Temat: Pudełko programu SZYBKIE CZYTANIE 2 pod ocenę
Michał Z.:
Ania P.:
nie wiem, co to so te dwójki. Druga wersja? Do kwadratu?
To akurat uważam za genialne - z tego, co zdążyłem się zorientować, jest to jakaś forma kontynuacji programu. Ale nawet jeżeli tak by nie było - fajny pomysł.
no skoro trzeba "sie zorientować", żeby wiedzieć, do czego się ta dwójka odnosi, to pomysł może i zabawny, ale niejednoznaczny. Ja calkiem serio przeczytalam to jako "koncentracja do kwadratu".
Tak, tylko zauważ, że przód opakowania ma minimum informacji i niezły projekt, który ma zwrócić uwagę, zachęcić do sięgnięcia.
Czy zwróci uwagę, czy nie, to można powiedzieć jak się go zobaczy na półce między konkurencyjnymi projektami. Mojej uwagi absolutnie nie zwraca, mozedlatego, ze za duz sie naogladalam ilustracji ze stockow i jest dla mnie "jedna z kolejnych".
naprawde sie ta okladka wyroznia?
Czy zachęci - mnie najnormalniej odrzuca zwarty w niej przekaz. Da się zrobić ilustracje oparta na tej samej idei lepiej. (da sie tez, oczywiscie, duzo gorzej - na pewno spora zaleta tych okladek jest to, ze sa spojne, konsekwentne, bez przeladowania szczegolami i ozdobnikami, strony estetycznej sie nie czepiam, tylko przekazu). Może ja już jestem stara i przeładowana informacjami, Nie interesuje mnie bezrefleksyjne wyczytanie "wszystkiego czarnego" (czy żółtego) z książek, a to właśnie sugeruje ilustracja - wrzuc sobie latająco całą książkę do głowy a potem się martw co z tym info zrobic (czy nawet - a jakim języku ona właściwie byla i czy go w ogóle znasz, bo wleciały ci same luźne literki). Jest to moje subiektywne odczucie, no ale w końcu konsumenci się posługują subiektywnymi odczuciami. Być może to kwestia wieku - kiedyś temu też byłam zafascynowana szybkim czytaniem i wchłanianiem jak największej ilości informacji i tak dalej, byłam w stanie przeczytac 700 stron dramatów Becketta w jeden dzień, tylko co z tego? Teraz mnie interesuje jej odfiltrowanie. Pudełko się reklamuje, że to produkt idealny dla każdego wieku, ale nie do każdej grupy wiekowej IMO trafi.
Z kolei tylna ścianka pełni funkcję informatora i
rozwiewacza wątpliwości ;) Podejrzewam, że o to właśnie chodziło :)
tak, ale wygląda jak strona z ogloszeniami drobnymi, przynajmniej na tym zdjęciu, nie widać, żeby tam łatwo bylo wyłuskać informacje najważniejsze dla uzytkowników - a bierz pod uwagę, że użytkownik może wziąc do ręki i piętnaście różnych pudeł próbując je porównać.
Ania P. edytował(a) ten post dnia 01.12.10 o godzinie 14:30