli nie chcesz się martwić o wodę i jedzenie to zabierze co najmniej 2-3l wody i jakieś konserwy, kanapki, żarcie instant, itp. Będzie ogień więc można i coś podsmażyć i zagotować wodę.
Pamiętaj że śpimy w lesie, pogoda może być różna (pewnie będzie padać... na konwentach zawsze pada ;), jeśli nie chcesz lub nie wiesz jak spać pod gołym niebem, weź namiot - nikt się z ciebie nie będzie śmiał, co najwyżej pozazdrości rozsądku.
3. Jeśli czegoś nie wiesz - zapytaj! Na forum, lub do kogoś na priv.
4. konwent jest spotkaniem towarzyskim, niekomercyjnym, przez co decydując się na przyjazd KAŻDY ODPOWIADA SAM ZA SIEBIE!!!. Oczywiście może liczyć na pomoc innych, ale nikt mu jej nie zagwarantuje.
Zatem przed przyjazdem zastanów się czy przejście kilku-nastu/dziesięciu km, nocleg w lesie i towarzystwo leśnych stworzonek to coś na co masz ochotę? Mam nadzieję że tak ;)Jacek Straszak edytował(a) ten post dnia 03.06.11 o godzinie 18:34
Darek Hajduk farmacja
Wróciłem po spotkaniu z Tomkiem. Mapka jest w przygotowaniu. Tak jak Jacek napisał ,ze względów chociażby bezpieczeństwa i naszej niechęci do niespodziewanych wizyt mapki baz będą posiadali tylko zainteresowani a nie cały GL :-))))Założenia opisane przeze mnie już wcześniej( odległości , parkingi) zostały spełnione. W pierwszy dzień tj piątek będą dwa warianty ( starty)dojścia do I bazy. Jedna dłuższa MASTERS :-))ze "strzeżonego" parkingu i druga krótsza SPEED :-)) dla emerytów , rencistów i matek z dziećmi ( przewidujemy również możliwość podwiezienia z parkingu do startu trasy SPEED- prawdopodobnie , co jeszcze potwierdzimy w godzinach 17-19-a).Nie ma żadnego obciachu w wyborze trasy ponieważ SPEED zaczyna się w atrakcyjnym , wartym do obejrzenia miejscu a MASTERS to różne opcje ścieżkami leśnymi. Przypominam i bardzo proszę aby wszyscy zaopatrzyli się w mapy turystyczne tego terenu.Bez nich drugi dzień może być spędzony w szukaniu po lasach uczestników Konwentu :-))))
Sobota to również (Survival) TREKK i też wielowariantowy ( małe grupki lub solo). Można wziąć korony bo jeden z wariantów zakłada ewentualną :-)))))) degustację napojów , znanych marek piw bezalkoholowych :-))))))naszych sąsiadów:-))))
To na razie tyle........
Darek Hajduk farmacja
Marku!Ty mi tu nie lajkuj :-))tylko przyjeżdżaj. Jak coś korony będę miał :-))))))
konto usunięte
Doszły mnie słuchy, że ludzie boją się dalej zapisywać, bo następny numer na liście jest podobno pechowy, czy coś... Wpisuję więc kumpla z którym często jeżdżę i który nie boi się niczego ;)1/Darek Hajduk
2/Jacek Straszak
3/Tomasz P. Dukowicz + 1
4/wpiszę chyba Stare( Młode) Małżeństwo plus nasza "chrześnica jaskiniowa"-Pinezka
7. Bartosz Wilk z watahą (liczba osobników nieokreślona bo sezon polowań w toku).
8. Janusz Żmudziński
9. Piotr Sokołowski
10. Wujek plus Wujkowa "chrześnicy jaskiniowej", albo inaczej dwa zwierza Bober i Kukułka :D
13. Jack Daniel (z Tennessee)
Następni proszę...
Darek Hajduk farmacja
Piotr Sokołowski:
Wpisuję więc kumpla z którym często jeżdżę i który nie boi się niczego ;)Ale zazwyczaj jeździ z kuzynem Jim Beam-em z Kentucky :-))więc wpisz plus 1 :-)))
1/Darek Hajduk
2/Jacek Straszak
3/Tomasz P. Dukowicz + 1
8. Janusz Żmudziński
9. Piotr Sokołowski
13. Jack Daniel (z Tennessee)
Monika
P.
Starszy Inspektor,
K.G.H.M Polska Miedź
S.A.
1/Darek Hajduk2/Jacek Straszak
3/Tomasz P. Dukowicz + 1
8. Janusz Żmudziński
9. Piotr Sokołowski
13.Jack Daniel (z Tennessee)
14.Monika Pietruszewska
Jakub
Szczepocki
Student, WYŻSZA
MAZOWIECKA SZKOŁA
HUMANISTYCZNO
PEDAGOGIC...
Ding dong ..... ..... ding dong.Do Uczestniczek survivalu.
Młody , przystojny łysy z lekką nutką militarnego zapału.
Nie mogę się doczekać.
Ktoś pewnie mnie za to mnie wyreza ale to szczegół.