Karolina Kalisz

Karolina Kalisz Tłumacz medyczny
rekomendowany przez
czołowych
specjalist...

Temat: Proszę Państwa oto PRIV

PRIV oznacza private message, czyli wiadomość prywatną.
Wiadomość prywatna charakteryzuje się tym, że tylko adresat może ją odczytać (a nie wszyscy członkowie forum/ grupy czy czego tam...).
Wiadomość prywatną wysyłamy na GL klikając na nazwisko naszego adresata, wówczas na jego profilu tuż pod "podsumowaniem" wyświetlą się 3 opcje (kolejno od lewej): wyślij wiadomość (tak, to właśnie ten PRIV, brawo!), wypowiedzi i więcej.
Klikamy - ma się rozumieć - na "wyślij wiadomość". Wpisujemy jej treść (w przypadku tej grupy: samochwalczy skrót LM). I znów po lewej stronie u dołu mamy 2 opcje: podświetlone na czerwono "wyślij" (tylko tego brakuje nam do pełnego sukcesu w wysłaniu PRIVa) i "powrót" (niepodświetlony, oznacza, że rezygnujemy z wysłania wiadomości). Klikamy na wyślij - i brawo Jasiu! Właśnie wysłałeś pierwszego w życiu PRIVa. Odniosłeś sukces na kilku frontach: a) skutecznie komunikujesz się z adresatem, b) wykazałeś, że szympans nie przewyższa Cię IQ, c) nie wyśmieją Cię znowu ci złośliwi uczestnicy grupy tłumacze - oferty.

Mariuszu, przepraszam, musiałam..... no musiałam... inaczej chyba pękłabym!
Luděk V.

Luděk V. tłumacz
polsko-czeski

Już rozumiem. Więc jak ktoś pisze, że mamy pisać na PRIV, to mamy pisać w tym wątku... :)
Andrzej L.

Andrzej L. Queentex Translation
Office

To i tak nic nie da. Zawsze będą posty o treści "poszukuję sali na 50 osób" lub "biuro do wynajęcia", "telefon xxx xx xx" (bez kierunkowego) itp.

Magia Internetu sprawia jednak, że jak nie wiadomo, o jakie miasto chodzi, to zawsze i tak chodzi o Warszawę...

I zawsze będą posty "to ja się zgłaszam".

A.
Karolina Kalisz

Karolina Kalisz Tłumacz medyczny
rekomendowany przez
czołowych
specjalist...

Luděk V.:
Już rozumiem. Więc jak ktoś pisze, że mamy pisać na PRIV, to mamy pisać w tym wątku... :)

Ludek, proszęęęęęęęęęęęęęęęęęęę
ja miałam być z rana b.b.b. konkretna :)

edit.: I jak widać nie wyszło ;(Karolina Kalisz edytował(a) ten post dnia 15.01.11 o godzinie 14:03
Tatiana S.

Tatiana S. Managing Partner

Nieh sie fpisujom miasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

konto usunięte

Ja jestem z

(macha do Andrzeja :D)
Izabela Szczypka

Izabela Szczypka właściciel,
Translator

Andrzej L.:

I zawsze będą posty "to ja się zgłaszam".
Właśnie jest następny... Długo to nie trwało.
A mnie się zdawało, że czytanie ze zrozumieniem jest warunkiem nieodłącznym tej profesji. :(

P.S. Ryzykować i wkleić tam linka do-tutaj, czy instynkt samozachowawczy ważniejszy? Oto jest pytanie... :PIzabela Szczypka edytował(a) ten post dnia 16.01.11 o godzinie 14:27
Tatiana S.

Tatiana S. Managing Partner

Myślę, że to walka z wiatrakami. Osoby, które nie pisza na priv, ryzykuja tylko tym, że nikt spoza szanownego grona nudzących się prześmiewców (czyli nas, tych leni, którym za czypińdzisiont się nie chce pracować) nie przeczyta ich oferty.
Więc nie warto. Lepiej iśc na spacer. Chociaż... ja poszłam i musiałam robić slalom-kupant :S

Wyślij zaproszenie do