Marek P.

Marek P. Browar Piwoteka!

Temat: Piwo roku 2010!

Ogłoszono wyniki plebiscytu specjalistycznego portalu Browar.biz za rok 2010. Piwem roku 2010, a jednocześnie Debiutem roku 2010 zostało wybrane Brackie Belgijskie Pale Ale. Wszystkie wyniki tutaj: http://www.browar.biz/piworoku/2010.
Mój ulubiony styl prezentował się tak:
1. Amber, Grand Imperial Porter
2. Łódzkie, Porter
3. Kormoran, Porter Warmiński
i prawie się z tą oceną zgadzam :-)

konto usunięte

a ja się bardzo nie zgadzam z wynikami kategorii Piwa jasne mocne dolnej fermentacji:
Amber, Żywe (310,00)
Witnica (BOSS), Lubuskie (257,00)
Ciechanów, Ciechan Mocne Niepasteryzowane (224,00)

jak mogło wygrać tak nierówne piwo?

dla mnie jednak najważniejsza jest ta kategoria (Jasne dolnej fermentacji) i pewnie dla większości amatorów piwa:

1.Lwówek, Lwówek Książęcy (289,00)
2.Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane (271,00)
3.Racibórz, Twierdzowe Niepasteryzowane (209,00)

i to jest bardzo przyjemna lista. kto nie próbował piw z mniejszych browarów, ma ściągawkę od czego zacząć :)
Marek P.

Marek P. Browar Piwoteka!

Marceli F.:
a ja się bardzo nie zgadzam z wynikami kategorii Piwa jasne mocne dolnej fermentacji:
Amber, Żywe (310,00)
Witnica (BOSS), Lubuskie (257,00)
Ciechanów, Ciechan Mocne Niepasteryzowane (224,00)

dla mnie jednak najważniejsza jest ta kategoria (Jasne dolnej fermentacji) i pewnie dla większości amatorów piwa:

1.Lwówek, Lwówek Książęcy (289,00)
2.Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane (271,00)
3.Racibórz, Twierdzowe Niepasteryzowane (209,00)

i to jest bardzo przyjemna lista. kto nie próbował piw z mniejszych browarów, ma ściągawkę od czego zacząć :)
W kategorii jasny lager >13% ekstraktu ciężko wybrać coś naprawdę dobrego, dlatego wygrało piwo najbardziej dostępne.

konto usunięte

Ja bym poszedł nawet dalej i powiedział, że Żywe ostatnimi czasy stało się...niedobre. A nierówne to termin który doskonale pasuje mi do Lubuskiego.

Następna dyskusja:

Piwo roku 2010 - wyniki.

Wyślij zaproszenie do