Bartłomiej S.

Bartłomiej S. Specjalista ds
wdrożeń, Globema Sp.
z o.o.

Temat: Hanoi-Luang Prabang-Bangkok

Koleżanki i Koledzy
potrzebuję informacji o połączeniach lądowych na wyżej wymienionych trasach, czas podróży, koszt itp.
Za wszelkie cenne informacje będę wdzięczny
Bartek

Podłączam się pod to pytanie, bo interesuje mnie trasa Luang Prabang - Bangkok.
Jak jechać najlepiej, czyli najszybciej.

Początkowo chciałam z Luang Prabang dostać się do Chang Mai, ale nie znalazłam w miarę szybkiego połączenia prócz samolotu.
Wylatuje już 24 listopada, więc będę wdzięczna za szybkie info.
Pozdrawiam
Martyna

konto usunięte

Luang Prabang - BKK

Autobusem do Vientiane a po przekroczeniu granicy autobusem lub pociągiem.

Pociag z Nong Khai do BKK to około 10-12 godzin. Koszt zależy od klasy. Rozklad i ceny w zakladce "northeastern line":
http://www.railway.co.th/English/Time_HTML.asp

Ewentualnie Lao Airlines, ale to kosztuje około 265 USD.Slawek P. edytował(a) ten post dnia 14.11.10 o godzinie 14:15

W Luang Prabang możesz kupić łączony bilet na autobus o Bangkoku Ja akurat jechałem przez Laos do Kambodży ale moje znajome kupowały bilet do Bangkoku tyle że z Vang Vieng Z Vang vieng do Vientaine i stamtad jechali nocnym autobusem do Bangkoku

Jak to czasowo wygląda,bo chciałabym wykupić bilet lotniczy z Bkk na Krabi?

konto usunięte

Martyna S.:
Jak to czasowo wygląda,bo chciałabym wykupić bilet lotniczy z Bkk na Krabi?

Z łączonymi rożnie to bywa - nierzadko jadą dłużej, bo staja częściej po drodze (np. knajpy), bo trzeba zarobić na turystach.

Napiszę Ci jak wyglądały przejazdy czasowo ale nie na bilecie łązonym tylko wykupywane osobno Luang Prabang - Vang Vieng Wyjazd 9:30 przyjazd 15:30 Vang Vieng - Vientaine Wyjazd 13:45 przyjazd okolo 18:00 Tu akurat dziewczyny kupowały bilet łączony i z Vientaine wyjechały wieczorem i na rano były w Bangkoku Mozesz sobie spróbować kupić np bilet w air asia z udon thani na phuket Tylko nie wiem czy Cie to interesuje

A gdzie jest ta miejscowość Vang Vieng. Domyślam się że chyba w połowie drogi do Vientiane. Sprawdzałam loty z Udon Thani na Krabi, nie są drogie, wiec to tez jest fajna opcja, ale czy nie za bardzo ryzykowna? Mozna polegać na ich rozkładach jazdy?

Tak Vang vieng jest mniej wiecej w polowie drogi miedzy Luang Prabang a Vientiane Lecialem kllka razy Air Asia i mimo ze to sa tanie linie to naprawde dobre Wszystkie loty z nimi mialem czasowo Ale gwarancji dac nie moge

ok, a czy jest jakaś różnica w cenie, jakbym teraz kupiła bilet czy tuż przed np. jeden-dwa dni wcześniej?

Ciezko powiedziec Moze byc promocja a moze juz nie byc miejsc Sam mam teraz dylemat Chce kupic u nich bilet na trasie Bangkok-Hanoi na styczen ale cena idzie w gore Obserwuje juz ten bilet ponad 2 miesiace i jeszcze nie bylo promocji na niego A musze go kupic w najblizszym czasie

No ja mniej więcej tyle samo się zbieram do kupienia .
Bartłomiej S.

Bartłomiej S. Specjalista ds
wdrożeń, Globema Sp.
z o.o.

Martyna "ożywiła" wątek :-) thx
Więc odcinek LP-->BKK mamy w miarę opisany, a macie może jakieś info o lądowej trasie Hanoi-->Luang Prabang. Znalazłem kilka wpisów na zagranicznych forach, ale chciałbym się poradzić jeszcze rodzimych backpackersów.

Tutaj akurat nie pomoge bo po prostu nie wiem
A inetersuje Cie bezposredni autobus na tej trasie czy chcesz sie jeszcze gdzies po drodze zatrzymywac ?

Dzięki za wskazówki ;-)
Bartek mam nadzieję,że ktoś Ci pomoże.

Nie ma za co ;)
A w Luang Prabang sie zakochasz :)

konto usunięte

Sebastian Panek:
A w Luang Prabang sie zakochasz :)

Polecam wycieczke do Pak Ou :)

A daleko to od LP? ;-)
Monika S.

Monika S. Career break for
world traveling

Martyna S.:
A daleko to od LP? ;-)

nie tak daleko daleko, miła wycieczka łódką, przepiekne widoki po drodze, zazwyczaj jeszcze przystanek w wiosce w ktorej produkuja "lao lao" ;)
i widok z samej jaskini tez przepiekny

konto usunięte

Bartłomiej S.:
Martyna "ożywiła" wątek :-) thx
Więc odcinek LP-->BKK mamy w miarę opisany, a macie może jakieś info o lądowej trasie Hanoi-->Luang Prabang. Znalazłem kilka wpisów na zagranicznych forach, ale chciałbym się poradzić jeszcze rodzimych backpackersów.

we wrześniu zeszłego roku jechałam trasą Vientiane - Luang Phrabang - Muang Ngoy - Muang Khoua - Dien Bien - Lai Chau - Sapa - Hanoi

nie wiem ile trwa przejazd Hanoi - Dien Bien Phu - pewnie koło 8/10 h
Dien Bien - Muang Khoua - koło 5/6 h
Muang Khoua - Muang Ngoy - ten odcinek pokonaliśmy łodzią - koło 8 h (trzy przystanki po drodze: wodospad - super + dwie wioski)
Muang Ngoy - Luang Phrabang - bus koło 3 h

pozdr,
k/p/

Następna dyskusja:

Droga od Luang Prabang do g...

Wyślij zaproszenie do