Temat zamknięty.

EURO 2012

EURO 2012

Temat: EURO 2012

Witam!!! Tutaj można zamieszczać swoją przewidywaną jedenastkę jaka powinna grać na EURO 2012?

Moja jedenastka:

Szczęsny

Rzeźniczak Arboleda Perquis Boenisch

Borysiuk Matuszczyk

Błaszczykowski Obraniak Grosicki

Jeleń

konto usunięte

A czyja to bedzie reprezentacja? Bo chyba nie Polski?

Reprezentacja Beninu, Gwinei, albo Wyspy Salomona do wyboru

Łukasz O.:
A czyja to bedzie reprezentacja? Bo chyba nie Polski?

ale to będzie reprezentacja Polski.
Gorzej jak w pierwszym meczy wybiegnie reprezentacja Smudy gdzie pominie każdego kogo nie lubi i kto się krzywo na niego spojrzał.

konto usunięte

No i Borysiuk w srodku to jest mniej wiecej taki dzisiejszy Aek Bak ;)Lepiej juz Murawski z dwojga zlego.
Jacek Piotrowski

Jacek Piotrowski ...teatr mój widzę
ogromny...

Dawid B.:
No i Borysiuk w srodku to jest mniej wiecej taki dzisiejszy Aek Bak ;)Lepiej juz Murawski z dwojga zlego.
Jeżeli w tym sezonie Borysiuk poczyni dalsze postępy, to powinien być pewniakiem w reprezentacji

Dawid B.:

Ale Murawski to ostatnio głownie wygrzewał ławkę rezerwowych.
Jeśli chodzi o pozycję def. pomocnika to trzeba poczekać. zobaczymy jak będzie rozwijał się Borysiuk jak po powrocie będzie grał Murawski

konto usunięte

Fanem murawskiego absolutnie nie jestem-a el Borysiuk >No dajcie spokoj chlopaki :)

Dawid B.:
Fanem murawskiego absolutnie nie jestem-a el Borysiuk >No dajcie spokoj chlopaki :)

problem polega na tym, ze na pozycji defensywnego pomocnika nie mamy nadmiaru dobrych piłkarzy.
A Borysiuk całkiem nieźle się rozwija. Owszem zeszły sezon był bardzo słaby, ale w tym gra bardzo dobrze. dlatego trzeba by poczekać jak będzie grał dalej.
Bo wyznacznikiem powinna być forma, a nie upodobania trenera i wiek piłkarza.
Ale jeśli Smuda na siłę ciągnie takich piłkarzy jak Łukasz Mierzejewski, czy Pietrasiak, to mam wątpliwości czy forma i poziom sportowy są czynnikami decydującymi.

konto usunięte

problem polega na tym, ze na pozycji defensywnego pomocnika nie mamy nadmiaru dobrych piłkarzy.
A Borysiuk całkiem nieźle się rozwija. Owszem zeszły sezon był bardzo słaby, ale w tym gra bardzo dobrze. dlatego trzeba by poczekać jak będzie grał dalej.
Bo wyznacznikiem powinna być forma, a nie upodobania trenera i wiek piłkarza.
Ale jeśli Smuda na siłę ciągnie takich piłkarzy jak Łukasz Mierzejewski, czy Pietrasiak, to mam wątpliwości czy forma i poziom sportowy są czynnikami decydującymi.
Zgoda- zreszta my nadmiaru pilkarzy poza bramka nie mamy niogdzie raczej;)
Ja nie obstaje absolutnie przy Murawskim, ale zawsze mnie zastanawialo czemu wszyscy sioe zachwycaja Borysiukiem? Dla mnie drewno kompletne bez polotu i perspektyw.
Co do Smudy to sie chlop sam gubi w kryteriach przy swoich powolaniach. Taki Wania w waciaku i walonkach, ktorego wbili w garnitur.

a tak co do 11 na Euro
to na dziś widziałbym taką, choć mam kilka niewiadomych
Jak choćby pozycję lewego pomocnika.
szału nie ma, więc może Roger? tym bardziej że do Legii przychodził właśnie jako lewy pomocnik i szło mu nieźle.

Kłopot mam z środkowym obrońcą. Postawiłem na Sadloka, który jest środkowym obrońcą i tylko Smuda z uporem maniaka ustawia go na lewą obronę.
Poza tym Boenisch musi się wyleczyć, bo bez niego będzie kłopot na lewej obronie.

Lewandowski Jeleń/Grosicki

Roger? Matuszczyk Obraniak Błaszczykowski

Boenisch Perquis Sadlok Piszczek

Boruc

Dawid B.:

Zgoda- zreszta my nadmiaru pilkarzy poza bramka nie mamy niogdzie raczej;)
Ja nie obstaje absolutnie przy Murawskim, ale zawsze mnie zastanawialo czemu wszyscy sioe zachwycaja Borysiukiem? Dla mnie drewno kompletne bez polotu i perspektyw.

Takie masz zdanie o Borysiuku zgoda masz do niego prawo. ale jeśli tak oceniasz młodego 19 letniego chłopaka, to idąc takimi kryteriami tacy piłkarze jak Murawski czy Bandrowski (a przecież kadrowicze) powinni zajmować się sprzątaniem ulic, pięknym zawodem taksówkarza a nie grac w piłkę, bo to są dopiero drewna. Nie mówiąc już o kolejnym wynalazku Smudy Januszu Golu

Różnica między nimi jest taka, ze Borysiuk może być (nie musi ale może) piłkarzem wysokiej klasy Murawski czy Bandrowski nigdy takimi piłkarzami nie będą.
Co do Smudy to sie chlop sam gubi w kryteriach przy swoich powolaniach. Taki Wania w waciaku i walonkach, ktorego wbili w garnitur.

niestety kadra to za wysokie progi jak się okazało.Krzysztof S. edytował(a) ten post dnia 04.02.11 o godzinie 11:20

Zgodzę się z tym składem co napisałeś ale dla mnie dla Lewandowskiego to nie ma miejsca w tej jedenastce. Ja osobiście go nie lubie, dla mnie on nie jest napastnikiem na którym trzeba opierać tą reprezentację. Jest po prostu za słaby i on na wysuniętego napastnika się nie nadaje

konto usunięte

Takie masz zdanie o Borysiuku zgoda masz do niego prawo. ale jeśli tak oceniasz młodego 19 letniego chłopaka, to tymi idąc takimi kryteriami tacy piłkarze jak Murawski czy Bandrowski (a przecież kadrowicze) powinni zajmować się sprzątaniem ulic, pięknym zawodem taksówkarza a nie grac w piłkę, bo to są dopiero drewna. Nie mówiąc już o kolejnym wynalazku Smudy Januszu Golu
Nie no, Krszyeik...da sie chyba ocenic jakies predyspozycje chlopaka w tym wieku nie? Naprawde zawszesie zastanawialem, czemu on jest uwazany za taki talent. Ale ja chyba za duzo lat na Bundeslige chodzilem, bo na mnie Borysiuk wrazenia absolutnie nie robi zadnego.

Maciej S.:
Zgodzę się z tym składem co napisałeś ale dla mnie dla Lewandowskiego to nie ma miejsca w tej jedenastce. Ja osobiście go nie lubie, dla mnie on nie jest napastnikiem na którym trzeba opierać tą reprezentację. Jest po prostu za słaby i on na wysuniętego napastnika się nie nadaje

Macku ale zauważ że na dziś to jedyny na poziomie typowy środkowy napastnik.
Jeleń to bardziej skrzydłowy albo zawodnik, który idealnie na daje się na grę piłki za plecy obrońców. podobnie Grosicki.

Może Sobiech, ale na razie ja wyżej cenie bramki Lewandowskiego w Borussii w silnej lidze niemieckiej niż bramki Sobiecha w Polonii w słabej lidze Polskiej.
Nie mniej obaj powinni być w kadrze na Euro

Dawid B.:

Nie no, Krszyeik...da sie chyba ocenic jakies predyspozycje chlopaka w tym wieku nie? Naprawde zawszesie zastanawialem, czemu on jest uwazany za taki talent. Ale ja chyba za duzo lat na Bundeslige chodzilem, bo na mnie Borysiuk wrazenia absolutnie nie robi zadnego.

no ale zejdź na ziemię i nie porównuj piłkarzy uczonych gry w Niemczech do tych uczonych gry w Polsce.
Poza tym jak pisałem jeśli tak oceniasz Borysiuka (drewno kompletne bez polotu i perspektyw) to aż boję się zapytać o ocenę Murawskiego, Bandrowskiego czy Gola

a że jest uważany za talent, bo moim zdaniem ma talent. Jak wielu zawodników w Polsce. Bo takie same talenty rodzą się w Polsce co na świecie.
Kwestią jest tylko jak te talenty dalej się prowadzi. Zobacz ilu młodych polskich piłkarzy przepadło w toku kariery

a tak wracając do Borysiuka, to może powiesz co takiego beznadziejnego w jego grze widzisz?
Bo moim zdaniem to jeden z najlepszych w lidze jak nie najlepszy def. pomocnik pod względem przenoszenia ciężaru gry i ilości celnych podań na odległość dalszą niż 10-20 m.Krzysztof S. edytował(a) ten post dnia 04.02.11 o godzinie 11:28

Z tym się zgodze że to narazie nasz jedyny napastnik grający na poziomie. Tylko Smuda z uporem powołuje cały czas Lewandowskiego,Grosickiego czasami Brożka i Sobiecha.

Może warto powołać przynajmniej na dwa mecze np. Gruszczyńskiego grającego w Holandii najlepszego strzelca swojej drużyny, kiedyś w kadrze miał grać Michał Janota, może powołać Tomasza Cywkę grającego w drugiej lidze Angielskiej, dać tym którzy się wyróżniają.

A nie Murawski,Brożek,Smolarek ci to mogli grać za Beenhakera. Ale nie teraz gdzie ich kariera się raczej nie rozwinie już.

Takie jest moje zdanie

konto usunięte

no ale zejdź na ziemię i nie porównuj piłkarzy uczonych gry w Niemczech do tych uczonych gry w Polsce.
Poza tym jak pisałem jeśli tak oceniasz Borysiuka (drewno kompletne bez polotu i perspektyw) to aż boję się zapytać o ocenę Murawskiego, Bandrowskiego czy Gola
Porownuje tylko na zasadzie takiej, ze poziom reprezentanta powinien byc choc troche zblizony do poziomu przecietnego gracza Bundesligi (niestety takie realia obecnie).Dla mnie Borysiuk takiego poziomu chocby zblizonego w ogole nie reprezentuje.

a że jest uważany za talent, bo moim zdaniem ma talent. Jak wielu zawodników w Polsce. Bo takie same talenty rodzą się w Polsce co na świecie.
Kwestią jest tylko jak te talenty dalej się prowadzi. Zobacz ilu młodych polskich piłkarzy przepadło w toku karieryKrzysztof S. edytował(a) ten post dnia 04.02.11 o godzinie 11:26
To zgoda- masa chlopakow, ktorzy mogliby osiagnac wiecej przepada gdzies po drodze. W ciagu nastepnych 10lat bedzie wysyp mlodych chlopakow z Polski, potomkow emigrantow, ktorzy nie beda skazeni Polska Mysla Szkoleniowa i zaloze sie, ze niejeden napewno bedzie wiele znaczylo w swiatowek pilcem.
Ale ja dalej nie dowiedzialem sie, co z tym ponadprzecietnym talentem Borysiuka:) Z tego co widzialem, to kpyto chyba ma, nie?Ale z celnosci juz gorzej, choc akurat od def pomocnika moze przede wszystkim goli sie nie oczekuje.
No wlasnie- czy to nie dziwne, ze w Polsce od lat sa problemy z playmakerami, za to co drugi srodkowy to jest specjalista od obrony? Pytam retorycznie bo odpoiwiedz jest prosta, natomiast to tez pokazuje, jak latwo uznac za talent goscia, ktory ma jakies tam warunki fizyczne i potrafi w miare niezle ''napieprzac'' sie w srodku pola.

konto usunięte

Maciej S.:
Z tym się zgodze że to narazie nasz jedyny napastnik grający na poziomie. Tylko Smuda z uporem powołuje cały czas Lewandowskiego,Grosickiego czasami Brożka i Sobiecha.

Może warto powołać przynajmniej na dwa mecze np. Gruszczyńskiego grającego w Holandii najlepszego strzelca swojej drużyny, kiedyś w kadrze miał grać Michał Janota, może powołać Tomasza Cywkę grającego w drugiej lidze Angielskiej, dać tym którzy się wyróżniają.

A nie Murawski,Brożek,Smolarek ci to mogli grać za Beenhakera. Ale nie teraz gdzie ich kariera się raczej nie rozwinie już.

Takie jest moje zdanie
Gruszczynski to raczej Luksemburg;)
Szkdoa janoty, bo z niuego juz nic nie ebdzie. A mialem nadzieje, ze jakos sie profesjonalizmu nauczy w tej holandii. Niestety, okazalo sie, ze to nastepny gowniarz, ktory woli sie lansowac na facebooku i wyrywac tam nastolatki, niz wziac sie porzadnie do roboty.

Następna dyskusja:

Bilety na EURO 2012

Wyślij zaproszenie do